מינהל הדלק והגז במשרד האנרגיה והתשתיות יוצא בימים אלה במהלך המקל על חיילים משוחררים. מי ששירתו בצה"ל כנהגי חומ"ס (חומרים מסוכנים) - רישיונם יוכר גם באזרחות והם יוכלו להשתלב בשוק העבודה מייד עם שחרורם.
עד היום נהגי חומ"ס צבאיים שרצו לעסוק בכך באזרחות נדרשו להשלמות ולעיכובים בירוקרטיים. היוזמה החדשה תאפשר לחיילים משוחררים שצברו ניסיון מבצעי ונהיגה בפועל ברכב חומ"ס במהלך שירותם הצבאי להשתלב בשוק העבודה באופן מיידי.
שכר של נהג חומ"ס שזה עתה השתחרר משירות צבאי הינו כ־13,000 שקלים בחודש ויכול להגיע עד 18,000 בחברות הגדולות.
יש לציין כי כעת מדובר בתחום שבו משרתים 400 חיילים בלבד, אך היות שמהלך זה נכנס לתוקף חיילים משוחררים נוספים צפויים לקבל את האפשרות. כמו כן נבחנת אפשרות לבצע מהלכים דומים בתחומים נוספים.
שר האנרגיה והתשתיות אלי כהן: "זוהי בשורה חשובה עבור חיילים משוחררים, שיוכלו להשתלב בשוק התעסוקה מייד עם שחרורם, בשכר מכובד וראוי".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו