הישראלים פתחו את הארנק: כמה הוצאנו בערב ראש השנה?

היקף הרכישות בכרטיסי חיוב זינק ב-10.3% לעומת ערב החג אשתקד והגיע ל-1.462 מיליארד שקל • ברשתות המזון נרשמה עלייה של 2.3% בלבד, בעוד שבסוכנויות הנסיעות נרשם זינוק של 27.8%

עלייה בהוצאות החיוב. שוק מחנה יהודה בערב ראש השנה , אורן בן חקון
עלייה בהוצאות החיוב. שוק מחנה יהודה בערב ראש השנה | צילום: אורן בן חקון

עלייה בהוצאות הציבור הישראלי חלה בכרטיסי חיוב לקראת ראש השנה תשפ"ז ובערב החג עצמו, כך עולה לפי נתוני שב"א. היקף ההוצאות בערב החג, שחל ביום שישי האחרון, עמד על 1.462 מיליארד ש"ח - עלייה של יותר מ-10% לעומת אשתקד.

רפי כהן מכין ארוחת ראש השנה לקוראי מגזין "היום" // צילום: דניאל ליילה

ההוצאות בענפי המזון צמחו בכ-3% בלבד, ההוצאות בענפי מסחר בולטים אחרים כמו חשמל ואלקטרוניקה, הלבשה והנעלה, תיירות, תרבות ופנאי גדלו בשיעור גבוה יותר.

מהנתונים עולה כי היקף ההוצאות ביום שישי האחרון, ה-11 בספטמבר 2026, הגיע לסכום כולל של 1.462 מיליארד ש"ח. מדובר על עלייה של 10.3% בסכום ההוצאות הכולל לעומת היקף ההוצאות שנרשם בערב ראש השנה תשפ"ו, שחל ביום שני ה-22 בספטמבר 2025, ועמד על 1.325 מיליארד ש"ח.

נמל תעופה בן גוריון בשעת עומס | צילום: יוסי זליגר

בערב החג, בשעה שבין 12:00 ל-13:00 הוציא הציבור הישראלי סכום כולל של 197.131 מיליון ש"ח. מדובר קצב הוצאות מאוד חריג וגבוה.

במבט על ענפי הפעילות המרכזיים של המשק, עולה מנתוני שבא כי העלייה בהוצאות של הציבור לא הייתה דווקא בענף המזון. וכך בשבוע שלפני ראש השנה, ברשתות המזון נרשמה עליה של 2.3%, תחום המסעדות, בתי הקפה והמזון המהיר עלה ב-3.4%, ואילו המעדניות, הקצביות והמאפיות עלו בשיעור של 2.3%.

עליות גבוהות יותר בהוצאות נרשמו בענפי התיירות - מלונאות וחדרי אירוח (5.3%), סוכנויות נסיעות (27.8%), וכן בענפים נוספים כמו חשמל ואלקטרוניקה (9.7%), פארמה (8%), הלבשה והנעלה (4%).

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר