"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

תשואות האג"ח של ישראל מתחת ל-4%; בנק לאומי: לקראת שיפור כלכלי משמעותי

עליות שערים חדות נרשמו בשוק האג"ח מה שהביא את תשואות האג"ח של ישראל אל מתחת לרמת ה-4% • קובי לוי, מנהל תחום אסטרטגיות בלאומי שוקי הון: אופטימיות לקראת שיפור במצבה של ישראל

,עודכן
0השמעה
בורסה. צילום: גדעון מרקוביץ

עליות שערים חדות נרשמו היום (חמישי) בשוק האג"ח וכאן מדובר בשוק חשוב מאוד, שלא לומר קריטי להתפתחות הכלכלית של ישראל. התלבונדים הצמודים והשליים עלו בכמעט 0.5% וזוהי עלייה חדה מאוד לשוק האג"ח, בטח כשמדובר בחצי יום מסחר בשל חופשת חול המועד.

באופן עקרוני העליות בתלבונדים מיוחסות לציפיות להורדת ריבית על ידי בנק ישראל, ציפיות שעולות היום בשיעורים משמעותיים ומכאן שהמשקיעים רוצים לקבע את התשואות הגבוהות שניתן להשיג כרגע ולהצטייד בסחורה לטווח הארוך. במקביל גם התלבונדים הצמודים עולים מסיבה דומה אבל כאן צריך להכניס למשוואה את הציפיות לעלייה בלחצים האינפלציוניים בטווח הקצר.

כך או אחרת, התשואות על האג"ח של ישראל לטווח של 10 שנים (שהוא האג"ח החשוב באמת) ירדו מתחת לרמה של 4% וזה נתון משמעותי שכן הוא אמור להוזיל את עלויות הריבית של המדינה כשהיא מגייסת כסף (והיא מגייסת ותגייס עוד המון כסף) ומעבר לכך, הירידה בתשואות של הממשלתי הארוך מושכת את כל האג"ח הקונצרני לירידה בתשואות וזה, לפחות באופן תיאורטי, אמור להוזיל את עלויות המימון של הפירמות.

קובי לוי, ראש דסק אסטרטגיות בלאומי שוקי הון אומר כי "בתגובה לחדשות הבוקר וכן לאורך הימים האחרונים, השקל התחזק. כמו כן, שוב וכמו באירועים דומים בעבר, ניתן היה לראות שיפור מהיר וחד במרווח האשראי של מדינת ישראל בשוק החוב הבינלאומי, בתהליך שהחל עוד לפני החג, והצביע עוד לפני הירידה בשער החליפין (כמו התהליך שהתרחש בחודש ספטמבר 2024) על הערכה גוברת של השוק לשיפור מהותי בסנטימנט הגיאופוליטי (מרווח 5 שנים עומד היום על כ 70 נ"ב לעומת כ 100 נ"ב בממוצע במחצית הראשונה של השנה, מרווח 10 שנים עומד כיום על כ 105 נ"ב לעומת כ 130 נ"ב בממוצע במחצית הראשונה של השנה).

"שערי הדולר שקל והאירו שקל ירדו לרמות של 3.25 ו 3.78 בהתאמה; תשואות אגח ממשלת ישראל 10 שנים מתחת ל 4%; ושוק המניות רשם עליות נאות.

"החתימה על השלב הראשון של ההסכם, עשויה להוות את תחילת תהליך השינוי הביטחוני-גיאופוליטי האיזורי, והאצת תהליך השיקום הפנימי בישראל מכל הבחינות. במידה והתהליך יימשך, ויושגו הסכמות גם לגבי השלבים הבאים של הסכם טראמפ, לו משמעויות אזוריות מרחיקות לכת, צפוי שיהיו לכך משמעויות חיוביות ליציבות הכלכלית בטווח הארוך, שתלווה בהתגברות הצריכה הפרטית, הגדלת הדרגתית של היצע העובדים בשוק העבודה על רקע חזרת מילואמיניקים למצבת העובדים במשק".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר