כ-10,000 תביעות הוגשו בכל רחבי הארץ. הבניין שנפגע בפתח תקווה (ארכיון). צילום: יהונתן שאול

5,000 תביעות: איזו עיר הכי נפגעה במלחמה?

כ-10,000 תביעות הוגשו בכל רחבי הארץ • גם אשקלון, עכו וטבריה בצמרת הרשימה • רשות המיסים: פנו למסלול המהיר

מאז תחילת המלחמה באיראן התקבלו עד כה במוקדי קרן הפיצויים 9,829 תביעות - מהן 6,967 בגין נזק למבנה, 1,088 בגין נזק לתכולה וציוד ,1,665 בגין נזק לרכב ו-109 בגין נזק אחר.

תל אביב היא העיר שבה הוגשו מספר התביעות הגבוה ביותר, עם 5,039 תביעות. אשקלון מיד אחריה עם 3,809 תביעות. לאחריהן, עכו עם 583, טבריה עם 203 וירושלים עם 195 תביעות.

מאז תחילת המלחמה התקבלו במוקדי קרן הפיצויים 9,829 תביעות, צילום: גדעון מרקוביץ'

בשבוע שעבר נפתחה האפשרות להגשת תביעה במסלול מהיר בגין נזק למבנה ותכולה בלבד בסכום שאינו עולה על 30,000 שקלים. המסלול המהיר מאפשר קבלת אישור על תביעה ללא המתנה לשמאי, עד שבעה ימים מהשלמת התביעה על כל פרטיה. עד כה הוגשו 1,534 תביעות במסגרת מסלול זה.

בשל כמות התביעות הרבה ייתכן עיכוב בהגעת שמאים. קרן הפיצויים ממליצה לניזוקים לפנות ככל הניתן למסלול המהיר, ובמידה ולא מתאפשרת פניה דרך מסלול זה - מומלץ לפנות לבעלי מקצוע על מנת לקבל הצעות מחיר עוד בטרם הגעת השמאי, זאת על מנת לזרז את הטיפול בתביעה.

רשות המיסים (להמחשה), צילום: ליאור מזרחי

אזרחים שביתם או רכושם נפגעו מירי הטילים יכולים לפנות ולהודיע על הנזק למוקד רשות המסים במספר 4954* או להגיש תביעה מקוונת באתר רשות המסים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...