לשכת סוכני הביטוח טוענת הבוקר (שלישי) כי חברות הביטוח מתכננות לסגור בקרוב את סניפי "הפול" במוקדים מרכזיים בפריפריה הצפונית, כולל בכרמיאל, נצרת וואדי ערה.
"הפול" היא חברה משותפת לכל חברות הביטוח בישראל, המספקת ביטוח חובה לנהגים שנדחו על ידי חברות ביטוח אחרות. לרבים מתושבי הצפון, במיוחד באוכלוסיות מוחלשות ובחברה הערבית, הסניפים הפיזיים הם הדרך היחידה לרכוש ביטוח חובה לרכב.
על פי התוכנית, הסניפים שייסגרו יאוחדו עם סניפים בערים מרוחקות כמו עפולה וחיפה. המשמעות: עשרות אלפי תושבים יצטרכו לנסוע מרחקים ארוכים כדי לרכוש ביטוח חובה לרכב.
נסרין מנצרת, אם חד-הורית שנוהגת ברכב ישן, אומרת בייאוש: "אין לי איך להגיע לעפולה בשביל ביטוח. הם מצפים שאנשים שאין להם גישה לאינטרנט או רכב חלופי ייסעו מעל חצי שעה בתחבורה ציבורית רק כדי לרכוש ביטוח. זה לא ריאלי".
הבעיה חמורה במיוחד עבור אוכלוסיות שאין להן נגישות לשירותים דיגיטליים. למרות שניתן לרכוש ביטוח באינטרנט, רבים מהתושבים אינם מחזיקים כרטיס אשראי או שאין להם מספיק מסגרת אשראי. אחרים אינם בקיאים בשימוש באינטרנט או שאין להם גישה אליו.
ביטוח חובה הוא כיסוי ביטוחי שחובה על פי חוק לכל נהג בישראל. ללא גישה נוחה ל"פול", נהגים רבים עלולים להישאר ללא ביטוח חובה, מה שיביא אותם למצב של נהיגה לא חוקית או לוויתור על שימוש ברכב - דבר שעלול לפגוע בפרנסתם וביכולתם לנהל חיים תקינים.
"הפקרת תושבי הצפון"
שלמה אייזיק, נשיא לשכת סוכני הביטוח, לא חוסך במילים: "במקום לחזק את יישובי הצפון והאוכלוסייה הצפונית, חברות הביטוח פועלות נגד הציבור. ביטוח החובה לרכב הוא מוצר בסיסי שמאפשר למאות אלפי ישראלים להתפרנס ולחיות. סגירת הסניפים בצפון מהווה אקט של הפקרה כלפי ציבורים גדולים בפריפריה".
אייזיק קורא לרשות שוק ההון, לגורמים בממשלה ולחברי הכנסת לפעול מיד לביטול ההחלטה או לפחות לדחות אותה בשנה.
רים שוקחה, סגנית נשיא הלשכה, מזהירה: "ההחלטה השערורייתית לפגוע בתושבי הצפון עלולה לגרום לכך שנהגים רבים יוותרו על רכישת ביטוח חובה לרכבם וינהגו ללא ביטוח". היא דורשת מרשות שוק ההון להתערב בדחיפות ולחייב את "הפול" להנגיש את שירותיו לכל האזרחים.
מתאגיד הביטוח ״הפול״ נמסר כי: ״תאגיד הביטוח הפול נערך לביצוע שינוי שנועד להביא לשיפור רמת השירות, לקביעת סטנדרט אחיד וניהול מרכזי בסניפי הפול הפרונטליים ובמענה הטלפוני, לטובת כלל לקוחות הפול. השינוי כולל ריכוז המענה הטלפוני בפול תחת קורת גג אחת לטובת שיפור רמת השירות הטלפוני וזמינות השירות לכלל הלקוחות. במקביל, סניפי הפול הנותנים שירות פרונטלי יפעלו תחת ניהול מרכזי ומקצועי על מנת להביא לסטנדרט אחיד, מקצועי וברמת שירות טובה לכלל לקוחות הפול בצפון, בדרום ובמרכז".
"שירות פרונטלי בפריסה ארצית ניתן בדומה למצב הקיים היום, תוך התאמה לדרישה מהשטח ,וזאת בתוך מעטפת ניהול מרכזית, מקצועית, איכותית ומכוונת שירות. פריסת הסניפים, בהתאם להוראות הפיקוח, נשמרת לטובת לקוחות הפול באזור הצפון, הדרום והמרכז, תוך עמידה על סטנדרט אחיד ומקצועי בכל הסניפים הפרונטליים״, הוסיפו מהארגון.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
![[object Object]](/wp-content/uploads/2024/05/15/06/whatsapp-israelhayom-m-150-.gif)