מבחן חנוכה הגדול: בחרנו את 10 הסופגניות הכי טעימות

שמו, בוטיק סנטרל, לחמים, טאטי | צילום: דניאל לילה, טל סיון-ציפורין, בוע לביא

כדי שלא תצטרכו להשמין בעצמכם, נרתמנו למשימה הקשה מכל: טעימת עשרות סופגניות, ניתוחן והחלטה על העשר הכי טובות • וגם: מהו הטרנד שנראה השנה בכל מאפייה?

שבועות לפני חג החנוכה כבר תוקף ריח הסופגניות את האזרחים התמימים שחולפים ברחוב, ומנסים לעמוד בפני הפיתוי שמציב בפניהם המאפה השמנמן. כמו בכל שנה, הקונדיטוריות מצליחות לשבור את השיאים של עצמן ולהמציא את הגלגל מחדש, עם טעמים מיוחדים, עשירים ויוצאי דופן.

לצד הפיסטוק שמככב השנה בכל מקום, ניתן למצוא גם סופגניות בטעם מלבי עם שבבי פיסטוק מעל, סופגניות עם מרנג, סופגניות עם כל סוגי השוקולד והקצפות ועוד.

בעוד כולנו סובלים מיוקר המחיה, מחירי הסופגניות תופחים כמו המוצר עצמו. חלקן התייקרו השנה בעד 20%, ובמקרים של סופגניות מיוחדות, מחיר אחת מהן יכול להגיע גם לסכום של 19-15 שקלים. נראות הסופגניות, שלרוב באה לידי בביטוי ברשתות החברתיות, היא חלק בלתי מבוטל מהמלחמה על כיסו של הצרכן. בניסיון לנצח בה, והמאפיות מנסות כל פעם לחדש ולהפתיע, במלית, בציפוי ובקישוטים. חלק מהסופגניות המקושטות במיוחד איבדו כל קשר לסופגנייה המסורתית של פעם, אולם לפעמים דווקא המוגזמות שבהן מתוקות, כבדות או עמוסות מדי, ודווקא הפשוטות עם הריבה יכולות להפתיע עם בצק משובח במיוחד.

קשה מאוד לעשות השוואה בין הסופגניות הקלאסיות עם הריבה ואבקת סוכר לשלל הסופגניות האחרות והעמוסות במיוחד. העין ואולי גם החך מחפשים את היוצא דופן, "העשיר" יותר, החדש. אבל בסופו של דבר, במבחן התוצאה, רבים מהטועמים הסכימו כי אין על הסופגנייה "של פעם", זאת עם טעם הילדות.

קולקציית הסופגניות של מיקי שמו, צילום: דניאל לילה

ילדים כמכתיבי דעת קהל

מיקי שמו, שף קונדיטור ברשת הנושאת את שמו, מספר על הדרישה המוגברת כבר חודש לפני החג. ״חג החנוכה, למעשה, מתחיל בפועל כבר בשמחת תורה, שאז מתחילים לשאול אותנו מתי יהיו סופגניות.

"חודש לפני חג החנוכה מתחיל הגשם, ועמו ונפתחות הצ'אקרות של התיאבון. אנחנו מרגישים חשק  גדול יותר לאכול אוכל מנחם כי קר, והסופגניות מאוד מזמינות ומפנקות. גם כשאנשים מגיעים לקונדיטוריה לקנות עוגות, ולא היה בתכנון שלהם לרכוש סופגניות – כשהם רואים אותן חמות וטריות על המדף – הם קונים. אנחנו מציעים מגוון של כ-13 סוגי סופגניות. מי שמכתיב את דעת הקהל בנוגע לטעמי הסופגניות הם הילדים והנוער: בשנה האחרונה מצליח טרנד הפיסטוק בעקבות ההצלחה של ארטיק הקראנץ' פיסטוק, וכולם רוצים ממנו עוד. באחת השבתות ביקשה ממני הבת שלי לנסוע במיוחד לשוק, כי היא ראתה בטיקטוק שמוכרים שם את הארטיק הבלתי מושג הזה.

"עבורי סופגנייה טובה היא כזו שיש בה רק אבקת סוכר וריבה, והיא מזכירה לי את הסופגנייה של אמא. לפני שנתיים הטרנד היה בייגלה מלוח ולפני שלוש שנים התחיל טרנד האוראו, שמלווה אותנו גם השנה. בנוסף יש לנו טעמים כמו וניל פקאן, עם פקאן שאנחנו מכינים. זה טעים מאוד, אבל זה לא טעם שמתאים לילדים – כמו טעם פאי הלימון שלנו. הילדים והצעירים רוצים שוקולד - סופגניית הקינדר הייתה אצלנו חזקה מאוד בשנה שעברה. לפני 29 שנה, כשהתחלנו עם הסופגניות, הסופגנייה הרגילה היתה הסופגנייה הכי נמכרת. אחרי כמה שנים היתה לנו הברקה שהובילה לסופגניית ריבת חלב, וכולם רצו את זה.

אז בסופו של דבר, מה הכי נמכר?
"בראש ובראשונה הישראלים אוהבים שוקולד, והכי פופולארי הוא שוקולד רושה. גם סופגנייה של קצפת עם תותים נמכרת מצוין, כי מי לא אוהב קצפת עם תותים? וכמובן שיש את הסופגנייה עם הריבה, שאנשים באים במיוחד בשבילה. גם ההורים שלי רוצים סופגנייה רגילה עם ריבה״.

לדברי נועה בכר אהרוני, מנכ"לית רולדין, השנה יצאו סופגניות חדשות ומיוחדות בהשראה צרפתית – מלבד ה"רגילות" והמפוארות שיוצאות בכל שנה. "בין הטעמים שלנו תוכלו סופגניית פיסטאש שרי הכוללת וריגטו פיסטוק וקצפת, גנאש פיסטוק, סבלה שקדים, קריספי דובדבן ופיסטוק גרוס, פקאן מקורמל, טופי קרמל וקצפת ועוד. בנוסף, יש לנו סופגניות מסוג חדש - עומדות, שממולאות בטעמי וניל פירות יער, שוקולד ובייגלה מלוח ודולצ'ה קרמל - יצירות אמנות בהשראת הפטיסרי הצרפתי".

קולקציית הסופגניות של רולדין,

אפשר גם בזול

טווח המחירים הוא רחב. ברשתות המזון למשל ניתן למצוא סופגניות במחירים זולים יותר. בשופרסל, למשל, ניתן למצוא סופגנייה רגילה עם ריבה ב-5.9 שקלים, סופגניית מיני מצופה עולה 5.9 שקלים, וסופגנייה מצופה עולה 7.9 שקלים. ברשת רמי לוי ניתן לקנות סופגנייה רגילה ב-1.9 שקלים. ברשת מאפה נאמן תוכלו למצוא סופגנייה קלאסית עם ריבה ואבקת סוכר ב-5 שקלים, וברשת יוחננוף סופגניות  בודדת גדולה תעלה לכם 3.90 שקלים, ואחת מיוחדת - 4.5 שקלים.

בוטיק סנטרל, צילום: טל סיון ציפורין

מקום עשירי: בוטיק סנטרל

סופגניית בריוש אפויה במילוי קרמל עם ריבוע מרשמלו, 9 שקלים

אוורירית אבל מעט יבשה. הסופגנייה אפויה ולכן לא כבדה מדי, עם זאת, אולי בגלל שאנחנו רגילים לסופגנייה מטוגנת, היו כאלה שפחות התחברו. יש שאהבו את מתיקות מילוי הקרמל, ויש שחשבו שהוא מתוק מדי. טעמו של ריבוע המרשמלו מעל, לא מאוד מורגש או מזוהה.

ציון: 6.7

מונייר, צילום: רוני יבנובסקי

מקום תשיעי: מונייר

סופגניית מלבי, 12 שקלים

סופגנייה בטעם מלבי היא קונספט מגניבו גם נראית נהדר, בפרט כשמצורף אליה מזרק מי ורדים. הבצק טעים ורך ולא דחוס, והפיסטוקים למעלה מוסיפים קראנצ'יות. עם זאת, יש בה יותר מדי מי ורדים מתוקים במיוחד – מה שהופך אותם לטעם הדומיננטי, ואי אפשר לאכול ממנה יותר מדי – שיש כאלה שיראו בזה יתרון.

ציון: 6.9

לחמים, צילום: דניאל לילה

מקום שמיני: לחמים

סופגניות במילוי ריבה, 9 שקלים

סופגנייה לא מתחכמת – כמו שמכירים מהבית. הבצק אוורירי, טעים, וקליל, מרגיש מטוגן בקטע הטוב של המילה – טעים כמו אחרי טיגון אבל לא שמנוני. ציפוי הבצק פריך, כאשר בפנים הסופגנייה אפויה בדיוק כמו שצריך. הריבה קלאסית וסמיכה, וניכר שהשקיעו בה שלא תהיה מתוקה יתר על המידה, ועם זאת מלאה בטעם.

ציון: 7.7

רולדין, צילום: רונן מנגן

מקום שביעי: רולדין

וניל פירות יער, 12 שקלים

למרות הנראות הפשוטה יחסית, הבצק טעים במיוחד וכיף לנגוס בו. גם המילוי טעים מאוד – אם כי היו שחשבו שיש  ממנו קצת יותר מדי, ולכן הסופגנייה מתוקה יותר מהצורך. בנוסף, הסופגנייה עצמה מצופת סוכר, והמאסה הזו יצרה קצת מתיקות יתר. נגיעת הדובדבן מלמעלה ומבפנים מקפיצה את הטעם למקום אחר, שאנחנו פחות מכירים מסופגניות רגילות.

ציון: 8

שני, צילום: יפעת כהן

מקום שישי: שני

בננה לוטי, 12.5 שקלים

נראית כמו סופגניית מלכים. הקרם טעים ומתוק מאוד, וטעם הבננה לא משתלט עליו – אלא הוא יותר עדין וקצפתי. היו שחשבו שהבננות המיובשות מלמעלה היו מיותרות, אך היו שטענו שהשילוב של הבננות הקרנצ'יות עם רכות הקצפת מוצלח במיוחד. הבננות בפנים הוסיפו לטעם המאפה, אם כי היו שחשבו שגודל הבננה לא תואם את גודל הסופגנייה וקצת קשה לאכול אותה.

ציון: 8.1

טאטי, צילום: דניאל לילה

מקום חמישי: טאטי

סופגניית פיצוץ פיסטוק, 16 שקלים

טעימה כמעט כמו קראנץ' פיסטוק. מתוקה ברמה טובה, ומורגש שמחית הפיסטוק איכותית ולא חיקוי בטעם. מצוינת למי שאוהב טעם חזק של האגוז הירוק, הבצק מעולה ורך במידה והסופגנייה יפה ומזמינה. לעומתם, היו גם מי שחשבו שרוטב הפיסטוק סמיך ודומיננטי מדי.

ציון: 8.5

ביגה, צילום: אסף לוי

מקום רביעי: ביגה

סופגנייה ללא גלוטן במילוי רושה, 9 שקלים.

אם רוצים ללכת על משהו מושקע - זו סופגנייה שגם נראית טוב וגם טעימה. הציפוי עבה והמילוי מאוד טעים ומוצע בנדיבות. הבצק מצוין, פריך וטרי, ואגוזי הלוז הוסיפו קראנצ'יות ומרקם שונה לסופגנייה. הטועמים נחלקו בנוגע למידת המתיקות של המאפה: יש שטענו שהוא מצוין, ויש שאמרו שהיה להם מתוק מדי.

ציון: 8.7

מקום שלישי: בונז'ור

סופגנייה במילוי ריבה, 4 שקלים

הקסם שבפשטות: לפעמים זה מה שצריך - לא מילויים וציפויים יומרניים בלבד, אלא סופגנייה פשוטה. הסופגנייה קלאסית וטעימה, ובגלל הפשטות מרגישים מצוין את טעם הבצק - והוא כל כך טוב שזה רק יתרון. מילוי הריבה מוצע במידה, ולא גודש את המאפה והופך אותו למתוק מדי.

ציון: 8.8

שמו, צילום: יח"צ

מקום שני: שמו

סופגנייה במילוי קצפת ותותים ובציפוי של שוקולד לבן, 19 שקלים

אחת הסופגניות היפות. לסופגנייה בצק רך והגודל שלה טוב. המילוי מזכיר מאוד סופגניית ריבה קלאסית, ויש יחס טוב בין המילוי לבצק. התות מוסיף הרבה ונותן חיים לסופגנייה. מי שאוהב כמות קצפת נכבדה יהיה מאושר -  היא עמוסה בקצפת, מתוקה וטעימה כמו שצריך, ועם זאת לא מכבידה על המאפה.

ציון: 9

ביסקוטי, צילום: בועז לביא

המקום הראשון: ביסקוטי

קרם נוגט, ציפוי פרלינה לוז, דיסקית לואקר נוגט, שוקט לוז, 13 שקלים

מלבד הנראות הנהדרת, הבצק רך וטעים, הסופגנייה לא מתוקה מדי, ולמרות שהיא עסיסית היא לא ספוגת שמן. קרם הנוגט מעולה ולא משתלט, והפחזנייה מעל נותנת קיק מגניב. ציפוי אגוזי הלוז מתוק וטוב, הגלייז מאוזן והמילוי והציפוי מוצעים בנדיבות – אם כי לא מתוקים מדי.

ציון: 9.2

Load more...