משפחה ממוצעת בישראל צפויה להוציא כ-3,900 שקלים על מזון בתקופת חגי תשרי, כאשר מתוכם כ-600 שקלים צפויים להתבזבז בשל השלכת מזון לאשפה. יותר משליש מהבזבוז, כ־220 שקלים, מיוחס לאובדן פירות וירקות.
לפי נתוני עמותת לקט ישראל, העוסקת בהצלת מזון, ופירמת הייעוץ BDO, סך מכירות המזון בחגים מוערך בכ-8.9 מיליארד שקלים, מתוכם מזון בשווי 1.4 מיליארד שקלים - כ-260 אלף טון - צפוי שלא להיאכל.
בישראל, שבה ההוצאה על מזון גבוהה יחסית למדינות אחרות, בזבוז המזון מהווה גורם משמעותי ביוקר המחיה. מעבר להוצאה הישירה של משקי הבית, האובדן מתרחש גם בשלבי הייצור, האריזה, השינוע והשיווק.
על פי הנתונים, ההשפעה הכוללת על הוצאות משקי הבית מגיעה לכ-10,200 שקלים בשנה, מתוכם כ-3,700 שקלים כתוצאה מאובדן מזון בשלבי החקלאות, ההפצה והתעשייה.
בשנה האחרונה נרשמה עלייה של כ-5% במדד מחירי המזון, לצד עליית האינפלציה, מה שהחמיר את ההשפעה על הוצאות הצרכנים.
לקראת החגים הודיע לקט ישראל כי יחלק סלי מזון ל-65 אלף משפחות, הכוללים את סממני החג המסורתיים. בנוסף, במסגרת פרויקט "לקט אקספרס", ובשיתוף הרשויות המקומיות, יסופקו ארוחות חג מבושלות ל-2,000 משפחות נוספות ברחבי הארץ, בהן גם משפחות מפונים.
אפרת בראונשטיין, סמנכ"לית השיווק של לקט ישראל, מסרה: "אנו חווים השנה עלייה דרמטית במספר מבקשי הסיוע ומכאן החשיבות בצריכה נבונה, ניצול מיטבי של המזון וצמצום בזבוזו. לקראת החג אנו מפעילים את פרויקט 'לקט בדבש', במסגרתו יסופקו סלי מזון איכותיים ל-65 אלף משפחות, הכוללים את סממני החג המסורתיים. בנוסף, באמצעות פרויקט "לקט אקספרס" ובשיתוף הרשויות המקומיות נחלק ל-2,000 משפחות ברחבי הארץ, כולל מפונים ארוחות חג מבושלות ומזינות לשני ערבי החג. תקופת החגים מזכירה לנו עד כמה ערבות הדדית היא ערך מרכזי בחברה הישראלית. בימים שבהם משפחות רבות מתקשות לדאוג לארוחה ראויה, האחריות שלנו היא לעמוד לצידן ולוודא שאף אחד לא נותר מאחור".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
