"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

שטראוס ממשיכה לצמוח: שברה שיאים בפעילות הקפה בברזיל

שטראוס המשיכה ברבעון הראשון של השנה לצמוח כמעט בכל הסיגמנטים האפשריים ואלה חדשות טובות • העלייה במחירי הקפה והקקאו שמחקה את הרווחיות • שי באב"ד: "הגדלו את נתחי השוק שלנו כמעט בכל הקטגוריות"

,עודכן
0השמעה
עופרה שטראוס. צילום: יהושע יוסף

שטראוס פרסמה היום (רביעי) את הדוחות הכספיים לרבעון הראשון של השנה - דוחות מורכבים מאוד שצריך להסתכל עליהם באספקלריה הנכונה. החברה הצליחה להגדיל את המכירות, להגדיל את נתח השוק שלה כמעט בכל הסיגמנטים בהם היא פועלת ואלה החדשות הטובות. החדשות הפחות טובות אלה מחירי חומרי הגלם שממשיכים לעלות (בעיקר הכוונה היא לקקאו וקפה) ושוחקים את הרווחיות.

מהנתונים עולה כי ההכנסות הרבעוניות הסתכמו ב-כ-3 מיליארד שקל, צמיחה של כ-15.5% בהכנסות בהשוואה לרבעון הראשון בשנת 2024. צמיחה זו נבעה בעיקר מפעילות הקפה הבינלאומי ומברזיל בפרט, לצד המשך צמיחה בפעילות בישראל ובפעילות המים, עם גידול כמותי בחלק ממגזרי הפעילות.

הרווח התפעולי של הקבוצה עמד על כ-181 מיליון שקל, שיעור רווחיות תפעולית של 6% מהמכירות, בהשוואה לכ-204 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד שהם 7.8% מהמכירות ברבעון המקביל.

שי באב"ד, מנכ"ל שטראוס,צילום: יוסי זליגר

הרווח הנקי ברבעון הראשון של השנה הסתכם בכ-73 מיליון שקל, המהווים 2.4% מהמכירות. הדוחות של הקבוצה מצביעים על כך שהיא רשמה צמיחה בהכנסות בכל מגזרי הפעילויות בישראל ובעולם, ובעיקר בפעילות הקבוצה בברזיל.

החברה המשיכה להשקיע בתשתיות בישראל והקימה מפעל חדש לייצור מוצרי תחליפי חלב על בסיס צמחי בצפון (השקה צפויה בסוף 2025), ומרכזים לוגיסטיים חדשים בברור חיל וביטבתה.

פעילות הקפה הבינלאומי הציגה ברבעון הראשון שיא בהכנסות וברווח התפעולי כשבברזיל החברה ממשיכה לשמר את מעמדה התחרותי כחברת הקפה המובילה והציגה שיפור ברווח התפעולי. שטראוס מים השיקה מותג חדש באנגליה בשיתוף חברת Culligan.

שי באב"ד, מנכ"ל ונשיא קבוצת שטראוס אמר כי: "ברבעון הראשון רשמנו צמיחה משמעותית מאוד בפעילויות שלנו בכל העולם, המשכנו לשפר את נתחי השוק בקטגוריות המרכזיות, חיזקנו את מעמדנו כחברת הקפה המובילה בברזיל, וצמחנו בישראל בזכות חדשנות, מוצרים, חיזוק המותגים האהובים שלנו ומיקוד בצרכנים.

"כחלק מההשקעה שלנו בעתיד התעשייה הישראלית, המשכנו להשקיע משמעותית בתשתיות בישראל, במפעלים ובמרכזים הלוגיסטיים שלנו בצפון ובדרום, הנחנו אבן פינה למרכז לוגיסטי חדש בברור חיל ואנחנו נשיק בהמשך השנה מפעל חדש לתחליפי חלב צמחי בצפון.

"החברה מתמקדת ביישום עקבי של התוכנית האסטרטגית, לצד התמודדות עם סביבת מחירי חומרי גלם גבוהה, והחברה תמשיך לפעול כדי להבטיח המשך צמיחה וערך לצרכנים שלנו".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר