תיעוד השריפות בהרי ירושלים . צילום: קובי ריכטר / כבאות והצלה לישראל

גורמים בחברות הביטוח: אם השריפות הן הצתה פח״עית - הפיצוי יהיה מהמדינה

בחברות הביטוח טרם ביצעו הערכות על החשיפה שלהן לשריפה אולם כל חברות הביטוח הקימו מוקדי סיוע • בכירים בחברות הביטוח: מקור השריפה יקבע מי ישלם את הנזקים

מסתמן שהנזק הביטוחי הנובע מהשריפות היום (רביעי) אינו אירוע פשוט. בכירים בחברות הביטוח אומרים לישראל היום שאם השריפות החלו כתוצאה מהצתה פח״עית, הרי שלא הן ישלמו את הפיצוי.

פינוי רכבים מכביש 1 בעקבות השריפה, צילום: אורן בן חקון

בכיר בחברת ביטוח מרכזית אמר כי מקור השריפה הוא מאוד חשוב לקביעת הגורם שישלם כשאם מדובר במקור שהוא הצתה מכוונת טרוריסטית (כפי שמעריכים כרגע( הרי שהמדינה תפצה על כלי הרכב שניזוקו ושאר נזקים שנגרמו או יגרמו מהשריפה.

כך או אחרת, חברות הביטוח כולן הקימו מוקדי סיוע ראשוני למי שנפגע מהשריפה. לא ברור מה ניתן לעשות כרגע מלבד רישום הנזקים אבל מדובר בניסיון של החברות לכמת את הנזק הפוטונציאלי ללקוחות שלהם ואולי אף לסייע להם בתביעה מול המדינה במקרה הצורך.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...