"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

הפתעה: מדד מאי ירד ב-0.3%; צפי להורדת ריבית כבר בחודש הבא

קצב האינפלציה השנתי צנח ל-1.9% אל מתחת למרכז יעד יציבות המחירים • בנק הפועלים היה היחיד שחזה מדד שלילי, ובחדר המסחר מעריכים כעת כי בנק ישראל יאיץ את קצב הפחתת הריבית • במקביל, הלמ"ס מציגה נתונים דרמטיים גם בשוק הנדל"ן עם ירידה שנתית במחירי הדירות לראשונה מאז 2023

,עודכן
0השמעה
ירידת המדד לצרכן. צילום: דודו גרינשפן

מדד המחירים לצרכן ירד בחודש מאי ב-0.3%, זאת בעוד התחזיות המוקדמות בשוק העריכו כי המדד יעלה ב-0.2%. בנק הפועלים היה הגוף היחיד במערכת הפיננסית שצפה שהמדד ירד ב-0.2%, אולם גם בבנק הפועלים לא העריכו עד הסוף את עוצמת ירידת המחירים שעמדה במאי כאמור על 0.3%. בעקבות הנתון, קצב האינפלציה השנתי עומד כעת על 1.9%, מתחת למרכז יעד יציבות המחירים.

הקרב נגד המינוס: כך תתנהלו נכון עם האשראי // באדיבות עמותת דף חדש

על פי נתוני הלמ"ס הרשמיים, ירידות מחירים בולטות נרשמו במחירי הירקות הטריים שירדו ב-4.9%, מחירי התחבורה שירדו ב-2.7% ומחירי הריהוט לבית שירדו ב-0.1%. מנגד, עליות מחירים נרשמו במחירי הפירות הטריים, מחירי ההלבשה שעלו ומחירי הפנאי והבידור שעלו. בעוד עיני הציבור נשואות למדד בשל השפעתו על ההלוואות והמשכנתאות, בשווקים הפיננסיים העיניים נשואות היום בעיקר לתגובת המסחר להסכם בין ארצות הברית לאיראן - הסכם שיש לו משמעויות מאקרו-כלכליות דרמטיות.

על פי ההערכות במערכת הבנקאית, ירידת מחירי הנפט בצירוף היחלשות הדולר בישראל תביא את בנק ישראל להאיץ את קצב הפחתת הריבית, כשהקונצנזוס המעודכן מדבר על כך שהריבית בטווח של 12 חודשים קדימה תהיה 3% לעומת 3.75% היום. שוק ההון מתמחר כיום הורדות ריבית אגרסיביות יותר מאלה שמעריכים בבנקים, כשכרגע הריבית המשתקפת מהמסחר בחוזים עומדת על פחות מ-3%.

עיתוי הורדת הריבית וצניחה במחירי הדירות

שאלת עיתוי הורדת הריבית היא קריטית, שכן בבנק הפועלים מעריכים שהריבית תרד ב-0.25% כבר בחודש הבא - זאת בשל העובדה שבנק ישראל יצטרך בצורה כלשהי להיחלץ לטובת היצואנים, ו"משחק בשערי החליפין" לא בא בחשבון. הדבר נובע מכך שהממשל האמריקני מעוניין לשמור על הדולר נמוך ככל הניתן, ומדינות שמווסתות את שערי החליפין לטובת הדולר עלולות להיתקל בממשל אמריקני מאוד לא סלחן, בעוד שבבנק דיסקונט מעריכים שעד לסוף השנה יוריד בנק ישראל את הריבית פעמיים, כלומר היא תעמוד על 3.25% בסוף השנה ותהיה הורדת ריבית אחת בתחילת השנה הבאה.

שאלת עיתוי הורדת הריבית היא קריטית. ריבית (אילוסטרציה),צילום: רויטרס

במקביל למדד, מנתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה עולה כי בחודשים מארס ואפריל ירדו מחירי הדירות ב-0.3% בהשוואה לנתוני המכירות בחודשים פברואר ומארס, אז עלו המחירים ב-0.3%. בסך הכל מתחילת השנה ירדו מחירי הדירות בישראל, הן החדשות והן מיד שנייה, בסדר גודל של 0.5%, ובמונחים שנתיים מדובר בירידה של 1.3% - הפעם הראשונה בה נרשמת ירידת מחירי דירות במונחים שנתיים מאז שנת 2023, השנה בה פרצה המלחמה.

בפילוח גיאוגרפי של שוק הנדל"ן, ירידת המחירים החדה ביותר הייתה בירושלים שם ירדו המחירים בחודשיים האחרונים ב-2%, באזור הצפון ירדו המחירים ב-0.2%, בחיפה ב-1.9% ובדרום ב-0.9%, ומנגד נרשמו עליות מחירים באזור המרכז ב-0.2% ובתל אביב ב-0.7%. כל זאת בזמן שהחישובים הבנקאיים מבוצעים על פי הנחת עבודה שהנפט יתבסס ברמה של 80 דולר לחבית ואפילו מעט גבוה יותר, בעוד שבבנקים הזרים מעריכים כי מחיר הנפט יהיה נמוך מ-80 דולר, אלא אם כן יהיו שיבושים במו״מ בין ארצות הברית לאיראן.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר