סימן מעודד לתעשיית הפודטק הישראלית: ביונד אויל חתמה על הסכם הפצה באירופה

היקף ההשקעות בתעשיית הפודטק הולך ויורד מאז 2022 ולמעשה המשקיעים כמעט והקפיאו את ההשקעות בתחום • התקווה מעסקאות כמו של ביונד אויל נעוצה בתקווה שהצלחה של חברות בענף, יחזירו אליו גם את ההשקעות • לביונד אויל פיתוח שסופח אליו שיירי מזון משמן מטוגן, בתהליך שמאפשר לעשות בו שימוש חוזר

שמן זית בבקבוק פלסטיק. צילום: Freepik

עולם הפודטק סובל כבר מספר שנים מירידה בהשקעות. שנת השיא בתחום הייתה 2021 כשמאז החלו ההשקעות בתחום לרדת עד כד יעצירה כמעט מוחלטת. על פי ניתוחים שונים שנעשו הרי שמשקיעי הון הסיכון מעדיפים השקעות בתחום הפודטק בעולמות שרשרת הייצור, כלומר B2B ופחות השקעות בטכנולוגיות פודטק שמייצרות את המוצר הסופי.

כדי להבין את הסיטואציה בה נמצאת שוק הפודטק הרי שכדאי להסתכל על נתוני רשות החדשנות מהם עולה כי בשנת 2021 היקף הגיוסים של החברות בענף הסתכם בכמעט 750 מיליון דולר ומאז היקף הגיוסים ירד עד שבשנת 2024 הסתכם היקף הגיוסים בתחום בכמעט 80 מיליון דולר וזה אומר שהמשקיעים שהשקיעו בתחום ממתינים לתשואות ומשקיעים חדשים ממתינים לראות מה יקרה עם ההשקעות של אלה שהשקיעו לפניהם.

ביונד אויל. הסכם הפצה באירופה, צילום: אתר החברה

ביונד אויל שעוסקת בפיתוח שסופח אליו שיירי מזון משמן מטוגן, בתהליך שמאפשר לעשות בו שימוש חוזר, חתמה על הסכם הפצה חדש עם חברה בינלאומית שבסיסה בהונגריה. על פי הדיווח האחרון של ביונד לבורסה, היא קיבלה כבר הזמנות מחברת ההפצה - הישג לא מבוטל לחברות פודטק. ביונד קיבלה הזמנה ראשונה של כמעט 11 אלף ק״ג עבור שנת 2025 והתחייבות להזמנת מינימום 75,600 ק"ג בשנת 2026 כאשר הכמות תגדל משמעותית משנה לשנה.

באופן תיאורטי, הסכם מהסוג שחתמה עליו ביונד אוייל מקרין באופן חיובי על התעשייה כולה שכן הוא מסמן שיש שוק לפיתוחים שמבשילים למוצר, מה שמקרב את המשקיעים להחזר השקעה ולרווחים שמעודדים השקעות נוספות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר