"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
שיתוף כתבה
לאחר שחשפה את מחלתה: מכה נוספת לכריסטינה אפלגייט
בעוד שהשחקנית מתמודדת עם טרשת נפוצה ונאלצה לפרוש מהמשחק, בתה בת ה-13 אובחנה גם היא במחלה עצבית קשה • "אני מרגישה כל כך נורא שלא שמנו לב לזה", אמרה אפלגייט
כריסטינה אפלגייט ב"אתם מתים בשבילי". צילום: באדיבות נטפליקס ישראל

לאחר שחשפה את מחלתה: מכה נוספת לכריסטינה אפלגייט

בעוד שהשחקנית מתמודדת עם טרשת נפוצה ונאלצה לפרוש מהמשחק, בתה בת ה-13 אובחנה גם היא במחלה עצבית קשה • "אני מרגישה כל כך נורא שלא שמנו לב לזה", אמרה אפלגייט

,עודכן
0השמעה
[object Object]

שלוש שנים לאחר שאובחנה בטרשת נפוצה ונאלצה לפרוש ממשחק, השחקניתכריסטינה אפלגייטמתמודדת עם בשורה אישית קשה נוספת: בתה בת ה-13 סיידי אובחנה אף היא עם מחלה עצבית קשה.

את החשיפה על גילוי מחלתה, בחרה סיידי לעשות בפודקאסט של אמה "MeSsy" ביום שלישי האחרון כשהיא משתפת שכעת מצאה מכנה משותף חדש עם אמה. "יש לי משהו שנקרא POTS", שיתפה סיידי על המחלה המוגדרת כסוג של דיסאוטונומיה – שיבוש או כשל במערכת העצבים האוטונומית המאופיין בדופק מהיר בעמידה ובתסמינים דוגמת עייפות, כאבי שרירים, כאבי ראש, בחילה, קושי קוגניטיבי ותשישות מוגברת וממושכת לאחר מאמץ פיזי או קוגניטיבי.

View this post on Instagram

A post shared by MeSsy (@messypodcast)

"אין לי מושג מה זה בדיוק, אבל זה קשור למערכת העצבים האוטונומית ומשפיע על הלב שלי. כשאני קמה אני מרגישה ממש ממש מסוחררת והרגליים שלי נהיות ממש חלשות, אני מרגישה שאני עומדת להתעלף", שיתפה. סיידי הוסיפה וסיפרה שלמרות שקיבלה את האבחנה הרפואית למצבה רק לאחרונה, היא חיה עם המצב הזה כבר זמן מה. "אני שונאת את זה בשבילך, יקירתי. אני באמת שונאת את זה בשבילך", אמרה השחקנית זוכת האמי לבתה. "אני עצובה אבל אני אוהבת אותך, ואני יודעת שאת תהיי בסדר. אני כאן בשבילך ואני מאמינה בך, ותודה על שהבאת את זה למודעות".

סיידי סיפרה כיצד במשך זמן רב, למרות שהתלוננה על תסמינים קשים, המכאובים שלה לא נלקחו ברצינות ונאמר לה שהיא סובלת מחרדה או מנסה להתחמק מדברים. "זה שהם לא עשו כלום בקשר לזה בהחלט פגע בי פיזית ורגשית. זה מעליב. אני מרגישה חולה ואתם אומרים לי ללכת לשיעור חינוך גופני ולרוץ מסביב למגרש פוטבול. אני לא יכולה לעשות את זה".

כריסטינה אפלגייט בצעירותה,צילום: AP

אפלגייט, כוכבת "נשואים פלוס" ו"בשבילי אתם מתים", שיתפה כיצד גם היא לא שמה לב לתסמינים של בתה. "היא לובשת שכבות של בגדים בימים חמים מאוד והיא שונאת חינוך גופני. חשבתי, 'אה, גם אני קצת הרגשתי ככה'. אני מרגישה כל כך נורא שלא שמנו לב לזה", הודתה בפני בתה. "פשוט לא ראיתי את זה בבית, יקירתי. בבית היית בסדר, אני כל כך מצטערת", התנצלה בפני סיידי - שהרגיעה אותה וסיפרה כיצד האבחון שלה עזר לה להבין עם מה אמה מתמודדת.

בתחילת החודשאפלגייט שיתפהבפרק בפודקאסט אותו היא מגישה לצד השחקנית ג'יימי לין סיגלר ("הסופרנוס", "הפמליה"), המתמודדת אף היא עם טרשת נפוצה כבר יותר משני עשורים, כי היא סובלת מדיכאון קשה אותו אף הגדירה כ"פטאלי" והודתה כי אינה נהנית יותר לחיות. "זה משהו שאני לא חושבת שהרגשתי שנים. אני לכודה בחשיכה הזו כרגע שאני אפילו לא יודעת כמה זמן לא הרגשתי, כנראה 20 ומשהו שנים. זאת האמת. אני לא נהנית לחיות. אני לא נהנית יותר מדברים".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו