"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

נתניהו בוועדת יוקר המחיה: "היבואנים והיצרנים איבדו את הבלמים" | בדיקה: זהו המוצר שנמכר בפער של 95 שקלים ברשתות

רה"מ: "אין שום צדקה לפערים שיש לעומת המדינות המפותחות" • סקר המחירים של המועצה לצרכנות חשף ממצאים מדאיגים - שמורגשים כבר היטב בכיס של הישראלים • רשת רמי לוי נמצאה כזולה ביותר, ואחריה - קארפור סיטי שהושקה לאחרונה

,עודכן
0השמעה
"נעשה טיפול שורש". נתניהו בישיבת הוועדה למאבק ביוקר המחיה (ארכיון). צילום: קובי גדעון /לע"מ

ועדת השריםלמאבק ביוקר המחיה, בראשות ראש הממשלה בנימין נתניהו, התכנסה היום (שני) בפעם הראשונה.

רה"מ נתניהו אמר בפתח הישיבה כי "המחירים בישראל גבוהים באופן משמעותי ממוצרים דומים או ממוצרים זהים לעומת רוב המדינות המפותחות. אין שום הצדקה אובייקטיבית לפערים הללו. יש כאן שכבות גיאולוגיות של מונופולים גלויים ונסתרים וכל מיני חסמים לתחרות. בנוסף, אני מתרשם שלאחרונה היבואנים, היצרנים והמפיצים פשוט איבדו את הבלמים.

"אנחנו נאספנו כאן, ונאסף כאן מעת לעת, כי אנחנו הולכים לבחון את זה ואנחנו הולכים להיאבק בזה. זו לא גזרת גורל. ישראל לא צריכה להיות יקרה יותר מרוב המדינות המפותחות בעולם. יחד עם חבריי לממשלה, ועם הצוותים המקצועיים אנחנו נכנס למאבק נחוש ביוקר המחיה".

איתי בית-און /לע"מ, סאונד: בן פרץ /לע"מ

נתניהו ציין עוד כי "ביקשתי לקיים את הישיבה הבאה בעוד שבועיים, בישיבה הזו, אני אבקש מהדרגים המקצועיים להציג צעדים מעשיים למאבק. אנחנו ניוועד כל כמה שבועות באופן קבוע, עם תכנית עבודה. נעבור משרד - משרד, כדי להוריד את יוקר המחיה לכם, אזרחי ישראל".

הסל התייקר ב-8%

מבצעי חג השבועות הסתיימו, המחירים עלו - וסל חודש מאי מסמן חזרה לשגרת התייקרויות השוחקת.

כך עולה מסקר הסל של המועצה לצרכנות, אשר מצביע על עלייה של 8% ממחיר אותו הסל בשנה שעברה ועלייה של כ-2% מהחודש הקודם.

מהסקר עולה כי הרשת בא נמצא סל המוצרים הנבדק כזול ביותר היא רשת רמי לוי, ואילו היקרה ביותר התגלתה כרשת המכולות השכונתיות שופרסל אקספרס. פער המחירים ביניהן הגיע לכ- 19%.

בכירי רשת קרפור בהשקתה,צילום: יוסי זליגר

בהשוואה שנערכה בין הרשתות העירוניות בלבד נמצאה רשת מחסני השוק בסיטי כזולה ביותר. הפער בין מחיר סל המוצרים אצלה, למחירו ברשת שופסל אקספרס על כ9%.

בהשוואה של רשתות הדיסקאונט בלבד, רשת רמי לוי נמצאה כזולה ביותר בסל המוצרים הנבדק, ורשת טיב טעם כיקרה ביותר. הפער בין מחירי הסלים בשתי הרשתות עמד על 12%.

בנוסף התגלה כי במחירי מוצרים מסוימים קיימים פערים בין הרשתות השונות שמגיעים ללמעלה מ-600%, כמה מהמוצרים האלה הם: כרוב לבן במשקל, עגבניות טריות במשקל, כרובית במשקל, מלפפון טרי במשקל, שום יבש, וגזר טרי ארוז.

כך למשל, קליק ביסקוויט מצופה שוקולד חלב של יוניליוור (65 גרם) נמכר במחיר 1 שקלים ברשת רמי לוי באינטרנט, ו-8.90 במיני סופר אלונית - הפרש של 791%.

הפער הקיצוני ביותר שנמצא במחירו של אותו מוצר היה 95 שקלים. סכיני גילוח ג'ילט פיוז'ן 16 יחידות - נמכרים ברשת סופר בפארם ב-239.8 שקלים, עומת במחיר של 144.9 שקלים בבי פארם (הבדל של 66%)

הסל שנבדק כולל מגוון של 817 מוצרים. המחירים נבדקו בשלושה תאריכים שונים, ונעשתה השוואה למחירים בשנה שעברה. המחירים הם נתוני ממוצע, כולל מחירי המבצעים אך ללא מבצעי אשראי של הרשתות ותתי הרשתות.

לאחר רשת לוי בדירוג הרשתות הזולות, נמצאו קרפור סיטי ויוחננוף במקום השני והשלישי בהתאמה.

עליות מחירים ברשתות רבות

בהשוואה למחירי החודש הקודם, גל העליות מורגש וניכר ברשתות השונות: ברשת רמי לוי (0.6%), יוחננוף (0.8%), בטיב טעם (1.1%), מחסני השוק בסיטי (2.6%), רמי לוי באינטרנט (3.4%), רשת ויקטורי (5.6%).

בנוסף, ביחס לחודש הקודם, התגלו עליות מחירים מופרזות גם במוצרי ליימן שליסל (7%), במוצרי בשר ועוף קפוא של טיבון וויל (7%), פריגת (33%), סלטי אחלה של שטראוס (14%), גרבר (9%). בנוסף, חלה של אנג'ל התייקרה ב- 45% ומחיר האבוקדו עלה ב- 23% תוך חודש וכמעט הכפיל את מחיר בשנה החולפת.

מהמועצה לצרכנות נמסר: "לראשונה נכנסה להשוואה רשת קארפור, בפורמטים השונים. נראה כי קארפור מרקט התברגה כרשת דיסקאונט (מקום שני), ומהווה כבר עם כניסתה כמחוללת תחרות, כשההפרש בינה לבין הרשת הזולה - רמי לוי, קטן. במועצה מקווים שהתחרות תביא להורדת מחירים.

לעומת זאת, הרשת העירונית של קארפור היא הרשת העירונית הזולה ביותר, וכי רשת ביתן מרקט זולה ממנה - בניגוד לציפיות ולבשורת ההשקה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר