עסקת ענק בשוק הסיבים: חברת החשמל מוכרת את חלקה ב-IBC
חברת החשמל תמכור את 30% החזקותיה בחברת תשתיות התקשורת תמורת 370 מיליון שקל • הרוכשת: קבוצת המשקיעים בראשות יו"ר IBC גיל שרון, הכוללת את הפניקס וקרן נוי • החברה מפעילה תשתית סיבים המשרתת יותר מ-2.6 מיליון משקי בית ועסקים ברחבי הארץ

חברת החשמל מוכרת את החזקותיה בחברת תשתיות התקשורת IBC תמורת 370 מיליון שקל. במסגרת העסקה תמכור החברה את מלוא החזקותיה ב-IBC, העומדות כיום על 30%, ובנוסף תקבל בחזרה את הלוואות הבעלים שהעמידה לחברה.
הרוכשת היא קבוצת משקיעים בראשות יו"ר IBC גיל שרון, הכוללת משקיעים מוסדיים ופרטיים. בין המשקיעים המרכזיים בקבוצה נמצאות חברת הביטוח הפניקס וקרן נוי.
IBC מפעילה תשתית סיבים אופטיים עצמאית המתחרה בתשתית של בזק ומשרתת יותר מ-2.6 מיליון משקי בית ועסקים ברחבי הארץ. תשתית הסיבים של החברה פרוסה על גבי תשתיות חברת החשמל, והיא מספקת שירותים בין היתר לסלקום ולפרטנר.
קבוצת המשקיעים בראשות שרון רכשה בשנת 2025 את השליטה ב-IBC מהוט, תש"י וסלקום, וכעת היא מבקשת להגדיל את החזקותיה באמצעות רכישת חלקה של חברת החשמל.
דורון ארבלי, יו"ר חברת החשמל: "אנחנו מנהלים את נכסי החברה בשיקול דעת עסקי, ומתוך אחריות פיננסית. חברת החשמל הייתה גורם משמעותי ומניע בקידום פריסת הסיבים האופטיים בישראל, אשר תרמה רבות להאצת מהלך תשתיתי בעל חשיבות לאומית רחבה.
"אנו רואים בהשקעה ב-IBC כהצלחה אשר תרמה לפריסת תשתית תקשורת מתקדמת לטובת הציבור. כשמגיעה הזדמנות למימוש ערך ודאי, בתנאים המשקפים את שווי ההשקעה, זו האחריות שלנו לקחת אותה . אנחנו ממשיכים להתמקד בייצור ואספקת חשמל אמין, יציבה וזולה לכל בית בישראל, ונמשיך לאתר הזדמנויות השקעה בעולמות תוכן רלבנטיים לפעילותנו".
גיל שרון, יו"ר IBC, מסר: "ההחלטה להעמיק את ההשקעה ב-IBC ולפעול לרכישת מלוא החזקות חברת החשמל היא הבעת אמון משמעותית בחברה, בדרך שעשתה ובפוטנציאל הצמיחה שלה. פחות משנה לאחר שרכשנו את השליטה בחברה, אנו מבקשים להגדיל את השקעתנו מתוך אמונה באיכות התשתית שנבנתה, בתוכניות הפיתוח של IBC וביכולתה להמשיך לצמוח ולבסס את מעמדה כשחקנית מרכזית בשוק הסיבים בישראל וכתחרות אמיתית לבזק".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו