אם 2025 לימדה אותנו משהו על שוק הקריפטו, זה שהשוק הזה סיים להגיב רק להייפ או טרנדים ברשת. בשנת 2021 הספיק ציוץ של איילון מאסק על כך שטסלה קונה ביטקוין כדי להרים את השוק בעשרות אחוזים. כיום הוא מגיב לכוחות גדולים בהרבה: ריבית, נזילות, פוליטיקה ורגולציה. במילים אחרות, קריפטו הפך לשוק מאקרו. עם התנהגות של שוק אמיתי.
שוק שחור של זיופי AI: כך מזמינים הונאות קריפטו ופיננסים תמורת מאות דולרים// אנווטו
נתחיל במספרים: ביטקוין פתח את 2025 באזור 42–45 אלף דולר, בתקופה שבה רבים עדיין הטילו ספק אם העליות של 2024 ימשיכו. במהלך השנה הוא זינק ביותר מ־180% מהשפל של סוף 2023, הגיע לשיאים באזור 120–126 אלף דולר, ואז עבר תיקון של כ־25%–30%. לקראת סוף השנה הוא התייצב סביב 85–90 אלף דולר. זו לא שנה של “רק למעלה”, אלא שנה של שוק שרק מתחיל ,דגש על רק מתחיל ,להתנהג כמו נכס בוגר.
אית’ריום הציג תמונה מעט שונה, אך לא פחות מעניינת. הוא התחיל את 2025 סביב 2,200–2,400 דולר, נהנה מעלייה בפעילות הרשת, בשימוש ביישומי Web3 ובכניסת כסף מוסדי דרך מוצרים פיננסיים, והגיע לשיאים של מעל 4,500 דולר. בהמשך, כמו כל השוק, גם הוא תיקן וחזר לאזור 3,000 דולר. המשמעות: פחות זיקוקים מביטקוין, אבל בסיס רחב יותר של שימושים וטכנולוגיה.
שווי השוק הכולל של הקריפטו עבר השנה את רף 4 טריליון הדולר, רגע סמלי שמעטים האמינו שנראה כל כך מהר. לקראת סוף השנה הוא התייצב סביב 3.6–3.8 טריליון דולר. לשם השוואה זה עדיין שוק קטן מאוד יחסית לשוק המניות האמריקאי, אך גדול יותר משווקים פיננסיים של מדינות שלמות. הקריפטו כבר לא “קטן מדי כדי להתייחס אליו ברצינות”.
אחד הנתונים המשמעותיים של 2025 היה היקף הכסף המוסדי שנכנס לשוק. תעודות הסל על ביטקוין ואיתריום משכו במהלך השנה עשרות מיליארדי דולרים, כסף איטי, סבלני ופחות ספקולטיבי. זה כסף שמגיע מקרנות פנסיה, מנהלי נכסים וחברות ביטוח - גופים שלא נכנסים כדי “לעשות סיבוב”, אלא כדי להיחשף לנכס כחלק מתיק רחב ואסטרטגיה לשנים קדימה .
במקביל, בצד המאקרו, סוף 2025 סימן נקודת מפנה חשובה: הפדרל ריזרב הודיע על סיום תהליך ה־QT, צמצום המאזן, שבמסגרתו נשאבו מהמערכת הפיננסית מאות מיליארדי דולרים משנת 2022. עצם סיום הצמצום לא אומר הדפסת כסף, אבל הוא כן מאותת על סביבה פחות לוחצת מבחינת נזילות. היסטורית, סביבות כאלה נוטות להיות חיוביות לנכסי סיכון וקריפטו נמצא בראש הרשימה.
2026 נכנסת עם מספר שאלות כבדות משקל: כהונתו של יו”ר הפדרל ריזרב הנוכחי מסתיימת באמצע השנה, ותהליך מינוי מחליף עלול להשפיע על ציפיות הריבית, על שוק האג”ח ועל הדולר וכל שינוי כזה מחלחל ישירות לקריפטו. במקביל, בחירות האמצע בארה”ב בנובמבר 2026 צפויות להכניס הרבה רעש רגולטורי, במיוחד סביב מטבעות דיגיטליים, שכבר הפכו לנושא פוליטי וכלכלי שפוליטיקאים נהנים לעסוק בו.
ומה לגבי מחירים ב־2026? אחרי 2025 ברור יותר מתמיד שקריפטו כבר לא זז רק לפי חלומות. ביטקוין ואיתריום מושפעים היום מהיקף הנזילות, מכיוון הריבית ומהיכולת של השוק לעכל רגולציה חדשה. זה אומר תנודתיות חדה למעלה ולמטה אבל גם שוק הרבה יותר מחובר למציאות כלכלית מוסדית.
5 הנקודות החשובות לקראת 2026
1. נזילות וריבית - כל רמז להורדות ריבית או מעבר ל־QE עשוי להזרים עשרות ואף מאות מיליארדי דולרים לשווקים, וקריפטו מגיב לזה בעוצמה.
2.זהות יושב ראש הפד הבא - יו״ר “יוני” עשוי להיתפס כידידותי לנכסי סיכון, יו״ר “נץ” עלול ללחוץ את השוק.
3.רגולציה בארה״ב - חקיקה ברורה יכולה למשוך עוד כסף מוסדי, חוסר בהירות עלול להחזיר תנודתיות קיצונית.
4.בחירות האמצע בנובמבר 2026 - שינוי מאזן הכוחות בקונגרס עשוי להשפיע ישירות על היחס לקריפטו ולחברות בתחום.
5.הכסף המוסדי - המשך זרימות דרך ETF ומוצרים פיננסיים, או האטה שתאותת על שינוי סנטימנט רחב.
הכותב הוא עוסק עצמאי בתחום במטבעות הדיגיטליים. הכתוב אינו בגדר המלצה להשקעה במטבע זה או אחר בכלל ובתחום הקריפטו בפרט
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו