הקמת תחנת הכוח במחלף קסם שסמוך לראש העין קורמת עור וגידים ואחרי שמבטח שמיר שבשליטת איש העסקים מאיר שמיר, חתמה על הסכם מימון עם בנק הפועלים, היא חותמת היום על הסכם לרכישת גז טבעי שיפעיל את תחנת הכוח.
קסם אנרגיה, שהיא החברה הייעודית שתקים את תחנת הכוח ותתפעל אותה, חתמה על הסכם לרכישת גז טבעי ממאגר תמר ומהמאגרים של אנרג'יאן שמפעילה את כריש, תנין וקטלן. רכישת הגז תהיה בהיקף כספי לא מבוטל של 2.5 מיליארד דולר והיא תתפרש על פני 5 שנים משנת 2029.
תחנת הכוח עתידה לקום באמצעות הטכנולוגיה המתקדמת והיעילה (CLASS-H) ותהווה אלטרנטיבה לתחנות ישנות ומזהמות. התחנה עתידה להוות פתרון מרכזי למחסור בחשמל בגוש דן.
על-פי ההסכם עם שותפות תמר, התחייבו שותפי תמר לספק לקסם, על בסיס מחייב (firm), כמויות גז יומיות בהיקף שנתי מצטבר מקסימלי של כ-0.8 BCM, החל ממועד תחילת האספקה המסחרית, הצפוי בשנת 2029, ולמשך 5 שנים או עד ליום 1 בינואר 2035 (לפי המאוחר). על פי ההערכות היקף ההסכם צפוי להסתכם בכ-700-800 מיליון דולר.
על-פי ההסכם עם חברת אנרג'יאן, החל מאמצע העשור הבא (2035) תספק אנרג'יאן לקסם, כמויות גז יומיות בהיקף שנתי מצטבר של כ-1 BCM לשנה. כמו כן, מתחילת ההפעלה המסחרית של תחנת הכוח קסם ועד לאמצע העשור הבא, תספק אנרגי'אן לקסם כמויות מוגבלות של גז טבעי ולתקופות מוגדרות במהלך השנה. על פי ההערכות, ההסכם עם חברת אנרגי'אן הינו לאספקת גז בהיקף של כ- 12.5 BCM למשך כ-17 שנה, והוא מייצג היקף מוערך של מעל 2 מיליארד דולר.
חזי קוגלר, מנכ״ל משותף ויזם פרויקט קסם אנרגיה: "חתימת הסכמי אספקת הגז הטבעי לפרויקט קסם אנרגיה, מהווה אבן דרך משמעותית בדרך להקמת התחנה במרכז הארץ שתספק פתרון למחסור בחשמל בגוש דן. התחנה שתהיה יעילה ומתקדמת, תבטיח יותר חשמל ותהווה אלטרנטיבה לתחנות ישנות ומזהמות. ההסכמים מאפשרים להתקדם לשלבים הבאים בדרך להקמת התחנה, מתוך מחויבות לצרכים של הציבור ולמשק האנרגיה הישראלי".
ג'ף יואינג מנהל שברון מזרח הים התיכון: אמר: "החתימה על החוזה החדש עם קסם אנרגיה משקפת את מחוייבותה שברון לענות על הביקושים הגדלים בישראל לגז טבעי, לצד המשך הייצוא למדינות שכנות ואספקת אנרגיה אמינה ונקיה יותר לאיזור ולעולם. לחברת שברון פעילות משמעותית וחשובה במזרח הים התיכון, אזור שהוא חלק מרכזי מעתידנו ומהווה עבורנו אזור בעדיפות גבוה. אנו מצפים להמשך השותפות עם ישראל בפיתוח משאבי האנרגיה שלה לטובת המדינה וכל בעלי העניין.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו