שלמה קרעי אישר ל-HOT לפרוש כבל תת ימי של אינטרנט בין ישראל לאסיה

שותפות בין HOT לטמרס תפרוש את הכבל התת ימי מאירופה לישראל עד לסינגפור • הכבל החדש אמור להיות תחרות לכבל התת ימי של בזק מה שבאופן תיאורטי יוזיל את מחירי התקשורת בישראל

סיבים אופטיים. צילום: GettyImages

משרד התקשורת אישר היום (שלישי) לחברת התקשורת HOT לפרוש כבר תת ימי מאירופה לישראל ובהמשך לסינגפור. HOT תפרוש את הכבל בשיתוף חברת טמרס של אורי יוגב. באופן תיאורטי, הכבל של HOT יהווה תחרות לשני כבלים תת ימיים של בזק ועוד אחד של פרטנר וככה תיגבר התחרות התחום, מה שאמור, לפחות תיאורטית, להוזיל את חשבונות האינטרנט בישראל.

הכבל התת ימי הוא למעשה החיבור הקווי של ישראל לעולם ובאפן עקרוני ככל שיש יותר כבלים תת ימיים, יותר טוב אבל מכיוון שמדובר בעלויות לא מבוטלות ובמבצעים לוגיסטיים לא קטנים, לא ניתן לפרוש הרבה כבלים כאלה. כך או אחרת, כבל נוסף ישפר את היתירות של ישראל ובוודאי ישפר את התחרות בתחום.

שלמה קרעי, שר התקשורת אמר: "ישראל פורצת את גבולות התקשורת. הרישיון החדש למערכת כבלים תת-ימיים הוא נדבך חשוב בהפיכתה של ישראל לשער בין יבשות, ולמוקד עולמי של תעבורת מידע. זהו מהלך אסטרטגי שיחזק את הריבונות הדיגיטלית של ישראל, יגביר את אמינות וביטחון שירותי התקשורת, ויתרום באופן ישיר לצמיחה הכלכלית והטכנולוגית של מדינת ישראל.״

אלעד מקדסי, מנכ"ל משרד התקשורת: "הענקת הרישיון למערכת כבלים תת-ימיים חדשה מחזקת את מעמדה האסטרטגי של ישראל כצומת תקשורת עולמי, תוך ניצול יתרונה הגיאוגרפי. מערכות מסוג זה הן תשתית לאומית חיונית לצמיחה כלכלית, לחדשנות ולחיבור רציף, אמין ומתקדם של ישראל לעולם".

ממשרד התקשורת נמסר עוד כי ישראל ממשיכה להתפתח כצומת תמסורת בינלאומי ולחבר בין יבשות ומדינות באירופה ובאסיה באמצעות מספר כבלים תת-ימיים. המהלך הוא חלק ממתן מענה לגידול המואץ בנפח התמסורת הבינלאומית ויתרום לצמיחה כלכלית ולחיזוק מעמדה של מדינת ישראל בזירת תשתיות התקשורת.

המערכת החדשה תציב את ישראל כצומת מרכזי במפת התשתיות העולמית. המערכת מספקת מענה לצורך ההולך וגובר בתקשורת בינלאומית מהירה, אמינה ובעלת שיהוי נמוך, ומשפרת את התשתית לשירותים דיגיטליים, משרדי ממשלה, גופי חירום, מוסדות אקדמיים, עסקים וחברות טכנולוגיה.

בנוסף, המערכת החדשה צפויה להגדיל את זמינות ואמינות שירותי התמסורת הבינלאומית בישראל, ולהוות חלופה איכותית לחיבורים הקיימים כיום, ולגיבוי בעת הצורך. בכך ישתפר מעמדה של ישראל כמובילה טכנולוגית עולמית וכ HUB בין אסיה ואירופה.

מהלך זה של הענקת הרישיון מצטרף לשורת צעדים שמוביל המשרד בשנים האחרונות, כחלק מאסטרטגיה רחבה לחיבור ישראל לעולם. המדיניות כוללת בין היתר, הקלה בהליכי הרישוי, האצת פריסת תשתיות תקשורת חדשות – נייחות וניידות, מקומיות ובינלאומיות – כדי לחזק את הכלכלה הישראלית, לקדם חדשנות טכנולוגית, ולאפשר לציבור בישראל ליהנות משירותי תקשורת מהירים, מתקדמים ונגישים. נמסר ממשרד התקשורת.

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר