"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
שיתוף כתבה
"זה כבר צונאמי": גל פיטורים עצום בהייטק הישראלי
תעשיית ההייטק הישראלית עוברת טלטלה • בתקופה האחרונה נרשם גל פיטורים רחב היקף - נתון מדאיג במיוחד, שכן ההייטק הוא קטר הצמיחה של המשק • 65% מחברות פיטרו עובדים בחודשים האחרונים • במקביל חוזרים אלפי מילואימניקים למקומות העבודה, רבים מהם בענף - מה שמחריף את הלחץ בשוק
אנבידיה ואינטל. צילום: אי.אף.פי

"זה כבר צונאמי": גל פיטורים עצום בהייטק הישראלי

תעשיית ההייטק הישראלית עוברת טלטלה • בתקופה האחרונה נרשם גל פיטורים רחב היקף - נתון מדאיג במיוחד, שכן ההייטק הוא קטר הצמיחה של המשק • 65% מחברות פיטרו עובדים בחודשים האחרונים • במקביל חוזרים אלפי מילואימניקים למקומות העבודה, רבים מהם בענף - מה שמחריף את הלחץ בשוק

,עודכן
0השמעה
[object Object]

תעשיית ההייטק הישראלית עוברת טלטלה, לא פחות. בתקופה האחרונה נרשם גל פיטורים רחב היקף, נתון מדאיג במיוחד - שכן ההייטק הוא קטר הצמיחה של המשק. במקביל, חוזרים אלפי מילואימניקים למקומות העבודה, רבים מהם בענף, מה שמחריף את הלחץ בשוק.

בינה מלאכותית (אילוסטרציה). AI איננו עוד טרנד,צילום: GettyImages

בחודשים האחרונים פיטרה פלייטיקה 40 עובדים בישראל, סולאראג' עוד 400, ואינטל כ-700 עובדים (עם צפי לגל נוסף). קלטורה פיטרה 30 עובדים, לייטריקס - 85, וטיאיטו קאר - 85% מכוח האדם שלה. גם YOTPO ו-EBAY ישראל נסגרו. לגל הפיטורים מצטרפות HP, מיקרוסופט, אפלייד מטיריאלס, לודאו וסאלטו.

מלי ביצור פרנס, מנכ"לית Tefen, אומרת ל"ישראל היום" כי היא חוששת מ"צונאמי" של פיטורים בתעשיית ההייטק הישראלי.

גל פיטורים,צילום: יהושע יוסף

לדבריה, "הגל החל ב-2024 והוא מתעצם. חברות מצמצמות לא רק עובדים אלא גם הוצאות על רכבים, טיולים וחופשות. כמעט אין חברת הייטק שלא צמצמה רוחבית כ-5% מהעובדים".

על הסיבות למשבר היא אומרת: "המלחמה ומכסים בארה"ב תרמו לכך, אך הגורם המרכזי הוא מהפכת הבינה המלאכותית. החברות מקטינות תחומים ישנים כדי להפנות משאבים ל-AI. לייטריקס, לדוגמה, פיטרה עובדים אך פתחה עשרות משרות חדשות בתחום".

מלי ביצור פרנס,צילום: ענת קזולה

לדבריה, "לגבי המילואימניקים שחוזרים אנחנו לא באמת יודעים מה קורה איתם. יש גל של גיוס מילואים לחודש נובמבר. אבל אני רוצה שתשים לב לנתון הזה יש עלייה של 25% במספר מחפשי העבודה בהייטק לעומת 2023, ו-10% מהם איבדו את מקום עבודתם מאז פרוץ המלחמה. אם בארה"ב כ-35% מהחברות פיטרו עובדים, בישראל הנתון עומד על 65%. אנחנו מדינה בהפרעה".

"ישראל עלולה להיקלע למשבר כלכלי כבר ב-2026, אלא אם פרויקטים כמו הקמפוס של אנבידיה יצליחו לבלום את ההאטה", הוסיפה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו