עסקה מעניינת נחתמה היום (שלישי) בין טייקוני הנדל"ן הישראלים: ברק רוזן, אסי טוכמאייר ויקיר גבאי. קנדה גלובל רכשה 60% מהזכויות בנכס הממוקם ב Brickell -בעיר מיאמי, במדינת פלורידה, ארה"ב, הידוע בכינויThe River District .
השווי הכולל של הנכס הוערך בכ- 525 מיליון דולר כאשר תמורת הרכישה עומדת על כ- 106 מיליון דולר. חברת השותפים רוכשת 60% מהפרויקט מקבוצת שטרית בבעלות ג'וזף ומייר שטרית שישארו עם אחזקה של כ-40%.
מדוע העסקה מעניינת? בעיקר בגלל זהות השותפים בה. אדם נוימן מוכר בעולם העסקי כמי שהקים את WeWork והמציא למעשה את סיגמנט חללי העבודה המשותפים. נעזוב את נסיבות עזיבתו של נוימן את WeWork אבל את הכסף שהרוויח בעסקה הוא הטה לעסקאות נדל"ן מעניינות בארה"ב.
יקיר גבאי הוא דמות מוכרת מאוד בעולם העסקי הישראלי שפועל בארה"ב. גבאי נחשב לאחד הישראלים העשירים בעולם שאת עיקר הונו הרוויח בעסקאות נדל"ן בארה"ב ומכאן הוא נחשב למשקיע בעל "מגע זהב" בכל הנוגע לנדל"ן בארה"ב.
הצלע השלישית בעסקה היא קנדה גלובל שהיא למעשה זרוע ההשקעות בנדל"ן בארה"ב של ישראל קנדה שנמצאת בשליטת אנשי העסקים ברק רוזן ואסי טוכמאייר, מה שהופך את מבנה העסקה לכזה שהשותפים בה נחשבים לנבחרת הכוכבים של עולם הנדל"ן.
נכון להיום בנכס שנרכש קיים מגדל בן 54 קומות, המכיל 632 יחידות דיור, כ-770 מקומות חניה, ושטחי מסחר בשטח כולל של כ- 39 אלפי ר"ר, וכן מרינה עם 17 מקומות עגינה, אשר הקמתו צפויה להסתיים במהלך החודשים הקרובים.
במסגרת העסקה נרכשו 3 עתודות קרקע סמוכות שלהן זכויות בנייה קיימות כוללות לכ- 1,300 יחידות דיור, שטחי תעסוקה, מלונאות ומסחר בשטח כולל של כ- 2.5 מיליון ר"ר. סה"כ שטח המקרקעין שנרכש עומד על כ -25 דונם.
האחזקה בחברת השותפים שהוקמה לצורך העסקה מתחלקת לכ-38% קנדה גלובל, כ-38% ילוסטון (Yellowstone) והיתרה בידי FLOW.
לאחר השלמת העסקה, החזקת הצדדים בשרשור בנכס תהיה כדלקמן: קנדה גלובל ו- Yellowstone-תחזקנה כל אחת בכ- 23% מהזכויות בנכס, ו- Flow תחזיק בכ- 14% מהזכויות בנכס. המוכר יחזיק בכ- 40% מהזכויות בנכס. כמו כן, לרשות קנדה גלובל עומדת האופציה להעלות את שיעור אחזקתה בחברת השותפים לכ-52% (וכ-31.2% מהזכויות בנכס).
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

