"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

כאן גרים בעושק: עלייה נוספת במחירי השכירויות

שוק השכירות רותח מתמיד, ואת המחיר משלמים הדיירים שמשלמים הרבה יותר • העלייה הגבוהה ביותר: שדרות עם 23.1% ואילת עם 14.8% • הפלונטר: משפחות רבות נאלצות להישאר בערים שבהן השכירות מטפסת כדי לא לעקור את הילדים מהמסגרות

,עודכן
0השמעה
בניין חדש בראש העין // בניין חדש בראש העין. צילום: ללא

הכיס נקרע: יוקר המחיה מתבטא בלא מעט היבטים, בעיקר בהוצאות השוטפות אשר התייקרו לאחרונה, כדוגמת חשמל, ארנונה ומזון. עם זאת, ההוצאה המשמעותית ביותר עבור רבים הינה עלות הדיור, שגם היא עלתה לעומת אשתקד.

מבדיקת "יד2" של דירות להשכרה (4 חדרים) עולה כי מדצמבר 2024 לדצמבר 2025 חלה עלייה ממוצעת של 6.4%, מ־6,145 שקלים ל־6,538 שקלים. העלייה הגבוהה ביותר היתה בשדרות - עלייה של 23.1% בשכר הדירה בדצמבר 25' לעומת דצמבר 24'.

שכר הדירה עלה בממוצע מ־3,291 שקלים ל־4,051 שקלים. באילת חלה עלייה של 14.8%, מ־4,728 שקלים ל־5,429 שקלים. בקריית גת היתה עלייה של 13.6%, מ־3,646 שקלים ל־4,141 שקלים. באור יהודה העלייה היתה 12.8%, מ־6,016 שקלים ל־6,787 שקלים, ברמלה עלו המחירים ב־12.7% מ־4,684 שקלים ל־5,280 שקלים, ובעכו עלייה של 12.6%, מ־3,761 שקלים ל־4,236 שקלים.

דמי השכירות בתל אביב עלו ב־3% לכ־97 שקלים למ"ר // צילום: קוקו,צילום: קוקו

בנצרת עילית - עלייה של 12.4%, מ־3,090 ל־3,472 שקלים. באשקלון - עלייה של11.5%, מ־3,970 שקלים ל־4,427 שקלים. בהוד השרון - עלייה של 10.6%, מ־6,492 שקלים ל־7,182 שקלים. במודיעין־מכבים־רעות - עלייה של 9.9%, מ־6,679 שקלים ל־7,343 שקלים.

מנגד, ישנן ערים אשר הציגו ירידה במחירי השכירות. באופן טבעי ובהשפעת המלחמה והמצב הביטחוני, בקריית שמונה היתה הירידה הגבוהה ביותר, בשיעור של 12.4%, עם שכר דירה ממוצע של 2,853 שקלים, לעומת 3,258 שקלים.

בהרצליה המחיר ירד ב־9.3%, מ־9,620 שקלים ל־8,721 שקלים, ובקריית ביאליק ב־8.9%, מ־4,452 שקלים ל־4,054 שקלים.

ע', המתגוררת בפתח תקווה, סיפרה ל"ישראל היום": "עד כה שילמנו על דירת 4 חדרים קטנה בגודל 88 מ"ר 5,500 שקלים, ועל דירה חדשה בגודל 100 מ"ר נשלם 7,000 שקלים - זו עלייה משמעותית עבור זוג צעיר".

אלינה גוץ, מתווכת בוטיק עם יותר מ־20 שנות ניסיון, מתארת מציאות שבה זוגות צעירים רבים נמצאים במציאות מורכבת מאוד. לדבריה, רבים מהמתגוררים בערים מרכזיות בוחרים להישאר באזורים הללו למרות שמחירי השכירות והמחיה מטפסים, משום ששם מתנהלים חייהם, עבודתם ושם נמצאות המסגרות המשפחתיות שלהם. העלייה ביוקר המחיה יוצרת לחץ כלכלי מתמשך, מחייבת גמישות והתאמות, ומובילה רבים לחפש פתרונות מגורים מאוזנים יותר.

: יותר מ-4 מיליארד שקלים בפקדונות שכירותצילום: Envato Elements,צילום: Envato Elements

איילת ניצן, סמנכ"לית השיווק של "יד2": "ניתוח נתוני שוק השכירות לשנת 2025 מצביע על עלייה ארצית של כ־6.4% במחירים, כאשר בערים רבות המגמה מואצת עוד יותר: שדרות עם עלייה מטאורית של 23% בהשוואה לתקופה המקבילה, אילת עם עלייה של קרוב ל־15%, תל אביב עם זינוק של כ־9%, בחיפה של כ־9.8%, ובמודיעין ובהוד השרון המחירים טיפסו בשיעור של כ־10%.

"מגמה זו היא תוצר של הסטת ביקושים משוק המכירה בעקבות המתנה של רוכשים פוטנציאליים שכרגע מהססים להיכנס לשוק, מה שמייצר לחץ מחירים גובר בשוק השכירות. אנו נמצאים בנקודת זמן ייחודית שבה שוק המכירה מציע חלון הזדמנויות ושוק קונים שלא נראו כמותו זה יותר מ־15 שנה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר