"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

בלוג'ן זכתה במכרז ענק: תקחים מתקן התפלה חדש באילת ביותר מ-400 מיליון שקל

בלוג'ן זכתה במכרז של מקורות במסגרתו תקים את מתקן ההתפלה שישרת את תושבי אילת והסביבה • מתקן סבחה ד׳ יעבוד בטכנולוגיית אוסמוזה הפוכה, המקובלת כיום במתקני ההתפלה המתקדמים בישראל ובעולם

,עודכן
0השמעה
מתקן ההתפלה החדש. צילום: איתי דודי רשות המים

הישג לקרן ג'נריישן. BlueGen שבבעלותה זכתה הלילה (בין שני לשלישי) במכרז ענק של מקורות להקמת מתקן התפלה חדש בעיר אילת, מתקן שישרת את תושבי אילת והסביבה ויתן מענה לגידול באוכלוסיית האזור ולדרישה למים מותפלים לגידולים חקלאיים באזור.

מתקן התפלה ״סבחה ד״ יוקם בעלות כוללת של כ-425 מיליון שקל בתוספת מע״מ, אשר ישולמו לחברה על פני תקופה של 3.5 שנים ממועד החתימה על ההסכם.

במסגרת המכרז, BlueGen, תבצע עבודות תכנון, רכש, הקמה, הרצה ומסירה של המתקן למקורות. לצד העבודות על הקמת המתקן החדש, אשר צפוי להתפיל מי ים בקיבולת של כ-20 מיליון מ״ק מים מידי שנה, תקים BlueGen גם מתקן לטיפול בתשטיפים של כלל מתקני סבחה הנמצאים באתר.

מנכל בלוג'ן ליהוא הכהן.,צילום: ענבל מרמרי

מתקן ההתפלה סבחה מספק את מרבית המים לאילת והסביבה כבר 60 שנים. הקמת מתקן סבחה ד׳, אשר יצטרף למתקנים הקיימים והפועלים באתר, יאפשר הגדלה של קיבולת המים המותפלים באזור מ-18 מיליון מ״ק בשנה לכ-38 מיליון מ״ק בשנה, כמות אשר תספק מענה לגידול האוכלוסייה בעיר אילת בשנים הקרובות, וכן לביקוש הצומח למים מותפלים במתקני התעשייה באזור. בנוסף להכפלת כמות המים המותפלים, הקמת המתקן החדש תאפשר גם שיפור בתהליכי ההתפלה הקיימים כיום.

מתקן סבחה ד׳ יעבוד בטכנולוגיית אוסמוזה הפוכה, המקובלת כיום במתקני ההתפלה המתקדמים בישראל ובעולם, טכנולוגיה המפרידה את המומסים ממים כדי לספק מים ראויים לשתייה. המתקן צפוי לספק מים מותפלים תוך כ-3 שנים.

BlueGen היא אחת מהשחקניות המובילות את שוק ההתפלה בישראל, ובעלת ניסיון רב בהקמה ותפעול של מתקני התפלה. החברה מייצרת מים מותפלים לכ-25% מהאוכלוסייה בישראל ומחזיקה ב-2 מתוך 6 מתקני ההתפלה הגדולים בישראל – בפלמחים (״דרך הים״) ובאשדוד, המייצרים יחד כ-200 מ״ק מים מותפלים.

מנכ"ל BlueGen, ליהוא הכהן, אמר לאחר הזכייה במכרז: ״אנחנו גאים ושמחים על האמון שמקורות העניקה לנו לבניית מתקן סבחה ד׳. הניסיון רב השנים והידע הייחודי של BlueGen בתחום ההתפלה, לאור יישום טכנולוגיות התפלה מהמתקדמות בעולם בפלמחים ובאשדוד, יאפשרו לנו לתכנן ולהקים מתקן ברמה גבוהה, שיאפשר הרחבה משמעותית של המים המותפלים באזור הדרום, תוך שיפור וייעול תהליכי ההתפלה במתקן הקיים".

ג׳נריישן היא קרן השקעות סחירה המתמחה בהשקעות בתחומי התשתיות והאנרגיה. השקעות הקרן נמצאות בליבת העשייה הלאומית, ומספקות שירותים נחוצים לציבור, רווחת הכלל ועצמאות למשק. הקרן מנהלת פורטפוליו נכסים בהיקף מצטבר של כ-4.2 מיליארד שקל בתחומי האנרגיה, התחבורה, הפסולת, המים, שפכים ולוגיסטיקה. השקעות הקרן מאופיינות בחוזי התקשרות ארוכי טווח, בפרופיל סיכון נמוך תוך השאת תשואות גבוהות.

BlueGen, המנוהלת על ידי ליהוא הכהן, נוסדה בשנת 1988 והיא אחת מהקבוצות המובילות בישראל בתחומי איכות הסביבה: התפלה, טיהור מים ושפכים, טיפול ומחזור פסולת, טיפול בקרקע מזוהמת וכימיקלים. החברה נרכשה על-ידי קרן ג'נריישן בשנת 2020 וכיום נמצאת בשליטת הקרן (80%) בשותפות עם מגדל (20%). החברה מעסיקה כ-1,050 עובדים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר