מניית בנק מזרחי טפחות היא אחת המניות הפופולריות בבורסה. המניה מרכזת מחזור מסחר יומי ממוצע של כמעט 90 מיליון שקל ולעתים יש בעיה - אף אחד לא רוצה למכור את המניה או נכון יותר, יש יותר קונים ממוכרים וזה באופן תיאורטי, מפחית מהנגישות של המניה למשקיעים רבים.
בבנק מזרחי טפחות החליטו לפעול כדי להנגיש את המניה טוב יותר ליותר משקיעים (הכוונה היא בעיקר למשקיעים זרים ומשקיעים מוסדיים אבל לא רק), חברות לבורסה ולמעשה הבורסה פירסמה היום קול קורא להציע הצעות לעשיית שוק במניה שהיא נזכיר - אחת הפופולריות בישראל.
כאמור, מניית מזרחי טפחות היא מהמניות הסחירות בבורסת תל אביב ומדורגת במקום השישי ברמת הסחירות היומית ומרכזת מחזור יומי ממוצע של כ- 86 מיליון שקל. בבנק מאמינים, כי התוכנית תביא לשיפור ניכר ברמת הסחירות של המניה, תוך הגברת הנזילות בספר הפקודות וצמצום מרווחי הקנייה והמכירה.
בבורסה אומרים כי הבנק בחר לאמץ את התוכנית במטרה לייצר ערך עבור המשקיעים המקומיים והזרים, וזאת באמצעות הגדלת הכמויות המצוטטות בספר הפקודות וצמצום מרווחי הציטוט בכמויות גדולות, אף יותר מהקיים כיום.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
