"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
שיתוף כתבה
ההתרסקות נמשכת: הדולר בשפל של יותר מ-30 שנה
עסקת ענק בהייטק, שינוי בהעדפות המשקיעים והזרמת מיליארדים לישראל לוחצים את הדולר לרמה הנמוכה ביותר מזה עשורים • הערכות: המצב ישתפר אם המתיחות מול איראן תתפוגג
הבורסה. צילום: אי.אף.פי

ההתרסקות נמשכת: הדולר בשפל של יותר מ-30 שנה

עסקת ענק בהייטק, שינוי בהעדפות המשקיעים והזרמת מיליארדים לישראל לוחצים את הדולר לרמה הנמוכה ביותר מזה עשורים • הערכות: המצב ישתפר אם המתיחות מול איראן תתפוגג

,עודכן
0השמעה
[object Object]

הדולר יורד הבוקר לשפל היסטורי מול השקל. בשעה זו שבר הדולר את רמת ההתנגדות המשמעותית שלא לומר דרמטית שנמצאת ב-3.07 שקל, רמה שבפעם האחרונה נרשמה אי שם בשנת 1996.

שר האוצר בצלאל סמוטריץ במסיבת העיתונאים: הבורסה עלתה ב-81% מאז פרוץ המלחמה, "ישראל לא רק מחזיקה אלא פורחת"// לעמ

הסיבות להיחלשות של הדולר הבוקר ולשבירת רמת ההתנגדות היא ההיערכות להשלמתעסקת wizשצפויה להביא למימוש של כמה מיליארדי דולרים בפרק זמן קצר.

מחזור המסחר הממוצע בישראל בדולר עומד על כ-10 מיליארד דולר. כלומר, 20 מיליארד דולר ביום מחליפים ידיים בשדרות רוטשילד בתל אביב. זרימה אקסוגנית של 5 מיליארד דולר משנה את האיזונים האלה ולכן היא מאיצה תהליכים נקודתיים.

במישור ארוך הטווח (במונחי מט"ח טווח ארוך הוא לא יותר מחודש) הרי שכל עוד הבורסה בארה״ב עולה, המשקיעים המוסדיים שומרים על אלוקציה לטובת ישראל. המשמעות: מימוש דולרים והעברתם לישראל בשקלים "מתדלקים" את הבורסה בתל אביב ולוחצים את הדולר.

נתונים נוספים שיש לשים אליהם לב: טעמי ההשקעה של הציבור הרחב השתנו וכרגע יותר אנשים מעדיפים להשקיע בשוק הישראלי במקום במדד S&P בארה"ב. מדובר בדחיפה נוספת לשוק המקומי.

עולם ההייטק ממשיך לפרוך והנחת העבודה שהשנה יהיה מבול אקזיטים, תורמת אף היא לתכונה גדולה בבורסה.

מעל הכל, המתיחות במפרץ הפרסי משנה את המצב הגיאו-אסטרטגי של ישראל כשבכל תרחיש, לפחות לפי יניב פגוט, סמנכ״ל הבורסה, המצב ישתפר כשהמתיחות תתפוגג ומשקיעים זרים ישקיעו כספים בארץ.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו