מתקפת הטילים האיראנית - פגיעות ישירות במרכז הארץ. צילום: גדעון מרקוביץ'

פינוי בינוי המוני? ההחלטה ההיסטורית שבדרך - והמכשולים

גם בניינים סמוכים שלא נפגעו באופן משמעותי יוכלו לעבור את התהליכים האלה • סמוטריץ' איגד שורה של חוקים שיאפשרו זירוז של הוצאת הפרויקטים לפועל • אולם אין פירוט בתוכנית מה החוקים האלה יכללו, למעט הורדת רף ההסכמה ל-51% • וגם: סוגיית המימון

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' הודיע היום (ראשון) על סיומה של עבודה בין משרדית שאמורה לבצע שורה של שינויי חקיקה שיאפשרו הוצאה מהירה של שיקום מתחמי המגורים שנפגעו מטילים במלחמה עם איראן.

ההרס בבניין שנפגע בבאר שבע מטיל איראני %2F%2F אליאור כהן

סמוטירץ' אמר כי בימים הקרובים יפורסם תזכיר חוק שיאגד את כל ההקלות הרגולטוריות שיאפשרו את המהלך אולם לא ברור למה הוא מתכוון להוציא שינוי אחד משמעותי והוא הורדה של רף ההסכמה ליציאה ל"פינוי בינוי" מ-66% ל-51%.

הורדת רף ההסכמה הוא משמעותי אבל כדי להוציא את הפרויקטים המדוברים לביצוע במסגרת "פינוי בינוי" יכול להיות שיש צורך לשנות באופן משמעותי את חוקי התכנון והבניה שכן יכול להיווצר מצב שיש צורך בשינוי תב"עות וללא תהליך כזה לא ניתן יהיה למקסם את הבניה בשטחים שנפגעו.

כך או אחרת, אם מתייחס לרגע ללמה שניתן להבין בשלב הזה מההודעה של סמוטריץ' הרי שהבניינים שיצאו מכלל שינוי יבנו מחדש כשהתוכניות יורחבו כך שגם בניינים הסמוכים לבניינים שיצאו מכלל שימוש, נפגעו, אבל ניתן לשקם אותם, יוכלו לעבור תוכניות של "פינוי בינוי".

כאן יש מוקש מעניין. לא ברור אם התב"עות באזור לאפשרות להרחיב את הבניה ולכן באופן עקרוני ללא שינוי התב"ע (תוכנית בניין עיר) הרי שייבנה מ"ר מול מ"ר, ואם בניינים שנהרסו באופן מוחלט, המדינה תשלם על הבניה, הרי שבניינים שרק נפגעו וייכנסו עכשיו לתוכנית יאלצו לממן את השיקום מכיס הדיירי. הבעיה - לא בטוח שיש את הכסף הזה ללא סיוע משמעותי של המדינה.

כך או אחרת סמוטריץ' אמר שתזכיר החוק יפורסם בימים הקרובים כך שרק לאחר פרסום תזכיר החוק ניתן יהיה להבין מה המצב לאשורו, מה ניתן יהיה לבנות, מי ישלם על הבניה וכן הלאה.

תזכיר החוק יפורסם בימים הקרובים. שר האוצר בצלאל סמוטריץ', צילום: אורן בן חקון

 
באוצר מדגישים כי בימים הקרובים יפורסם תזכיר חקיקה שיאגד את ההמלצות, כשהמטרה היא להביא להשבת התושבים המפונים לבתיהם בצורה מהירה, ודאית וברת־קיימא, בדרך של התחדשות עירונית שתוביל הן לשיקום המבנים שנהרסו והן להתחדשות השכונות וצמיחתן.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...