"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
1.2 טריליון דולר: באופן חריג, סין הכריזה על "עודף מסחרי" חסר תקדים
הייצוא של סין לארה״ב צנח בדצמבר ב-30%, אולם הייצוא הכולל גדל בחודש זה ב-6.6% • עלייה חדה בייצוא הסיני נרשמה ליבשת אפריקה, אליה גדל ב-26% במונחים שנתיים
טראמפ ונשיא סין שי ג'ינפינג. עוד פגישה. צילום: רויטרס

1.2 טריליון דולר: באופן חריג, סין הכריזה על "עודף מסחרי" חסר תקדים

הייצוא של סין לארה״ב צנח בדצמבר ב-30%, אולם הייצוא הכולל גדל בחודש זה ב-6.6% • עלייה חדה בייצוא הסיני נרשמה ליבשת אפריקה, אליה גדל ב-26% במונחים שנתיים

ניצן כהן
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

מלחמת הסחר בין ארה״ב לסין במהלך השנה הביאה ללא מעט ספקולציות על עתידה של הכלכלה הסינית, שכן ארה״ב היא יעד יצוא משמעותי למוצרים מסין. נתונים שמתפרסמים הלילה (שבין שלישי לרביעי) מלמדים שהעודף המסחרי של סין זינק לשיא של 1.2 טריליון דולר וזאת למרות ירידה חדה ביצוא לארה״ב.

הכנות שיא בסין לבלאק פריידי%3A ישראל צפויה להזמין חבילות בכ-4 מיליארד שח (ארכיון) %2F%2F רויטרס

הנתונים שמתפרסמים מלמדים שבחודש דצמבר ירד הייצוא הסיני לארה״ב ב-30% כשסין פיצתה את עצמה בהגדלת היצוא למדינות אפריקה ולמדינות אמריקה הלטינית. כך למשל הייצוא למדינות אפריקה גדל במהלך 2025 ב-26%. הייצוא למדינות האיחוד האירופי גדל ב-8% והיצוא למדינות אמריקה הלטינית עלה ב-7%. במונחים שנתיים ירד היצוא לארה״ב ב-20%.

אנליסטים המנתחים את הכלכלה הסינית מצוטטים בכלי התקשורת בארה״ב ומסמנים נקודת סיכון חדשה לכלכלה הסינית בדמות מכס של 25% שהטיל הנשיא טראמפ על מדינות שסוחרות עם איראן. נקודת סיכון נוספת שהם מסמנים נמצאת בחשש מפני ירידה מסויימת בסחר העולמי הכולל או נכון יותר בביקושים העולמיים.

נשיא סין שי ג'ינפינג, צילום: רויטרס

נתונים נוספים מלמדים שעלייה ביצוא של סין נרשמה במוצרים בעלי ערך גבוה יותר כמו מוצרים מבוססים מעבדים מוליכים למחצה, כלי רכב וכן הלאה כשהיצוא של מוצרים אלה עלה בשנה החולפת בכ-20% ביחס ליצוא שלהם בשנת 2024.

נתון נוסף מלמד על הייבוא לכלכלה הסינית שגדל במהלך שנת 2025 גם הוא מעבר לתחזיות המוקדמות. אמנם הכלכלה הסינית סבלה ממלחמת הסחר עם ארה״ב אבל היא מצאה שווקים חלופיים שפיצו אותה וזאת למרות שארה״ב היא היעד הנחשק ביותר כיעד ליחצוא מוצרים. הייבוא גדל גם הוא ומכאן ניתן ללמוד שהצמיחה של הכלכלה הסינית בסך הכל שומרת על מספרים חיוביים שמונעים גלישה להאטה שלא לומר מיתון.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...