שר התקשורת, שלמה קרעי, ומשרד התקשורת הודיעו כי הם מאפשרים לבזק והוט לסגור את תשתיות התקשורת הקווית שמבוססות על קווי נחושת, עד לשנת 2030. כבר עכשיו מתיר קרעי לבזק והוט להפסיק לפרוש תשתיות נחושת במתחמי בניה חדשים וזה שווה הרבה כסף לבזק והוט.
נזכיר שתשתיות הנחושת הן תשתיות מיושנות ומוגבלות בתעבורה שניתן להעביר עליהן וישראל עברה כבר מזמן לתשתיות סיבים שהן תשתיות מתקדמות, מהירות ומתאימות הרבה יותר לעולם בשנת 2025.
איפה הבעיה. בזק והוט עדיין מחזיקות תשתיות נחושת בעיקר באזורי מגורים וותיקים כשכאן העלות ללקוח הסופי היא נמוכה (יחסית) כשבמקביל הלקוח מקבל גם תשתית ישנה ומוגבלת. באופן עקרוני בזק והוט נאלצו לפרוש תשתיות נחושת חדשות למרות שלא היה בכך היגיון ובמקביל לתחזק תשתיות נחושת ישנות באזורים הוותיחקים למרות שיש שם כבר תשתיות סיבים מתקדמות.
באופן עקרוני סגירת תשתיות הנחושת תיחייב את הלקוחות לעבור לעולמות הסיבים שהם כאמור עולמות טובים יותר (הרבה יותר) אבל גם עולים יותר וזה יביא לעלייה בהוצאה של משקי בית על תקשורת אינטרנט כשמהצד השני, בזק והוט יוכלו להרוויח יותר אבל גם הם יחוייבו לספק תשתיות מהירות ויציבות יותר.
מהערכה ראשונה שנעשה בבזק, ההחלטה של קרעי ומשרד התקשורת תביא לחיסכון כמעט מיידי של עשרות מיליוני שקלים בהוצאות של החברה בעיקר בעולמות הפרישה של התשתיות באזורים חדשים והיא תוכל לפרוש ישר תשתיות סיבים בלי לייצר רשת מקבילה ולא יעילה.
מבזק נמסר בתגובה: ״בזק מברכת על החלטת משרד התקשורת בראשותו של שר התקשורת ד"ר שלמה קרעי על סגירת רשת הנחושת ומעבר מלא לרשתות מבוססות סיבים אופטיים עד סוף שנת 2030. ישראל היא חלק מהמגמה העולמית של אימוץ טכנולוגיות מתקדמות, ובזק כחברת התקשורת הגדולה בישראל נערכה מבעוד לספק שירותי אינטרנט וטלפוניה מתקדמים ואיכותיים לצרכן הישראלי, על גבי רשת הסיבים שלה שפרוסה כבר במעל לכ-80% ממשקי הבית בישראל.
"החלטת משרד התקשורת מגלמת בתוכה חיסכון בהוצאות והשקעות הכרוכות בהמשך פריסת רשת נחושת וצמצום עלויות תחזוקה, להחלטה יש גם משמעויות סביבתיות וחיסכון בצריכת אנרגיה. בזק נערכה והחלה לספק גם את שירות הטלפוניה על גבי רשת הסיבים האופטיים שתאפשר ללקוחותיה להמשיך לצרוך אותם ללא שינוי״.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו