"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
היכן מדורגת ישראל? המדינות העשירות לשנת 2026
מדד חדש שפורסם השבוע מגדיר חדש את המושג "מדינה משגשגת", דוחק למטה אימפריות כמו ארה"ב וגרמניה, ושולח למעלה את המדינות הנורדיות • מי כבשה את הפסגה, והיכן מדורגת ישראל?
דובאי . צילום: Getty Images

היכן מדורגת ישראל? המדינות העשירות לשנת 2026

מדד חדש שפורסם השבוע מגדיר חדש את המושג "מדינה משגשגת", דוחק למטה אימפריות כמו ארה"ב וגרמניה, ושולח למעלה את המדינות הנורדיות • מי כבשה את הפסגה, והיכן מדורגת ישראל?

דין ברנדשטטר
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

[object Object]

מדד חדש שפורסם השבוע משנה את התפיסה באשר לדירוג המדינות העשירות בעולם, ודוחק למטה את האימפריות הגדולות כמו ארצות הברית או גרמניה, ומקפיץ למעלה מדינות עם אוכלוסייה קטנה יותר.

המדד החדש , מדד השגשוג (Prosperity Index) לשנת 2026 שפורסם ע"י HelloSafe פלטפורמת השוואת שירותים פיננסיים בינלאומית, אינו מסתפק בתמ"ג לנפש כמו בדירוגים המסורתיים. הוא משלב חמישה פרמטרים מרכזיים: תוצר מקומי גולמי לנפש במונחי שווי כוח קנייה (PPP) – 30% מהציון. הכנסה לאומית גולמית לנפש - 20% מהציון, מדד הפיתוח האנושי (HDI) - 20% מהציון. אי־שוויון בהכנסות - 15% מהציון. שיעור העוני היחסי - 15% מהציון.

נורווגיה, צילום: גטי

לפי המדד, נורווגיה תופסת את המקום הראשון, עם ציון "שגשוג" בסך 77.65 נקודות. ב-HelloSafe אמרו על המדינה הסקנדינבית: "להיות המדינה העשירה בעולם זה לא רק לייצר הרבה. זה נמדד לפי האופן שבו העושר הזה מתורגם באופן קונקרטי לחיי היומיום של האזרח הפשוט. בשנת 2026, התשובה היא נורווגיה".

הקבוצה טענה בעת פרסום המדד כי התמ"ג לנפש לבדו כגורם הקובע יכול לעוות השוואות, שכן הוא מניח שהתפוקה הלאומית מחולקת באופן שווה על פני האוכלוסייה, והציגו את אירלנד, שהגיעה למקום השני עם ציון כללי של 75.06 נקודות כדוגמה מובהקת למצב הזה.

נאמר כי התמ"ג לנפש במדינת האי הבריטי עומד על כ-150,000 דולר במונחי כוח קנייה, אך חלק ניכר מכך מונע על ידי חברות הטנכולוגיה והרפואה שיושבות אצלם כמו אפל, גוגל ופייזר. הפער בין התפוקה להכנסה של משק הבית מוערך בכ-70,000 דולר לנפש. לוקסמבורג סוגרת את השלישייה המובילה עם ציון כללי של 74.39.

לוקסמבורג, צילום: Gettyimages

כאמור, המדד החדש דוחק מדינות גדולת למטה. כך למשל, ארה"ב, צרפת וגרמניה נדחקו לעשירייה השנייה, למקומות 17, 12, ו-20 בהתאמה. על ארה"ב, שלא נמצאת אפילו בעשירייה הראשונה נכתב: "בארצות הברית יש עוני יחסי של 18% על פי ה-OECD, השיעור הגבוה ביותר בפאנל. והכנסה מרוכזת מאוד. העושר האמריקאי אמיתי אך חוסר השוויון עמוק".

לדברי הקבוצה "מדינה שבה כמעט אחד מכל חמישה מבוגרים חי מתחת לקו העוני היחסי אינה יכולה להיכלל בין עשר החברות המשגשגות ביותר בעולם תחת מדד מאוזן".

ומה באשר לישראל?

היא מדורגת במקום ה-28 בעולם עם ציון כללי של 22.78, אך הציון הזה מקנה לה את המקום ה-6 בדירוג של מדינות אסיה, לפני סעודיה ומתחת ליפן. המובילה של המדד באסיה אם שאלתם - זו סינגפור, המדינה יחידה מאסיה שנכנסה גם לפסגת הדירוג הכללי - המקום השישי עם ציון כללי של 66.43.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...