מקומם: כוכבת העונה הקודמת של "האח הגדול", גל גברעם, שיתפה בסרטון שהעלתה לאינסטגרם שלה הלילה (בין שלישי לרביעי) כי הוא הוטרדה מינית לכאורה על ידי סוכן הדוגמניות שי אביטל, וכי לטענתה זכתה להתעלמות כאשר הגיעה להגיש תלונה נגדו.
"יצאתי עכשיו ממטה מחוז תל אביב-יפו אחרי שרציתי להגיש תלונה במשטרה", סיפרה. "כולם אמרו שאם את יכולה, אז תלכי להעיד - ואולי יעשו סוף סוף לבן זונה הזה משהו. והגעתי לתחנת משטרה, באתי לתת את העדות שלי, באתי לתת לכם עוד סיפור שהבן אדם החרא הזה עשה, ואני באמת מחזיקה את עצמי", הסבירה בזעם.
"בכניסה לתחנה היה פקיד. אמרתי לו שאני רוצה להגיש תלונה. הוא אמר לי 'אין בעיה, על מה?' ואני אומרת לו 'הטרדה מינית'. הוא שואל אותי: 'מתי זה קרה?' ואמרתי לו שלפני שנתיים. ואז השאלה שנשאלת היא 'למה באת רק עכשיו?' מי שמך? מי אתה בכלל? הוא לא אשם, פשוט לא תדרכו אותו. זה עוד כשל קטן במערכת, אבל אני אמשיך.
"אני עונה לו 'כי אז פחדתי, ועכשיו אני לא מפחדת יותר' - והוא שתק. אני אומרת לו שמדובר בפרשת שי אביטל, והוא אומר שייקח לחוקרת להגיע שעה וחצי-שעתיים-שלוש. 'אתם יכולים לחכות, או להגיש תלונה מקוונת'".
גברעם הביעה תרעומת על היעדר המענה, לטענתה, מצד המשטרה: "צעקתם בכל מקום שפתחתם חקירה מיוחדת. עמר בר-לב, השר לביטחון הפנים - אמרת שנבוא להעיד, וזה לא משהו שפשוט לעשות. משטרת ישראל, איפה אתם? אתם אמורים להגן עליי, על כולנו. איפה היחס למישהי שחוותה משהו?"
את דבריה חתמה באמירה קשה: "אם שאלתם את עצמכם איך זה הגיוני ש-20 שנה הבן אדם מטריד סדרתי בתוך תעשייה שלמה וכולם שותקים - הנה התשובה שלכם. הרגשתי שאני כלום, לא רצויה ושכאילו לא מאמינים לי. אני מבינה למה לא הלכתן להתלונן, מבינה - ומצטערת בשבילכן".
כזכור, שתי תלונות כבר הוגשו למשטרה במסגרת החקירה שנפתחה נגד אביטל. זאת לאחר שעדויות לעבירות מין שביצע לכאורה בנשים פורסמו בקשת 12 וברשת 13. יצוין כי ששי גז, עורך דינו של אביטל, כפר בכל האישומים.
כמו תמיד, כמובן, במשטרה נזכרים רק בדיעבד להתנצל ולהפיק לקחים. באשר לגל גברעם נמסר כי "מדובר בתקלה חמורה ולפיכך הנחה מפקד מחוז תל אביב, ניצב עמיחי אשד, למנות קצין בודק לתחקור האירוע ולהפקת הלקחים הנדרשים.
"בנוסף, הוא הנחה לתאם מיידית עם מגישת התלונה, מפגש של חוקרת מצוות החקירה המיוחד שהוקם במחלק המוסר בימ"ר ת"א, ברגישות המתבקשת. ימ"ר ת"א העמיד שני מספרי טלפון – 050-6437087 ו-050-6447124 - שיהיו זמינים 24/7 לסיוע לקורבנות בתיאום הגשת תלונה ביחידה.
"צר לנו על התחושה הקשה שנגרמה מאופן הטיפול בכניסה לתחנה, ונמשיך לנהל את החקירה ברגישות המתבקשת על ידי מערך חקירות ייחודי שהוסמך והוכשר לכך".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו