אחרי דוחות סלקום: זה מה שחושבים האנליסטים על החברה

האנליסטים בבית ההשקעות לידר מעלים את מחיר היעד למניית סלקום ל- 37 ששקל שמייצג לחברה שווי של 6.3 מיליארד שקל

סיבים אופטיים. צילום: GettyImages
הדוחות הכספיים של החברות בבורסה ממשיכים להתפרסם והאנליסטים ממהרים להגיב ללקוחות שלהם. בבית ההשקעות לידר שוקי הון, אחד מבתי ההשקעות המרכזיים שפונה בעיקר למשקיעים המוסדיים, פרסמו תגובה לדוחות סלקום שהפתיעו לטובה.
 
בלידר מעדכנים היום (ג') את מחיר היעד למניית סלקום מ-30 שקל ל-37 שקל, "לאור המשך מגמת הצמיחה של הקבוצה והשיפור העקבי בתוצאות העסקיות. עדכון זה משקף לחברה שווי שוק של כ-6.3 מיליארד שקל. זאת לאחר ששנה שעברה, עמד שווי החברה על כ-2 מיליארד שקל".
 
אלי אדדי, מנכ"ל סלקום, צילום: ענבל מרמרי
 
ההמלצה התעדכנה על בסיס פרסום דוחות הרבעון השני של 2025, שהציגו תוצאות חזקות עם שיא של עשור ברווח הרבעוני של החברה, 64 מיליון שקל, המשך גידול בהכנסות משירותי סלולר וקווי, לצד צמיחה במספר המנויים של החברה בכל תחומי הפעילות, תזרים חזק והמשך ירידה בהוצאות.
 
בדוח צוינה עסקת IBC אשר אושרה ברשות התחרות בשבוע שעבר וממתינה לאישור משרד התקשורת והגורמים המממנים, שתורמת אף היא להעלאת מחיר היעד של המנייה. העסקה מהווה מהלך אסטרטגי משמעותי שעשוי להכניס, על פי לידר, לקופת החברה סך של כ-420 מיליון שקל, צעד נוסף שיהווה צמצום משמעותי של החוב, אשר עומד נכון להיום על 1.554 מיליארד שקל. נכון לדו"ח רבעון 2 לשנת 2025, רק בשנה האחרונה צמצמה החברה את החוב ב-266 מיליון שקל נוספים.
 
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר