קרן התמיכה של בנק הפועלים בישובי עוטף עזה והצפון משלימה את פעילותה. הקרן סיימה העברת 100 מיליון שקל לפעילויות לשיקום הישובים ובכך היא משלימה את פעילותה. הקרן הוקמה על ידי בנק הפועלים מכספי הבנק ומי שעמד בראשה הוא האלוף (במיל) עמרם מצנע.
הקרן פעלה תחת השם "פועלים לתקומה" במשך שנתיים. הקרן הוקמה על ידי בנק הפועלים חמישה ימים בלבד, בהחלטת ראובן קרופיק יו"ר הבנק לשעבר, לאחר השבת השחורה ב-7/10/23 מתוך מחויבות רבת השנים של הבנק לחברה ולקהילה, מסכמת שנתיים של עשייה למען קהילות, תושבים ועסקים בעוטף עזה, הנגב המערבי והצפון.
מאז הקמתה פעלה קרן 'פועלים לתקומה', המנוהלת במסגרת האגף לבנקאות חברתית בבנק הפועלים, בשלושה תחומים מרכזיים: חינוך, חוסן רגשי וקהילתי, וחוסן כלכלי. לאורך התקופה פעלה הקרן בשיתוף הדוק עם הרשויות המקומיות ועם גופים אזרחיים, תוך מיפוי צרכים מתמשך ועבודת מטה רב-מגזרית שנועדה ליצור מכפילי כוח במאמץ הלאומי לשיקום האזור.
הוועדה הציבורית של הקרן, שהתכנסה לראשונה בינואר 2024, התכנסה השבוע שוב ובפעם האחרונה לאחר השלמת חלוקת כלל התמיכות והקצאת כל התקציב של הקרן בהיקף של 100 מיליון שקל ולמעשה סיימה את תפקידה.
בראש הוועדה הציבורית של הקרן עמד האלוף במיל' מר עמרם מצנע ולצדו כיהנו פרופ' יפעת ביטון, גב' קרן טרנר אייל וגב' סיגל מורן ארבע דמויות ציבוריות מובילות בתחומי החינוך, הכלכלה, הממשל והחברה.
נעם הנגבי, יו"ר בנק הפועלים: "אחד הצעדים הראשונים של הבנק בתחילת המלחמה היה הקמת קרן פועלים לתקומה. במלאת שנתיים לפעילותה אני גאה על העמדת המשאבים המשמעותיים לשיקום יישובי עוטף והצפון ובמאמצי הבנק שהושקעו ועדיין מושקעים בחיזוק ופיתוח החוסן האישי, הקהילתי והכלכלי בקרב עשרות אלפי תושבים ועסקים. ברצוני להודות לוועדה הציבורית ובראשה האלוף במיל' עמרם מצנע על תרומתה הבלתי נלאית, על השקעת הזמן, הידע והליווי - שהן חלק בלתי נפרד מהצלחת העשייה ומהיכולת לשנות מציאות והתחדשות ותקומה. אני מודה לחברי הוועדה ולכל השותפים העוסקים במלאכה החשובה הזו".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
