לאחר זינוק בקניות מחו"ל: הסוחרים פנו לבג"ץ להקדמת הדיון על הפטור ממע"מ

הדיון אמור להיערך לאחר חג הפסח • באיגוד לשכות המסחר מנסים להקדימו כדי למזער את הירידה בקניות בעונת הפסח שאליה נערכים הסוחרים חודשים מראש • שחר תורג׳מן, נשיא האיגוד: "העסקים המקומיים כבר סופגים את הפגיעה של הפטור ממע״מ. זו החלטה לא שוויונית ורשלנית"

זינוק ברכישת מוצרים מחו"ל לאחר העלאת הפטור ממע"מ. צילום: יהונתן שאול

הזינוק בהזמנות מחו״ל על ידי ישראלים לאחר הגדלת הפטור ממע"מ ל-150 דולר, ובמקביל הירידה בפדיונות חנויות הרחוב ואתרי סחר ישראליים, מדאיג את איגוד לשכות המסחר. כדי למזער את הנזקים פנה אתמול בערב (שלישי) לבג"ץ בבקשה להקדים את הדיון על הפטור ממע״מ שאליו הם מתנגדים.

3 סיבות שקניות אונליין גורמות לכם להרגיש רע// אנווטו

הדיון אמור להיערך לאחר חג הפסח ובאיגוד מציינים כי מדובר בענף שנשען במידה רבה על הקניות בעונה זו, שאליה ההיערכות מתחילה חודשים מראש. בבקשה להקדמת הדיון האיגוד מבהיר שכל עיכוב מעמיק את הפגיעה ועלול להפוך את הנזק לבלתי הפיך.

בדואר ישראל אמרו ל"היום" כי שינוי דרמטי בכמות החבילות עדיין לא מורגש, שכן השינוי בפטור נכנס לתוקף רק לאחרונה. עם זאת, בדואר מצייינים שאכן מרגישים עלייה בשווי החבילות.

ממוצע שווי ההזמנות עלה מאוד, מה שמורגש באופן בולט באמזון ובנקסט. בזו האחרונה ההשפעה הייתה מיידית ובולטת, ותרמה להם גם מזג האוויר החורפי שעודד הזמנות. החבילות נושקות ל-150 דולר בשווי הממוצע, כשעד לפני השינוי הן נשקו ל-75 דולר. הישראלים צרכנים מאוד מחושבים ומתאימים עצמם במהירות. ההשפעה מורגשת גם ב-TEMU שמעודדת הגדלת רכישות עם הטבות שונות, ובמידה פחותה אך עדיין קיימת, גם בעלי אקספרס.

שחר תורג'מן. "העסקים הקטנים הם הראשונים לשלם את המחיר", צילום: ללא

שחר תורג׳מן, נשיא איגוד לשכות המסחר: "העסקים המקומיים כבר סופגים את הפגיעה של הפטור ממע״מ. זו החלטה לא שוויונית ורשלנית, שהתקבלה בלי עבודת מטה ובניגוד לעמדת הדרג המקצועי, והעסקים הקטנים הם הראשונים לשלם את המחיר. כל יום של דחייה מעמיק את הנזק למסחר המקומי. הדיון בבג״ץ חייב להתקיים בהקדם האפשרי, לפני שייגרם נזק בלתי הפיך לעסקים". 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר