דונלד טראמפ בכנס ביטקוין בנשוויל. ארכיון. צילום: רויטרס

משפחת הנשיא טראמפ מגבירה מעורבות בתעשיית הקריפטו

כשנבחר הנשיא טראמפ החל לנקוט בדרכים שונות ומגוונות להפוך את המטבעות הדיגיטליים לכלי השקעה לגיטימי והמחירים של המטבעות האלה הרקיע שחקים • בינתיים בני משפחות של טואמפ מעמיקים את העסקים שלהם בתחום והחשש מפני ניגוד עניינים של הנשיא הופך להיות קריטי

[object Object]
נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, מעורב הרבה יותר מכפי שחשבו כולם בעולמות הקריפטו. אמנם הנשיא עצמו אינו מנהל עסקים, בטח לא באופן ישיר, מאז שנבחר לנשיאות אבל בני המשפחה שלו מעורבים מאוד בעולמות האלה. וכאן צריך לזכור שטראמפ נוקט במדיניות של הקלה רגולטורית על העולם הזה ואם לשפוט על פי ההצהרות הפומביות שלו, הרי שהוא רוצה להפוך את ארה"ב למעצמת הקריפטו העולמית.
 
משפחתו של טראמפ מעמיקה את מעורבותה מאז שנבחר, בתעשיית הקריפטו, במהלך אסטרטגי שמשקף את השינוי הדרמטי ביחס הממשל האמריקאי לנכסים דיגיטליים. בניגוד חד למדיניות הרגולטורית המחמירה של הממשל הקודם, משפחת טראמפ פועלת במגוון רחב של יוזמות קריפטו - מכריית ביטקוין ועד מטבעות יציבים ונכסים דיגיטליים (NFTs).
 
דונלד טראמפ ג'וניור, בנו של הנשיא, הפך לדמות מרכזית בזירה זו כשהשיק את "World Liberty Financial" - חברה המפתחת מטבע יציב (stablecoin) המגובה בדולר אמריקאי. החברה מנוהלת על ידי צוות של פעילים ותיקים בתעשיית הקריפטו, וטראמפ ג'וניור משמש כיושב ראש הדירקטוריון שלה. "זוהי הזדמנות להנגיש את היתרונות של הטכנולוגיה הפיננסית לציבור הרחב", הצהיר לא מכבר בראיון שנתן בכלי התקשורת הכלכלית בארה"ב.
 
במקביל, אריק טראמפ, בנו השני של הנשיא, הצטרף לדירקטוריון של חברת כריית ביטקוין אמריקאית. החברה, הממוקמת בווירג'יניה המערבית, מייצגת מגמה של החזרת תעשיית כריית הקריפטו לארה"ב, לאחר שנים של דומיננטיות סינית בתחום.
 
גם איוונקה טראמפ וג'ארד קושנר אינם נשארים מאחור. הזוג משקיע בקרן הון סיכון המתמקדת בפרויקטים מבוססי בלוקצ'יין, בדגש על יישומים פיננסיים מבוזרים ותשתיות למטבעות דיגיטליים של בנקים מרכזיים.
 
הנשיא עצמו, שבעבר הביע ספקנות כלפי ביטקוין, שינה את עמדתו באופן משמעותי. "קריפטו הוא העתיד של הפיננסים העולמיים", אמר לאחרונה טראמפ בנאום פומבי, והוסיף כי "ארה"ב חייבת להוביל את המהפכה הטכנולוגית הזו, לא להילחם בה".
 
המהלכים העסקיים של משפחת טראמפ משקפים את השינוי במדיניות הממשל כלפי תעשיית הקריפטו. מאז כניסתו לתפקיד בינואר השנה, הנשיא טראמפ פעל להקלות רגולטוריות משמעותיות בתחום, והורה לרשות ניירות הערך האמריקאית (SEC) לאמץ גישה מקלה יותר כלפי נכסים דיגיטליים.
 
מומחים בתחום מעריכים כי המעורבות העמוקה של משפחת הנשיא בתעשייה מבטיחה הגנה פוליטית לתחום שסבל בעבר מיחס עוין מצד רגולטורים. "זוהי תקופת זהב עבור תעשיית הקריפטו האמריקאית", צוטטה אנליסטית בחברת ייעוץ פיננסי מובילה בכלי תקשורת כלכלי. "ההשקעות של משפחת טראמפ מספקות את האישור הגבוה ביותר שהתעשייה יכולה לקבל".
 
במקביל, מחירי הביטקוין ומטבעות דיגיטליים אחרים רשמו עליות חדות מאז כניסת טראמפ לתפקיד, כשהביטקוין שבר שיאים חדשים של מעל 125 אלף דולר. אנליסטים מייחסים את העליות, בין היתר, לאופטימיות הגוברת בשוק לגבי עתיד הרגולציה האמריקאית בתחום.
 
עם זאת, אסור לשכוח גם את הביקורת, שעוסקת בחשש מפני ניגודי עניינים בין פעילות משפחת הנשיא בתחום לבין המדיניות הממשלתית.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו