מורכבים, שונים ומסעירים: הגיע הזמן שתכירו את עולם בושמי הנישה

מה מייחד את בשמי הנישה? | צילום: גטי אימג'ס

ארומות באיכות נדירה (עם אדממה ואבק שריפה), אריזות המעוצבות על ידי אמנים נחשבים (בעבודת יד) וחדשנות בכל התזה • תחום בושמי הנישה תופס תאוצה בשווקים, והמומחים משוכנעים: "מי שגילה את העולם הזה כבר לא יחזור לריחות הרגילים" • וגם: ניסינו את בושמי הבוטיק המובילים בישראל - מה חשבנו עליהם?

את הבשמים הנמכרים ברשתות הגדולות כולנו מכירים ואוהבים (את חלקם, לפחות), אבל בתוך עולם הבישום קיימת קטגוריה פחות מוכרת, שנקראת "בושמי הנישה" או "בושמי הבוטיק". לרוב מדובר בשמות פחות מוכרים, בריחות יותר מיוחדים, וכן - גם במחירים יותר גבוהים.

"מדובר במוצרים שנולדו מתוך בתי בישום קטנים יותר", מסבירה יעל בילט־צין, סמנכ"לית השיווק ומבעלות "לילית קוסמטיקה". "ברמה המהותית, אלה בשמים עם ריכוז גבוה יותר של רכיבי יסוד ופחות שימוש באלכוהול. יש בהם רכיבים ייחודיים ויקרים, ומושקע בהם הרבה מאוד ברמה הכספית ובפיתוח שלהם. הם מיוצרים בכמויות יותר קטנות, ולכן מאפשרים חוויה שונה וייחודית למשתמש, כי אין הרבה שמריחים כמותם".

מחירם הגבוה מצדיק את עצמו?

"אלו רכיבים יקרים במיוחד, ויותר קשה למצוא אותם. יש כמה שכבות לבניית הניחוח, ומה שמגיע אלייך ברגע הראשון לא תמיד יהיה דומה לגל השני. לפעמים כל כך קשה להשיג חלק מהרכיבים, עד שאי אפשר לעמוד בקצב האספקה".

גם איריס יודסין, מנהלת שיווק מותגי נישה ובוטיק "אינדיבידואל" ב"שסטוביץ'", מסכימה שמדובר ברכיבים הרבה יותר מיוחדים: "התמציות הטבעיות יהיו לא רק באיכות גבוהה - אלא גם נדירות. לעיתים מחירן גבוה מאוד, ולא נעשה בהן כמעט שימוש בבושמי 'mass market'. גם האריזות הן חלק בלתי נפרד מהחוויה של בישום נישה. היצרנים עושים שימוש בחומרי זכוכית ונייר יקרי ערך, ולרוב הם מעוצבים על ידי אמנים נחשבים בעבודת יד".

ליאת בן־שחר דנוביץ, מנהלת ההדרכה של רשת "אפריל", מוסיפה: "בושמי הנישה נרקחים בעבודה בסדנאות קטנות על ידי פרפומרים. התווים שבבושמי הנישה מרוכזים יותר, נדירים ואיכותיים יותר. תהליך הבחירה של תווי בושמי הנישה הוא חשוב ביותר, ומתבצע תוך כדי בדיקה קפדנית מה מקורם, מאיזו מדינה הם מגיעים, באילו תנאי מזג אוויר הם הכי יעילים ובאיזה שלב הם נקטפים".

דבר נוסף שנכון לגבי הרוב המוחלט של בושמי הנישה הוא שהם מוגדרים "יוניסקס", אף על פי שלרובם יש ריח נשי או גברי מובהק. "אלו בשמים ללא ג'נדר", מסבירה בילט־צין, "זה עניין של טעם אישי. יש נשים שאוהבות בושמי גברים, ולהפך".

שפרה פנטנוביץ', מנהלת פיתוח עסקי קוסמטיקה במשביר, מרחיבה: "בדור של היום, כמו המעבר לאונליין, יש גם את המושג 'ג'נדר פלואיד'. מי אמר שעצי ואודי זה גברי, וששושנים ומתוק זה נשי? אנחנו החלטנו, וככה שיווקנו את זה. היום החברות לא הולכות לשם, כל אחד מוצא את מה שמתאים לו. אפשר לשים בושם ארומטי וכבד באמצע היום, כשאת למשל לפני פרזנטציה ורוצה משהו שייתן לך כוח. 'גברי ו'נשי' זה קצת קטלוג של דינוזאורים".

מי אמר ששושנים זה נשי? אילוסטרציה, צילום: גטי אימג'ס

"פרופיל מורכב"

אף על פי שמקובל לחשוב שבושמי הנישה הם באמת של בתים מוכרים פחות, יש גם חברות מוכרות שמוציאות קולקציות נישה מיוחדות, עם ריחות ייחודיים ומחירים בהתאם. "הרבה מותגים חזקים כמו פראדה, איב סן לורן, שאנל ודיור מוציאים סדרת בשמים מיוחדת וקוראים לה 'קולקשן', ובה הם הולכים לפרופיל ריח יותר מורכב", ממשיכה פנטנוביץ'. "בגלל שהמותגים ראו שהנישה גדלה כל כך ושיש תחרות, הם מנסים לנכס אותה לעצמם - וזה מפריע לבתי נישה, שהולכים עוד יותר לנישה".

מה הפרמטרים שמגדירים בושמי נישה?

"הרכיבים, לאיזה בית הבושם שייך, התמחור והתפוצה. יש כאלה שיגידו שאם אפשר למצוא את הקולקציה של שאנל ב־300 מקומות מכירה בעולם - היא כבר לא נישה, אבל יש גם בושמי נישה מובהקים שהפכו להיות נגישים. במהות הם נישה, בתפוצה - פחות".

לדבריה של יודסין, לעומת זאת, אין קשר בין בושמי נישה לבושמי קולקציות: "קולקציה היא זרוע של מותג אופנה או טיפוח קיימים, אם יש לו ליין בישום ואם לא. מטרתו להעשיר את חוויית המותג ולתת לה ביטוי 'חושי'. ההבדל בין הליין המסורתי לבין הקולקציה יכול לבוא לידי ביטוי בעוצמת הניחוח, בעיצוב האריזות, בסגנון, אבל בסופו של דבר הוא מתכתב עם המותג שעל שמו הוא קרוי. מותגי נישה הם עצמאיים, כאלה שאין להם מותג 'אב', והם מתחרים זה בזה בחדשנות, בחומרי הגלם ובווירטואוזיות של רקיחת הריח".

חלק גדול מהייחודיות של בושמי הנישה, כאמור, הוא ברכיבים שהם מכילים. חלקם נדירים מאוד, מה שהופך אותם ליקרים במיוחד. שמעתם על הבושם שמכיל בייקון? הבשמים "Bacon Classic" ו"Bacon Gold", שהשיק אדם בשם ג'ון ליידון ב־2011, כוללים את הרכיב החזירי, וליידון הוא אפילו לא הראשון שהשתמש בו בבישום. "אנשים אוהבים את הבייקון שלהם", הסביר בפשטות כשנשאל לגבי ההחלטה ליצור את הבושם הייחודי.

בהגדרת רכיבים מיוחדים נוספים ניתן למצוא אדממה, אבק שריפה ואת הקסטוריום - הפרשה שומנית שמייצר הבונה מאזור פי הטבעת כדי לסמן את הטריטוריה שלו. בית הבושם הצרפתי Etat Libre d'Orange אפילו ייצר בשמים בניחוחות אפלים ומחרידים, שחלקם קיבלו ביקורות קוטלות במיוחד כמו "הריח הנוראי ביותר שהרחתי מעודי" ו"מריח כמו סרט אימה", עם אזכורים לכך שהמותג התנסה ברכיבי דם, זיעה, רוק ושתן.

פנטנוביץ' מספרת על הרכיבים המיוחדים, וההגיוניים יותר, בבושמי נישה: "יש בשמים שמכילים ורדים שגדלו בחלקה מסוימת בתוך מנזר מסוים, שעברו הצלבה ספציפית ושמיוחדים רק לאותו בית נישה. יש חומרים נדירים שלא פשוט למצוא. בעבר ריח מושק יכול היה להיות מיוצר מחומר שמפרישות בלוטות של איילים. היום בושמי נישה עושים שימוש בזרעים נדירים כדי להגיע לאותו ריח.

"חומרים נוספים הם זעפרן, שהוא נדיר ויקר, או טונקה, שמגיעה למשל ממרכז הודו ולא נעשתה במעבדה. יש בושם שמכיל פרחי טוברוז לבנים. הפרח פותח את עלי כותרתו בלילה, בלילה השלישי של החודש הפריחה מגיעה לשיא העוצמה - ואז קוטפים את הפרח. מדובר ביבול קטן מאוד. האוד, סוג של עץ, נחשב גם הוא נדיר - יש בית שנקרא 'האוס אוף אוד', שיש לו חלקות ממוספרות של אוד שנקטף לפי החלקה, ומייצרים ממנו סדרות ממוספרות של הבושם - רק 5,000 פריטים מאותה חלקה, למשל".

לדברי ליעד רון, הבעלים של "אסנס פרפיום", אפשר למצוא בושמי בוטיק "המכילים חומרים נדירים כמו זה שנמצא בקיא לווייתנים - 'ענבר אפור', חומר שעוותי שמגן על קיבתם של יונקי הענק, שכשהם פולטים אותו הוא מפיץ ריח חזק מאוד. חלופה לכך היא האמברוקסן, תרכובת כימית המזכירה בריחה את הענבר האפור". ריחות מיוחדים אחרים, לדבריו, כוללים רכיבים שמדמים ריח של עור מעובד, וגם אקורד שמדמה ריח של דיו.

יש כאלה שמעדיפים לחדש על עצמם בושם אחר. אילוסטרציה, צילום: Getty Images

התנדפות מהירה? יתרון

תחום בושמי הנישה אמנם מוכר מאוד בעולם, אך לישראל הוא הגיע לפני שנים ספורות בלבד. "ישראל אימצה את הטרנד באיחור לעומת העולם, אבל אנחנו רואים גידול משמעותי ברכישת בושמי נישה ובושמי בוטיק", אומרת יודסין. "השוק נמצא במגמת גדילה כבר שנה שלישית ברציפות, ובשנת 2021 הגידול אף הכפיל את עצמו. העולם אמנם מקדים אותנו בכמה שנים טובות, אך ראוי לציין כי מדינות כמו צרפת ואיטליה, וגם מדינות ערב, הן בעלות מסורת של פרפומריות ומותגי בישום עצמאיים, כך שהתופעה לא חדשה שם".

גם לדברי רון מדובר בתחום חדש בארץ: "לפני שלוש שנים התחום נפתח בארץ, והתחילו להגיע מותגי נישה. אנחנו הבאנו בשלוש השנים האחרונות 24 מותגים ביבוא רשמי. בעולם התחום הזה מוכר כבר הרבה מאוד זמן, שנים על גבי שנים, אבל הצמיחה התרחשה בעשור האחרון. הקורונה עזרה מאוד לגידול בתחום: הצרכן ישב בבית, לא ביקר בסופר־פארם, והאינטרנט סיפק לו מידע על בשמים חדשים וייחודיים. מי שגילה את עולם בושמי הנישה לא חזר לבשמים הרגילים".

אף על פי שאלו בשמים יקרים, ושבקורונה הרבה לא עבדו.

"זה היה סוג של פיצוי עצמי. השמיים היו סגורים, אנשים לא יצאו לבלות - אז רבים בחרו להשקיע בריחות מיוחדים יותר".

בניגוד אליהם, דנוביץ חושבת שישראל לא מפגרת בתחום: "ישראל דווקא לא מאחרת מול העולם בתחום בושמי הנישה. השקנו כאן לראשונה את הקטגוריה הזאת כשהבאנו לפני כעשור את מותג בושמי הנישה הראשון לארץ - Tocca, מותג אמריקני שהוקם ב־1944 בהשראת אירופה הישנה".

האם ההפרש הגדול במחירים בין בושמי נישה לבשמים "רגילים" מצדיק את רכישתם? זו שאלה שקשה לענות עליה, אבל רון מנסה בכל זאת: "הייחודיות של הריח היא הסיפור העיקרי. גם ההקרנה של הבושם - איזה ריח נודף מהאדם שהתיז אותו עליו - משחקת פה. לרוב מדובר בהקרנה חזקה יותר, שגם נפתחת שונה מאוד על הגוף".

אי אפשר להגיד באופן גורף שבושמי הנישה נשארים על הגוף יותר מבשמים רגילים.

"זה נכון, אבל את חובבי הבשמים הגדולים פחות מעניינת עמידותו של הבושם. הם לא רוצים 12 שעות אותו הריח על הגוף - להפך, הם מעדיפים שיתנדף אחרי כמה שעות, כדי שיוכלו לשים על עצמם ניחוח אחר".

מה יהיה הריח הבא שלכם?

קיבלנו לסקירה את בושמי הבוטיק הכי טובים שנבחרו על ידי החנויות והרשתות עצמן, ובחנו את הניחוח של כל אחד מהם. הכירו את הבשמים שאתם חייבים שיהיו לכם על המדף - כי הם הרבה יותר מיוחדים ממה שהכרתם עד כה (רשימת הבשמים בסדר אקראי).

VANILLE ANTIQUE, Oud Save The QUEEN, fleur narcotique, Radical Rose, Nice Bergamote \ צילום: יח"צ, יח"צ חו"ל

VANILLE ANTIQUE

BYREDO הוא אחד המותגים האהובים כשמדובר בבשמי בוטיק, והניחוחות שהוא מציע מיוחדים ושונים. הבושם החדש של המותג מוצע בריכוז הגבוה ביותר - EXTRAIT DE PARFUM, ומספיקה התזה אחת לקבלת ריח חזק וממלא. הניחוח ונילי מובהק, חם מאוד, עמוק ומעט פלפלי לתוספת חימום וייחוד. הוא לא מתוק בשום צורה: הוא כבד, אפל ומסתורי, והגוונים החריפים והמעושנים שבמעמקיו יכולים להטעות ולגרום לכם לחשוב שמדובר במתיקות נסתרת. תוכלו למצוא בו שזיף, אמבר, שמן לוטם, פולי וניל ומושק, והריח בהחלט מתובל, אוריינטלי ומריח כמו לילה קסום ומלא כוכבים.

מחיר: 990 שקלים ל-50 מ"ל, להשיג בבוטיק אינדיבידואל

Oud Save The QUEEN

כבר באריזה המהודרת ניכר שהבושם לנשים מבית המותג האנגלי ATKINSONS, הידוע כאהוב על בית המלוכה, הוא משהו אחר. הניחוח האוריינטלי, המבוסס על תמצית שמופקת מעץ האוד היוקרתי, ברגמונט וציפורן, לוקח אותנו אל עבר לילות חמימים של חורף. הריח, יותר יוניסקס מאשר נשי, כולל בתוכו חריפות בשילוב פריחה כתומה ויסמין, המעניקים ניחוח נקי ונעים ברבדיו העמוקים של הבושם, שמשרה תחושת שלווה – שייתכן שנובעת מתווי הארל גריי שהוא כולל. מדובר באחד הריחות היותר מיוחדים, כאלה שלא ניתן לפספס, עוצמתי, חזק ומפולפל המותאם לאוהבי התחכום, עם קריצה אל עבר קלאסיקה בלתי נשכחת של בשמים בניחוחות עמוקים, כאלה שמשאירים חותם ומפגינים עוצמה וכוח לאורך שעות ארוכות.

מחיר: 760 שקלים ל-100 מ"ל, להשיג באתר לילית קוסמטיקה ו- BEYONDSKIN

fleur narcotique

אחרי שתתיזו על עצמכם את הבושם מבית EX NIHILO הצרפתי, תרגישו כאילו אתם מטיילים בתוך גן פרחים תוך כדי שתיית תה. הניחוח צלול, מתקתק ועדין, ועם זאת נוכח מאוד, והוא משלב בתוכו ריח של תיון טרי שנפתח בזה הרגע עם שמחת חיים של פרחים בשמש אביבית. הוא כיפי, טהור וענוג, וכולל תווים עליונים של ברגמוט איטלקי וליצ'י, תווי לב של אדמונית ותווי בסיס של מושק, מדובר בבושם אביבי ועליז, מעט חמים, ואפשר בקלות להריח בו את ניחוחות הוורדים, אבל לא העמוקים והכבדים, אלא קלילים ומבעבעים באופן שלא מתגבר על הריח הכולל, אלא רק משתלב עמו.

מחיר: 1,090 שקלים ל-100 מ"ל, להשיג בחנות הבוטיק BEYONDSKIN בקניון רמת אביב

Radical Rose

בהתזה ראשונה של הבושם מאת MATIERE PREMIERE תרגישו שיש לו יש ריח חזק מאוד של ורדים, אולם אל תתנו לו להטעות אתכם: ככל שעוברות השעות מתנדף הניחוח העליון והופך לריח עדין של פצ'ולי, פרחוני ומעט ונילי. ריח הוורדים הראשוני אמנם עז, אבל אחרי שנותרת ממנו רק רמיזה לאורך השעות שבהן מתפשט הניחוח המרכזי, מתקבל ריח עדין, רענן וצעיר, מתוק, פשוט ולא מתוחכם – שמרגיש טבעי במיוחד. זהו בושם נשי פרחוני, שאיחד בתוכו שמן גרגרי זעפרן ופלפל ג'מייקה לצד פצ'ולי אינדונזיה  ולבדאנום אבסולוט אנדלוסיה, ויצר ריח שמשלב בתוכו שמחות קטנות ומתוקות.

מחיר: 875 ל-100 מ"ל, להשיג בחנות הבוטיק BEYONDSKIN בקניון רמת אביב

Nice Bergamote

הבושם של Essential Parfums מיועד לגברים ונשים, שמכיל תווים עליונים של תפוז ברגמוט, הצופנים בחובם בדיוק רב את מה שהופך את הריח הזה ליוניסקסי ומאוזן באופן מובהק. תוויו הנוספים כוללים גם עלי ורד, יסמין, יאלנג יאלנג וטונקה, מצטרפים ביחד לקו הדרי-אביבי ושומרים על ארומה חמצמצה-מתוקה מדויקת מאוד. זהו ניחוח חד אך שקט, וככזה הוא לא מחזיק זמן רב מאוד על העור. ובכל זאת, מי שמעדיף ניחוחות הדריים-יוניסקסיים מדויקים ומאוזנים יתמכר אליו בקלות.

מחיר: 399 שקלים ל-100 מ"ל, להשיג באתר בוטיק אסנס

 

Secret Amber, Cedrat Boise, VIXERE, Greenley, THAMEEN \ צילום: יח"צ, יח"צ חו"ל

Secret Amber

כשמו כן הוא - הבושם של Welton London מפיץ ניחוח מושק-ענברי שצופן בחובו עננה כבדה של וניל חריף שמשתחררת לאיטה. מרגע שהתווים העליונים האבקתיים של ורדים מתפוגגים, נותר ריח חזק של וניל בועט, מלוכלך בקצוות, ולא שגרתי. הניחוח הוונילי, אף שאינו מאוד מתוק כמקובל, משולב בענבר ומושק, וזורק אותך להרפתקה סטייל העשירון העליון, מעין טיול אקסטרים - אבל בחליפה ועניבה, טיפוס הרים תלול בעזרת דורבנות מזהב. הבושם מתמקד בתמהיל ניחוחות מאוד מצומצם, אך כל מרכיב בו חזק ופולשני, סיקרט אמבר משווק כניחוח יוניסקסי, אך לטעמנו האופי שלו הוא מצ'ואיסטי בעיקר ומתאים יותר לגברים, במיוחד לכאלה עם חיבה למכוניות ספורט, ולצפייה בספורט - אך מיציע הכבוד.

מחיר: 799 שקלים ל-100 מ"ל, להשיג באתר בוטיק אסנס

Cedrat Boise

הבושם של MANCERA קיים בשוק כעשור, ובכל זאת מריח כמו ניחוח שמותגי על רבים מנסים לחקות - ללא כל הצלחה. לעומת חלק גדול מהניחוחות היוניסקסיים, שמחברים תווים עדינים בודדים ליצירת ריח שיתאים הן לגברים והן לנשים, יצרן הבושם, פייר מונטל, דווקא חושב מחוץ לקופסה ומעמיס המון תמציות שונות זו על זו. השילוב מורכב וסבוך, אבל גם מדויק ואינטליגנטי כאחת. התווים העליונים פירותיים-הדריים באופן מובהק, אך ככל שעובר הזמן והריח מתקבע על העור, שולטת בו ארומה עצית מאוד, יחד עם עור, מעט וניל ואזוב. זהו ניחוח עוצמתי, לא מתפשר, מקורי ורענן, אלגנטי מאוד ואף נשאר על הגוף לאורך זמן.

מחיר: 129 דולרים בג'יימס ריצ'רדסון בדיוטי פרי.

VIXERE

לבושם של Electimuss יש ניחוח של אנשים שאוהבים למשוך תשומת לב, ולא רק בגלל שמדובר בריח סמיך ועשיר מאוד, אלא גם בגלל שכל הרחה ממנו מתקבלת קצת אחרת: פעם יותר עצית, פעם מעט פודרתית, אך תמיד מסתיימת בעקצוץ של פרחים שתלטניים, שלא מאפשר לניחוח להימלט ממתקתקות עדינה, על אף הסמיכות הקטיפתית האדירה המאפיינת אותו. כמו פסטיבל פרחוני שאין לו סוף, כך אלקטימוס משדר שפע וראוותנות, המון צבע ולא מעט חוצפה, ועם כל הפרחים שבתוכו, שכוללים מנדרינה, ברגמוט, נרולי, יסמין, סנדל, פצ'ולי ועוד – מצליח להתחבר היטב לצד הגברי ולנשי כאחד.

מחיר: 1,159 שקלים ל-100 מ"ל. להשיג בבלעדיות בחנויות ובאתר אפריל

Greenley

רק יצא לפני שנתיים וכבר השוק מוצף בחיקויים לבושם מבית מרלי. אין זה פלא, מאחר שמדובר בניחוח בעל עומק נדיר: הוא צעיר ונועז, שקט ונוכח, עדין וחזק, וככזה מותאם לאדם לא לפי מגדר כי אם לפי אופי – הוא יישב מעולה על גברים ועל נשים כאחד. מרכיביו המרעננים והחמצמצים מעט חוברים לסופה מרעננת של תפוח ירוק וסיגליות, ותווי בסיס של מושק וענבר לא מאפשרים לה לברוח. גרינלי גם מצטיין בעמידות גבוהה ושובל נעים ולא חזק מדי. מסוג הבשמים שאפשר להעניק כמתנה עיוורת – קשה להאמין שמישהו לא יאהב את הניחוח הנהדר הזה.

מחיר: 1029 שקלים ל-125 מ"ל, להשיג בבלעדיות בחנויות ובאתר אפריל.

THAMEEN

הבושם החדש מבית הבישום האנגלי Green Pearl טוען להיות יוניסקס - אולם שני נסיינים שהשתמשו בבושם הסכימו שהריח אמנם מאוד מוצלח ונעים, אבל בבירור – גברי. הבושם נוצר בהשראת הפלואוריט הירוק, מינרל ססגוני בעל טווח צבעים רחב ומגוון. ככזה, הוא מעניק למשתמש בו ניחוח  הדרי מרענן, שאם הוא היה צבע – הוא ודאי היה ירוק, ונובע משילוב של ברגמוט, מנדרינה, נרולי, תה, מאסק וטונקה. הריח מרגיש כמו צפייה בסרט זר שבו חיפושית בצבע אדום נוסעת על רקע נופי איטליה המפעימים. תחושת רעננות יפהפייה, שאי אפשר שלא לרצות להתעטף בה שוב ושוב.

מחיר: 619 שקלים ל-50 מ"ל, להשיג בבוטיק אינדיבידואל/באתר

TORINO21, ROSE SALTIFOLIA, Villa Sorento, Cedre superfluide, Elixir \ צילום: יח"צ, יח"צ חו"ל

TORINO21

הבושם של XERJOFF היה הספונסר הרשמי של גמר NITTO ATP בטורינו, איטליה, ואפשר להריח את ההתעוררות, הספורטיביות והרעננות בניחוח הבושם עצמו. עם תווים של מנטה, לימון, טימין, יסמין, לבנדר, דומדמניות שחורות ומאסק, נדמה שכל הפירותיות הזאת מתרכזת לכדי ניחוח של אשכולית פורחת בפרדס עם רמז דק ומסתורי של לבנדר קליל ועדין, שכאילו נותן משקל ועומק לריח עצמו. גם המנטה ברורה ונוכחת, ומוסיפה עידון מעקצץ. הניחוח אמנם חזק ועוצמתי מאוד בהתחלה, אבל כנראה בגלל הפירותיות הרעננה שבו הוא צריך חידוש מדי כמה שעות. זהו ריח מיוחד, כזה שלא יזכיר לכם בושם אחר  - וזה כבר יתרון.

מחיר: 765 שקלים ל-50 מ"ל, להשיג באתר לילית קוסמטיקה ו- BEYONDSKIN

ROSE SALTIFOLIA

די ברור שהריח שתחשפו בבושם מאת MAISON CRIVELLI יהיה של ורדים, אבל הוא שונה מכל ניחוח ורדים אחר שיצא לכם להריח. הוא פרחוני אולם לא מתוק מדי, כאילו לקח רק את הקלילות שבוורדים בלי העומק שלעיתים יכול להרגיש מבוגר וכבד. הריח מזכיר תה פירותי ענוג וצלול, קריר ושקוף, ומצליח לשלב רעננות ומתיקות שחייבים מיד לקחת ממנה עוד שאיפה ולפעור את העיניים בעונג. יש בו שילוב של ורדים (כמובן) עם תפוז דם, פלפל ורוד ואצות שיוצר תמהיל נשי תמים ורך, שאמנם נדרש לחיזוק אחרי שלוש-ארבע שעות, אבל שווה אותו.

מחיר: 799 שקלים ל-100 מ"ל, להשיג בבוטיק אינדיבידואל/באתר

Villa Sorento

הבושם הינו אחד מתוך קולקציית שמונת בשמי הקולקציה של La Perla hot collection. הוא מעקצץ וקייצי, מריח כמו דשא מכוסח ביום קיץ חם. הוא מכיל קליפת תפוז דם, מנדרינה ירוקה ואשכולית, שמצטרפים לריח חמצמץ ופרשי וירוק, מאוד ירוק. הוא ריח קליל, שיצטרך חיזוק מדי כמה שעות, אבל מעולה לקיץ ומזכיר חופשה רעננה באיטליה, במקום שבו שדות פוגשים שמים תכולים וציקדות משמיעות קול. הוא מסוג הניחוחות שיגרום לכם לדמיין מקומות אחרים ברגע שתריחו אותו, וכנראה שיהיה בהם גם לפחות פרדס אחד והרבה שמש.

מחיר: 1,200 שקלים ל-120 מ"ל, להשיג במשביר

Cedre superfluide

האו דה פרפיום של Les Eaux Primordiales הוא בושם בסגנון דומיננטי ומיוחד, עם ניחוחות מודגשים של זעפרן, עץ ארז ווניל, שאפשר להתמכר להם בשניות. הריחות הזכירו לנו את הביקורים במרוקו, עם ניחוח שהעלה בנו זיכרונות מהריאדים המיוחדים במרקש. עם ההתזה הראשונית תרגישו גם סוג של ניחוח פירותי, אבל לא צבעוני מדי אלא מעודן וקלאסי יותר, כזה שמשתלב בצורה מדויקת עם הזעפרן, הווניל ועץ הארז. אין מקום להתבלבל: לא מדובר בבושם יוניסקס למרות הגדרות ככזה, אלא בבושם גברי, עם נוכחות גברית חזקה מאוד. הוא פחות יתאים לימי קיץ חמים, אלא יותר לימים חורפיים או לאירועי ערב יוקרתיים. אם אתם אוהבים ניחוחות אוריינטליים ברורים  - כנראה שתתחברו אליו במיוחד.

מחיר: 1,050 שקלים ל-100 מ"ל, להשיג באינדיבידואל ובסניפים נבחרים ברשת אפריל

Elixir

עם ההתזה הראשונית של Elixir מהמותג הטורקי Roja תרגישו מיד עננה של מתיקות מסתורית שעוטפת אתכם. עם הזמן שעובר העומק שבתווים נחשף, ומתקבל ניחוח קסום וחושני. הבושם כולל מגוון מרכיבים רחב מאוד של תווים פרחוניים שיוצרים את הקסם בריח ורדים. בתחילה מריחים את תווי הלב, שכוללים את שושן העמקים, הגרניום שנותן מעט לימוניות, רוז דה מאי שנותן ניחוח ורדים יוקרתי והיסמין שמעניק מתיקות דבשית. אחריהם מתגלה התו העליון, הברגמוט, שמכתיב את הטון ונותן לבושם ניחוח הדרי קל, עם ריח נסתר של תבלין עמוק. אחרי שהבושם דוהה ונספג בעור, נותר ניחוח מתקתק שמזכיר שילוב של וניל וקינמון. הבושם מסובב אחריו ראשים, ומשאיר רושם עז של ניחוח מתוק וחושני מצד אחד, אך יוקרתי ומתוחכם מהצד השני.

מחיר: 1,095 ל-100 מ"ל, להשיג באתר לילית קוסמטיקה ו- BEYONDSKIN


infusion de rose, Mmmm..., Good girl gone bad, PARIS BANGALOR, 5 Frénésie \ צילום: יח"צ, יח"צ חו"ל

infusion de rose

למרות שיש המתווכחים אם הקולקציה הייחודית של פראדה נקראת "נישה" או "קולקשן", הייחודיות שבה משכה אותנו. ברגע הראשון אחרי שריססנו את הבושם של פראדה, infusion de rose, הרגשנו כאילו הכנסנו את האף לקערה מלאה בעלי ורדים רעננים שנקטפו זה הרגע, והניחוח שמתקבל הוא מתקתק אך עדין. אחרי שהבושם "מתיישב" על הגוף וחולפות כמה דקות, מתגלים תווי האמצע וחושפים ניחוח עמוק ומורכב. מלבד ריח הוורדים והמנדרינה, שמתקתקים בדיוק במידה, מתגלה חמוציות עדינה, שמכניסה איזון מדויק לעסק. מדובר בריח קליל ופרשי, שמאזן מתיקות עם חמצמצות עדינה וחריפות קלושה שמגיעה מהנרולי, שגרמו לנו להרגי שמישהו הגיש לשולחן תה ורדים אביבי בתוספת לימון.

מחיר: 559 שקלים ל-100 מ"ל

Mmmm...

כשמריחים את הבושם מבית "JULIET HAS A GUN", התגובה הראשונית הולמת את השם – "Mmmm...". אפשר להרגיש מיד בניחוחות היסמין והאיריס שמדגדגים את האף, ומיד אחריהם מגיע הנרולי המתקתק שמשתלב נהדר עם העקצוץ הקל של פריחת התפוז, ואז ריחו של הפצ'ולי והווד, שמזכיר מעט עצים. לבושם יש ניחוח פרחוני ועדין מצד אחד, ומהצד השני יש בו נגיעה של ריח מעושן. הוא גרם לנו לחשוב מיד על לגימת צ'אי חמים מול האח הבוערת, ועל החמימות שמתפשטת בגוף. עם זאת, למרות שנחשב יוניסקס, הוא לגמרי בושם לנשים – הגברים שהריחו אותו הכריזו על כך במלוא הפה.

מחיר 109.9 דולרים ל-100 מ"ל בג'יימס ריצ'רדסון בדיוטי פרי

Good girl gone bad

הבושם של KILIAN מרגיש כמו הליכה לילית אסורה בגן מלא עצים ושיחי פרחים שמפיצים ריח - תפוז, ורדים ויסמין. הניחוח של היסמין עוטף את שאר הריחות במתיקות מעודנת ונעימה, וללא ספק שולט בניחוח. בבסיס הבושם ישנו גם ניחוח של עץ ארז שכמעט ולא מורגש, אולם מצליח להעניק טוויסט מרענן לניחוח המתקתק ומאזן אותו. התוצאה היא ניחוח פירותי אבל פרשי, עם מעט חמצמצות, שמזכיר לנו מעט סבון. ריח מאוד נשי וייחודי, עמוק ועם זאת שקט.

מחיר לסט של 50 מ"ל + 10 מ"ל בקבוק נשיאה למילוי חוזר: 940 שקלים

PARIS BANGALOR

את הריח של הבושם הזה מבית CARVEN קשה לפספס, והוא בולט בייחודיות שלו על רקע בשמים אחרים. הניחוח הנשי מעניק תחושה חמימה, והתווים שלו מזכירים ריח עצי מתובל, מעט כמו בדוכן תבלינים בשוק הומה אדם. הניחוח נוצר בהשראת נסיעה לארמונות של דרום הודו, ותווי האלגום והציפורן משתלבים יחד בצורה טובה, ומעניקים ארומה חמימה ומיוחדת. מדובר בניחוח כבד מצד אחד – כאמור עצי וחמים, שמצד שני עדיין מצליח לשמור על עדינות מסוימת, שלא מסחררת את כל החושים.

מחיר: 889 שקלים ל-100 מ"ל. להשיג ברשת אפריל ובאתר

5 Frénésie

בעיצוב פשוט, נקי ובסיסי, הבושם של Thomas Kosmala מצליח לשדר יוקרה נגישה. הריח פירותי חמים, מאוד מזכיר ניחוח עדין של תאנים בשלות, וכולל מגנוליה, זעפרן וברגמוט, עם תווי אמצע של רוז ואדמונית ובסיס שמורכב מאמבר, קטורת ומאסק. הבושם נשי מאוד אם כי הוא מוגדר כיוניסקס. הריח עמוק ומתקתק אך מאוזן וקליל בעת ובעונה אחת, והניחוח שהוא יוצר מצליח לגעת בנשמה במתיקות מיוחדת וענברית. זה בושם שכולו הזמנה לערב ריקודים בהיכל שיש עם נברשות ומעילי פרווה, ומפתה ברוך מעודן שקשה לסרב לו.

מחיר: 599 ל-100 מ"ל, להשיג בסופר-פארם


Avntus For Her, Under The Lemon Trees REPLICA, Intimate Elixir  NIGHTOLOGY, ORANGE AND BERGAMOT \ צילום: יח"צ, יח"צ חו"ל

Avntus For Her

בית CREED, שמוכר ככזה שמייצר בשמים לבתי מלוכה יותר מ-250 שנה, ייצר בושם לנשים בריח פרחוני-פירותי, שמתחיל בתווי ראש של תפוח ירוק פריך, פלפל ורוד וברגמוט. ריח התפוח משתלט על הבושם ומצית בו את ניחוח עוגת התפוחים החמה והעסיסית, אבל משולב בה משהו מפולפל, עמוק ומסתורי, שלוקח את המריח מהמקום של האוכל למקום של פיתוי חמים. הניחוח הפכפך במסתוריותו: רגע אחד מרגיש חמצמץ ותפוחי, ורגע אחר מתוק, ענברי וחושני. ניכר שלא מדובר בריח אחד שטוח, אלא בעומק ריחות שמקפיצים כל פעם רגשות אחרים. משתלבים בו ורד, ילנג ילנג, פצ'ולי ומושק, שהופכים אותו לכזה ששומר על הריח שלו מסתורי ויוקרתי גם אחרי שעות ארוכות.

מחיר: 1,150 שקלים ל-75 מ"ל, להשיג באתר לילית קוסמטיקה ו- BEYONDSKIN

Under The Lemon Trees REPLICA

החמימות הלימונית שניתזת מהבקבוק העגלגל והקומפקטי של  Maison Margiela זרקה אותנו אל מטעי הלימונים בסיציליה. הריח המרענן ליווה אותנו לכל אורך היום: התחלתו התאפיינה בריחות כוסברה, מאצ'ה אבסולוט ועלי תה. לקראת הצהריים נוכחנו בריחות דומיננטיים קצת יותר שהזכירו את קליפת עץ הלימון שנוכחותו שורה בבושם. החלק המעניין הגיע דווקא בסוף היום, כשתוויו העליונים של הבושם נותרו במרכז, עם ריחות ממריצים אך עדינים של עץ ההדר. באופן מופלא, הריח הלך והתחדד ככל שנקפו השעות, כשהוא מותיר אותנו עם פיסות רעננות לימונית ששמרו עלינו מפוקסים וחיוניים עד שעות הערב מאוחרות, ממש כמו אחרי מקלחת קרה וממריצה באמצע הקיץ.

מחיר: 93 דולרים בג'יימס ריצ'רדסון דיוטי פרי

Intimate Elixir  NIGHTOLOGY

כשקראנו את מרכיבי הבושם של Jesus Del Pozo, הסתקרנו לדעת איך השילוב של פלפל חריף, וניל, שקדים ועץ ישתלבו יחד. כבר בהתזה הראשונה התאהבנו. מדובר בשילוב ייחודי ועצמתי שמשדר יוקרה וגבריות, ולמרות שהבושם מוגדר יוניסקס – הניחוח הגברי שלו, כאמור, מובהק מאוד. הניחוחות השקדיים עם עצי הענבר יוצרים שילוב עדין ומיסטי, שאת העוקץ והחריפות שלו מביא הפלפל, ויחד עם תווים עציים ונגיעות פירותיות הם יוצרים ריח יוצא דופן ולא מוכר, שלנו הזכיר לנו ערבים פריזאים קרירים ועשה לנו חשק עז לעלות על מטוס לסיבוב נוסף.

מחיר: 529 שקלים ל-100 מ"ל, להשיג בסופר-פארם

ORANGE AND BERGAMOT

בושם היוניסקס של מולטון בראון הוא מבין היחידים שאכן מתאים לגברים ולנשים – הוא אינו נוטה לאף צד, מעט מריר בניחוחו, ומביא את סערת פירות הדר במלואה אל האוויר. עם תפוז, ברגמוט, נרולי, ילאנג ילאנג, מושק וטיבר, הבושם מריר וחמצמץ, בדיוק כמו שסערת פירות הדר צריכה להיות. הניחוח הראשוני שלו חזק מאוד, אולם אחרי שנרגע מעט הוא מתעדן ואפשר להבחין בתווים מתקתקים קלים ובחריפות זעירה בעומקיו, מין ייחודיות שמבדילה אותו מבשמים הדריים אחריים באקורד שונה מאלה המוכרים לנו. כמו ריחות הדריים רבים הוא זקוק לחידוש אחרי כמה שעות בלבד, אבל כבושם חזק, ערני ויציב, הוא מפתיע ביכולת שלו להתאים את עצמו לשני המינים.

מחיר: 82 דולרים, להשיג בג'יימס ריצ'רדסון בדיוטי פרי

כדאי להכיר