"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
כוכבי הטיקטוק על הכוונת: בקרוב תקבלו פחות עצות השקעה בחינם - וזו הסיבה
הרשות לניירות ערך פרסמה הוראה חדשה לפיה כוכבי רשת שמפרסמים קרנות נאמנות, ייחשבו מעתה עובדים לכל דבר של מנהל הקרן • המטרה: להפחית הפצה של דיסאינפורמציה והונאות על קרנות נאמנות
טיקטוק. צילום: רויטרס

כוכבי הטיקטוק על הכוונת: בקרוב תקבלו פחות עצות השקעה בחינם - וזו הסיבה

הרשות לניירות ערך פרסמה הוראה חדשה לפיה כוכבי רשת שמפרסמים קרנות נאמנות, ייחשבו מעתה עובדים לכל דבר של מנהל הקרן • המטרה: להפחית הפצה של דיסאינפורמציה והונאות על קרנות נאמנות

ניצן כהן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

כמו לרוקן את האוקיינוס על כפית: רשות ניירות הערך הוציאה היום (ראשון) הוראת סגל לפיה על משפיעני רשת שמפרסמים קרנות נאמנות יחולו כל הכללים שחלים על נאמן הקרן בזמן הפרסום.

הבורסה ברמת גן, צילום: יהושוע יוסף

באופן עקרוני, כל מי שמשוטט ברשתות החברתיות פוגש משפיעני רשת שמסבירים לנו איך מרוויחים כסף מהבורסה וממליצים לנו על מגוון האמצעים העומדים לרשותינו כדי להשקיע ולהפוך למיליונרים. ההמלצות האלה, שניתנו לא על ידי יועץ השקעות עם רישיון ולא לאחר בירור צרכים, מתנגשות עם הייעוץ עד כדי שבנקודות קיצון יכולות להיחשב כעבירה פלילית.

מאחר והבורסה עולה כבר שנתיים, הרי שנוצר כר נרחב לטיפוסים שונים לפתח אסטרטגיות השקעה שהם מכנים את חלקם בשמות של משקיעים מוכרים, דוגמת "שיטת באפט" ומנסים לתפתות אנשים לרכוש מהם קורסים וכן הלאה. לא נדון בזה עכשיו ובהיעדר הטיפול עד כדי אדישות של הרשות לני״ע לסכנות שיש בפרסומים האלה. הרשות לני"ע בחרה ללכת על הפתרון הקל.

קרן נאמנות היא גוף מפוקח ויש לו תשקיף, מנהל קרן, נאמן לקרן וכן הלאה. הקרנות האלה עושות שימוש במשפיעני רשת כדי שהציבור ירכוש אותן. הבעיה היא שהפרסום הזה אינו כולל ברוב המקרים דרישות רגולטוריות מינימליות כמו למשל להבהיר למי שקונה את קרן הנאמנו שהוא יכול גם להפסיד כסף ואם היו לקרן ביצועים טובים עד עכשיו, אין שום ערובה שהביצועים הטובים יימשכו.

בניין הרשות לניירות ערך (ארכיון), צילום: יהושע יוסף

הדרישות הרגולטוריות הולכות ומחמירות ככל שהקרן נחשבת ל"מסוכנת" יותר. משפיעני הרשת, או לשיטת רשות ני"ע חלקם לפחות. לא נותנים את הגילוי המתאים ולכן ברשות רוצים להכניס אותם תחת הרגולציה שלהם. כלומר האפשרות להטיל עליהם קנסות ואפילו לפתוח הגדם בהליכים פליליים.

הרשות לני"ע כאמור, הכריזה היום על משפיעני הרשת שמפרסמים קרנות נאמנות כ"זרועו הארוכה של נאמן הקרן", כלומר כל הדרישות הרגולטוריות יחולו עליהם.

עו"ד ספי זינגר, יו"ר הרשות לניירות ערך, אמר: "הסדרת הפרסום של קרנות הנאמנות ברשתות החברתיות היא נדבך נוסף במדיניות שהרשות מקדמת כדי להבטיח הגנה על המשקיעים ושמירה על האמון בשוק ההון בעידן שבו קל מאי פעם לפרסם מידע שגוי ואף שקרי ברשתות החברתיות. עמדה זו מצטרפת לצעדים נוספים שאנו מקדמים, כגון קידום חוק הייעוץ הכללי ומניעת הונאות פיננסיות באמצעות פרסום ממומן ברשתות החברתיות בדרך של חקיקה או הסדרה עם הרשתות החברתיות".

ענבל פולק, מנהלת מחלקת השקעות ברשות לניירות ערך, אמרה: "עמדת הסגל מתאימה את כללי הפרסום של קרנות נאמנות, שהוסדרו בחוק לפני הקמת הרשתות החברתיות, כאשר הפרסומים התבצעו בעיקר בכלי התקשורת המסורתיים - למרחב המקוון, ומבהירה את כללי המותר והאסור בשיווק קרנות נאמנות ברשתות החברתיות. זאת, על מנת להבטיח כי הפרסום של קרנות הנאמנות ברשתות יכלול מידע אמין, מדויק ושאינו מטעה. הכללים חלים על קרנות ישראליות וזרות כאחד".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...