מנהל רשות מקרקעי ישראל היוצא, יעקב (ינקי) קוינט, השמיע היום (שלישי) ביקורת חריפה נגד השר בצלאל סמוטריץ׳ ומשרד האוצר.
ביריד “עוברים לנגב ולגליל” אמר קוינט כי “רמ״י לא מתעסקת בנדל״ן אלא בעיקר בהפצת השוק בקרקעות ברחבי הארץ. תראו מה קורה בדימונה, בנתיבות ובכרמיאל – זה לא פותר אותנו מלטפל בפלישות”.
לדבריו, יישובים רבים שחוגגים כיום את הקמתם נשענו בעבר על החלטות רמ״י – אך כעת הם מתנגדים להתרחבות. “היישובים מתנגדים להגדלתם. נוח להם להיות קטנים. הם לא מעוניינים לקלוט אנשים חדשים. אנחנו רוצים לפתוח את היישובים לכולם”.
קוינט הדגיש כי יש לחזק בראש ובראשונה את הערים, אך גם לאזור הכפרי יש פוטנציאל קליטה משמעותי. “קודם כל צריך אוכלוסייה חזקה בערים. באזור הכפרי אפשר לקלוט יותר. יש אלפי מגרשים בגליל שמספסרים בהם – משפחות מחכות ושומרות את השטח לילד שלהן. אנחנו רוצים להפוך אותם ליישובים למילואימניקים”.
בהמשך מתח קוינט ביקורת ישירה על הממשלה. “חברי ממשלה לא סייעו לנו”, אמר, והוסיף כי החסמים המרכזיים נמצאים במשרד האוצר: “רמ״י מקדמת, משרד האוצר תוקע. אגף התקציבים לא מקדם. יש איתם בעיה גדולה”.
גם סוגיית ועדות הקבלה עלתה בדבריו. “אני יכול להבין שוועדת קבלה מסננת – אבל איזו סיבה יש ליישובים לא לקבל מילואימניקים ליישוב קהילתי?”, תהה.
בסיום דבריו סיכם: “יש בעיה קשה במנהיגות במשרד האוצר. משרד האוצר יודע רק לדבר”.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו