מהפכה בשוק הישראלי: החברה שתשקיע מאות מיליוני שקלים בדיור להשכרה

מגדל תשקיע כ־450 מיליון שקלים ותצטרף לאחת מפעילויות המגורים להשכרה הגדולות בישראל • העסקה משקפת את התחזקות המגמה של גופים מוסדיים להרחבת השקעות בנדל״ן מניב לטווח ארוך

בניין דירות. צילום: דודו גרינשפן

עסקת ענק מעניינת יוצאת הבוקר (שלישי) לאור. חברת הביטוח מגדל תרכוש 20% מפעילות השכרת המבנים של אשטרום ב-450 מיליון שקלים. פעילות השכרת הדירות של אשטרום כוללת היום השכרה של 3,200 יחידות דיור, מה שהופך את מגדל לאחת השחקניות הפיננסיות הגדולות בתחום השכרת הדירות.

נציין כי השקעות אלטרנטיביות (הכינוי המקובל לכל השקעה שלא נסחרת בבורסה) הן פתרון לא רע בכלל למוסדיים הגדולים שכן אלה מחפשים עוגנים לתיק ההשקעה שלהם, עוגנים שבצורה כלשהי מתכתבת עם נתוני המאקרו ומניבה תשואות גבוהות מאגרות חוב.

ללא קרדיט

הפתרון הטבעי הוא שוק הנדל״ן אבל יש בעיה שכן שוק הנדל״ן בנוי מהרבה רכיבים ובכולם המוסדיים נמצאים ולכן הם צריכים למתן את החשיפה משלהם לענף אבל רכישה של דירות שמיועדות להשכרה היא מעניינת, היא גם מגוונת את התיק, גם מייצרת תזרים (שכירות משלמים כל חודש) וגם מידי שנה מחירי השכירות עולים וזה מייצר תשואה עודפת על אגרות חוב, תשואה שמלווה נזכיר - בתזרים.

מגדל תהיה זכאית לאופציה לא סחירה, לתקופה בת 4 שנים, להקצאת מניות רגילות של קבוצת אשטרום, אשר יהוו במועד השלמת העסקה 0.727% מהונה המונפק והנפרע של קבוצת אשטרום (לא בדילול מלא), במחיר מימוש שמשקף פרמיה של 35% על מחיר מניית קבוצת אשטרום במועד חתימת מזכר ההבנות.

הצדדים פועלים להשלמת ההסכמים המפורטים אשר צפויים להיחתם עד ליום ה-31 ביולי 2026.

רמי נוסבאום, יו"ר קבוצת אשטרום: "השותפות האסטרטגית עם מגדל משמעותית עבור קבוצת אשטרום ועבור פעילות המגורים להשכרה לטווח ארוך, אותה פיתחנו בעשור האחרון והפכנו לזרוע פעילות מרכזית בקבוצה. כניסתה של מגדל כשותף פיננסי ראשון מבטאת הבעת אמון של גוף מוסדי מוביל במודל הפעילות ובפוטנציאל הצמיחה של התחום. מבחינתנו, זהו חלק ממהלך אסטרטגי רחב יותר, שמטרתו הגדלת היקפי הפעילות של הקבוצה תוך הרחבת בסיס ההון והקטנת המינוף שלה באמצעות הכנסת שותפים אסטרטגיים באשטרום מגורים להשכרה ובפעילויות נוספות שהגיעו לבשלות ולהיקפים משמעותיים.

בניין דירות. מהפכה בשוק, צילום: דודו גרינשפן

ארז מגדלי, משנה למנכ"ל ומנהל חטיבת ההשקעות, מגדל ביטוח ופיננסים: "העסקה משקפת הבעת אמון שלנו בתחום המגורים להשכרה בישראל, תחום בו אנו מאמינים ומשקיעים מזה מספר שנים, ובקבוצת אשטרום בפרט. תחום השכירות ארוכת הטווח מייצר עוגן תשואה ריאלי ויציב עבור עמיתינו. הבחירה לחבור לאשטרום, הנחשבת לאחת השחקניות המרכזיות והמובילות בענף עם פורטפוליו מרשים של למעלה מ-3,200 יחידות דיור, מבטיחה לנו שותפות עם גוף בעל יכולות ייזום, פיתוח, ניהול וביצוע מוכחות. שותפות זו תאפשר לנו לקחת חלק פעיל בפרויקטים לאומיים משמעותיים באזורי ביקוש, דוגמת פרויקט הדגל 'שיכון הרופאים' בתל השומר, ולהמשיך לגוון ולהשביח את תיק השקעות הנדל"ן שלנו."

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר