המשקיעים חוזרים לעבודה: עליות שערים בבורסות אסיה

עליות שערים נרשמות בבורסה באסיה כשאופטימיות זהירה נרשמת בשווקים • האופטימיות נובעת מזה שטראמפ החריג את עולם הסלולר והמוליכים מהמכסים ונראה כי גם הנשיא מתחיל להבין שהוא הלך צעד אחד רחוק מידי

וול סטריט. צילום: אי.אף.פי

המשקיעים חוזרים היום (שני) לעבודה ונראה שאופטימיות זהירה מתגנבת לליבותיהם שהנשיא טראמפ מבין שהלך צעד אחד רחוק מידי במלחמת הסחר וזה אומר שאם כולם ינצלו את רגע החסד הזה ניתן יהיה להגיע להסכמים מהירים שיקלו מהלחץ בשווקים.

הבורסות באסיה רומות הבוקר עליות שערים כשמדד הניקיי היפאני עולה ב-1.8%, מדד ההנג סנג עולה בהונג קונג ב-2.4%, בסין עולה הבורסה בשנחאי בכמעט 1% ואילו בהודו עולה מדד ה-Sensex בכמעט 2%.

באופן עקרוני המצב ששולט בשווקים הוא של חוסר ודאות. קשה מאוד לקבל החלטות השקעה וכולם מבינים שמצב כזה הוא מצב שעדיף בו לשבת על הגדר ולהמתין להתפתחויות.

איפה הבעיה. באופן עקרוני כולם מבינים שהנשיא טראמפ הלך צעד אחד רחוק מידי וכולם מקווים שגם הוא מתחיל להבין את זה וזו הסיבה שהקפיא את המכסים ל-90 יום ובסוף השבוע החריג את עולם הסלולר והמחשבים מהמכסים הגבוהים. אז אם אלה הם פני הדברים ואם כולם יבינו שזו שעת כושר להגיע עם טראמפ להסכמים הרי שהחשש הוא שהתיקון יהיה אלים ואז מי שיצא ומימש סחורה בהפסדים יפסיד את התיקון.

עונת הדוחות נפתחה בארה"ב והפעם יותר מתמיד קשה להקיש מהדוחות של הרבעון הראשון משהו על הרבעון השני ולכן נחמד לדעת מה עבר על עולם ההשקעות ברבעון הראשון אבל להבין ממנו משהו על העתידמיהיה בלתי אפשרי, לפחות כרגע.

סילביה יבלונסקי מנכ"לית ומנהלת השקעות ראשית בחברת ההשקעות האמריקאית Defiance: "אי-הוודאות תשלוט גם בעונת הדוחות. החלטתו של טראמפ לדחות ב-90 יום את יישום מכסי התגמול התקבלה על רקע התנודתיות העזה בשוק והחששות מההשלכות הכלכליות. החשש היה כי משבר בשוק האג"ח יוביל למיתון כלכלי עולמי. כעת יש אופטימיות בשוק לנוכח הפחתת הסיכון מפני מלחמת סחר גלובלית והסיכוי לחתימה על הסכמי סחר חדשים בין ארצות הברית למדינות העולם. 
 
"באשר לעונת דוחות הרווח, שמתחילה בוול-סטריט, האנליסטים צופים גידול שנתי ברווחיות של 7% ברבעון הראשון בקרב חברות ה-S&P500. זוהי ירידה לעומת צפי קודם לשיפור של 11.7% ברווחיות. לצד זאת, ההכנסות צפויות לגדול ב-4.2%, כשהמגזרים המובילים הם טכנולוגיות מידע ובריאות. מנגד, החברות צפויות להביע אי-ודאות באשר לתחזיות להמשך, וזאת על רקע ההשלכות של מדיניות הממשל על המגזר העסקי. חשוב לעקוב אחר התייחסות החברות להשפעת המכסים והאינפלציה, כמו גם אינדיקציות להיקף ההוצאה הצרכנית. 
 
ויולטה טודורובה אנליסטית ב-Leverage Shares: "אם הממשל יפגין נכונות למו"מ על הסכמי סחר, השוק עשוי להמשיך ולהתאושש. טראמפ נאלץ בסופו של דבר לסגת מחלק נכבד מהמכסים, וזאת על רקע אי-היציבות בשוק האג"ח והלחץ הפוליטי על רקע השלכות הכלכליות האפשריות של מדיניות המכסים. אם טראמפ היה דבק במדיניותו, הדבר היה גורר צעדי נגד מצד יתר המדיניות, שרק היו מחריפים ביתר שאת את המצב. 
 
"עם זאת, הדחייה במכסים גם משפרת את עמדת המיקוח של ארה"ב במשא ומתן מול המדינות, מאחר שהיא מספקת להן הזדמנות להגדיל את הרכש של סחורות מארה"ב ולהוריד מחסומי מסחר. במידה והשוק יראה נכונות מצד הממשל לקדם מו"מ בונה מול יתר המדינות, הדבר יסייע להוריד את רמת המתיחות בשווקים ולאפשר את המשך ההתאוששות מעלה, וה-S&P500 עשוי לטפס עד ל-5,700. עם זאת, כל עוד נותר המשבר עם סין, השוק צפוי לשמור על זהירות. 
 
"בזירת המאקרו, ביום רביעי יתפרסם דו"ח המכירות הקמעונאיות, שצפוי להצביע על עלייה של 1.3% במכירות. הדו"ח יסייע לאמוד את השפעת אי-הוודאות ומדיניות המכסים על דפוסי הצריכה". 
 
"טיילור קריסטויאק אסטרטג ב-Themes ETF's: "המשקיעים יחפשו לראות אילו חברות מנווטות בצורה הטובה ביותר בתנאים המורכבים. עונת הדו"חות הנוכחית כמעט ולא תבטא את השפעות מדיניות המכסים, וזאת מאחר שהמכסים החלו להיות מיושמים בסוף הרבעון הראשון ובתחילת הרבעון השני. מעבר לתוצאות של הרבעון הראשון, מה שיהיה חשוב זה התחזית של החברות להמשך וכיצד הן מתכוונות לנווט בתוך אי-הוודאות הכלכלית. המשקיעים יחפשו לראות אילו חברות מצידות את האסטרטגיה הטובה ביותר בתוך התנאים המורכבים הללו". 
 
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר