מנכףל אינטל, לי בו טאן, הוציא הבוקר (שישי) מייל לעובדי אינטל ושם, אולי בפעם הראשונה, הוא נוקב בשורה של פעולות אופרטיביות שמטרתן אחת: להוציא את התוכנית האסטרטגית שגיבש לפועל וזה אומר, בין היתר, צמצום מצבת כוח האדם, הקטנת גודל הצוותים, חזרה לעבודה מהמשרדים, צמצום ישיבות עבודה לא יעילות וצמצום חובת הדיווח הרשמית לממונים.
בו טאן עדיין לא גיבש את דרך הפועלה המעשית של צמצום כוח האדם אולם בסוכנות בלומברג ננקב במספר עובדים שיפורטו ברחבי העולם. כלומר, לא פחות (לפי הדיווח) מ-22 אלף עובדים יעזבו את אינטל. בישראל הנושא הזה מעורר עניין רב שכן החברה מעסיקה כאן כעשרת אלפים עובדים במרכזי פיתוח וחלקם הקטן יותר (כ-3,000 עובדים) מועקים במפעל הייצור בקריית גת. על המפעל החדש שהיה אמור לקום בישראל - אין מה לדבר - כרגע.
בשלב הראשון מבקש בו טאן מהמנהלי החטיבות לערוך סקר כוח אדם במסגרתו הם ינסו לראות אם הם יכולים לצמצם את כוח האדם בצוותים שלהם מבלי לפגוע בעבודה. בו טאן מורה לכל העובדים להגיע למשרדים לפחות 4 ימים בשבוע. עוד מבקש בו טאן לבטל את כל ישיבות העבודה המיותרות וכן הלאה.
"המהלך הראשון" כותב בו טאן לעובדי אינטל "היה השטחת הנהלת אינטל – שינוי שפרסמתי רק בשבוע שעבר. עכשיו אנחנו לוקחים את הצעד הבא, ומקדמים שינויים רחבים יותר שיאפשרו לנו להיות מהירים, פשוטים, משתפי פעולה – ובעיקר ממוקדים.
"אנחנו חוזרים למהות של אינטל – חברה שמובלת על ידי מהנדסים. לכן החלטתי לקדם את הפונקציות ההנדסיות המרכזיות אל מרכז קבלת ההחלטות בהנהלה. רוב השינויים שנעשה מכאן ואילך נועדו לאפשר למהנדסים שלנו לעבוד בצורה יעילה יותר, תוך הסרת חסמים ביורוקרטיים ותהליכים מסורבלים שמאטו את החדשנות שלנו.
"כדי שנוכל להשקיע באמת בטאלנטים שלנו ובמפת הדרכים הטכנולוגית, נצטרך לקצץ בעלויות באופן חכם. אמנם כבר ביצענו פעולות מהותיות בשנה החולפת, אך העלויות התפעוליות שלנו עדיין גבוהות בהרבה מהסטנדרט התעשייתי. לכן נקטין את הוצאותינו.
"במקביל להתמקדות המחודשת בהנדסה, נצמצם גם את המורכבות הארגונית. כיום יש צוותים שמדורגים לעומק של שמונה שכבות ניהוליות ויותר – מבנה שלא תורם למהירות ולא ליעילות. ביקשתי מכל חברי ההנהלה לבחון מחדש את המבנה הארגוני ביחידות שלהם, במטרה להסיר שכבות, להרחיב תחומי אחריות, ולהעצים את הכוחות הטובים ביותר שלנו.
"במהלך הבדיקות שערכתי, הופתעתי לגלות שלא מעט מנהלים התייחסו לאורך השנים לגודל הצוותים שלהם כאל מדד להצלחה. זה נגמר. אני מאמין שמנהיגות אמיתית נמדדת לא בכמות האנשים, אלא ביכולת להניע תהליכים עם מעט אנשים מצוינים. אנחנו נאמץ גישה זו לאורך כל החברה – עם העצמה של כישרונות מובילים, קבלת החלטות עצמאית ותחושת אחריות ברורה.
"הצעדים הללו יובילו, באופן בלתי נמנע, לצמצום במספר העובדים. כבר כשנכנסתי לתפקיד אמרתי שנצטרך לקבל החלטות לא פשוטות כדי לבנות בסיס יציב לעתיד שלנו – והשלב הזה מתחיל ברבעון השני. נעשה את זה באופן מהיר אך מדויק, לאורך החודשים הקרובים.
"אנחנו מתכוונים למקד את הצמצומים במקומות הנכונים, תוך השוואה קפדנית למובילים בתעשייה. למדנו לא מעט מהעבר, והפעם נפעל בזהירות רבה – נצמצם היכן שצריך, אך נוודא שאנחנו שומרים וגם מגייסים את הכישרונות הקריטיים להמשך הדרך. ההחלטות יתקבלו על ידי כל אחד מהמנהלים הבכירים שלי, מתוך חיבור עמוק לעדיפויות הארגון. הן לא תתקבלנה בקלות, ואנחנו נשתף אתכם באופן שוטף" כותב בו טאן לעובדי אינטל.
"אני מבקש מכלל ההנהלה להפסיק עם ישיבות מיותרות, ולצמצם משמעותית את מספר המשתתפים. הזמן של כולנו יקר, וחייבים לנצל אותו נכון. אנחנו נעדכן תהליכים, נעבור ללוחות מחוונים (Dashboards) חיים, נשתמש בדאטה עדכנית ואמיתית – כל זאת כדי לאפשר קבלת החלטות מהירה ומדויקת יותר.
"בנוסף, החלטתי להפוך את דרישות הדיווח הפורמלי (כמו Insights ו-OKRs) לרשות בלבד. חשוב לנו לשמור על אחריות ועל פידבק, אבל אפשר לעשות את זה גם בצורה פשוטה וגמישה יותר. באותו אופן, נצמצם משימות ניהוליות שאינן חיוניות, כולל הדרכות ודוקומנטציה פנימית שלא באמת תורמות" הוא מוסיף.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
