אז כמה נאכל בחג?. צילום: צילום: אייל מרגולין - ג׳יני

אז כמה עוף, ביצים, דגים ובשר יצרכו הישראלים השנה במהלך הפסח?

משרד החקלאות פרסם לקראת ליל הסדר, אילו סוגי דגים נמצא על השולחן בפסח הקרוב, וכן גם כמה בשר ועוף נאכל במהלך החג • הסקירה מבוססת על נתוני הצריכה של הציבור ב-2024

קרפיון בכמויות, ביצים באלפים, וטונות של חזרת מיובאת - כך נראית התזונה הישראלית בערב ליל הסדר. נתוני הצריכה חושפים את ההעדפות הקולינריות של הישראלים בחג החירות ומציבים אותנו מעל הממוצע העולמי במספר קטגוריות.

בכל הנוגע לענף הדגים, הישראלי הממוצע מעדיף את דגי האמנון והסלמון ובמקום השלישי נמצא הדג דניס. בחודש צורך הישראלי כ-1.6 ק"ג דגים. בפסח האחרון עלתה צריכת הדגים ברשתות השיווק בכ-28%, צריכת הדגים הקפואים עלתה ב-27% וצריכת הדגים הטריים עלתה בכ-34%. כמו כן, הצריכה לאדם של דגי קרפיון טריים לקראת הפסח מגיעה לכמעט פי 3 לעומת שאר השנה.

חג הפסח. הישראלי הממוצע מעדיף את דגי האמנון והסלמון, צילום: קאנבה

בנוגע לצריכת דגים ישראלים טריים, הצפי עומד על צריכת כ-1,640 טונות, מתוכם 600 טונות דגי קרפיון, 500 טונות של דגי אמנון, 140 טונות דגי בורי, 100 טונות באס, 100 טונות ברמונדי וכ-200 טונות של דגי בריכות טריים מזנים נוספים, ביניהם לברק, פורל, מוסר, דניס בריכות, אדמונית ועוד. בהשוואה לעולם, בישראל הצריכה הממוצעת לנפש עומדת על כ-19 ק"ג בשנה, כשהממוצע העולמי עומד על 20.8 ק"ג. אסיה הינה צרכנית הדגים הגדולה ביותר, כאשר האסייתי הממוצע צורך כ-25 ק"ג בשנה. באירופה הצריכה עומדת על כ-20.5 ק"ג ובאפריקה על פחות מ-10 ק"ג לנפש בשנה בלבד.

הישראלים צורכים יותר ביצים מהממוצע העולמי

בענף הביצים, הישראלי צורך מדי שנה כ-250 ביצים, אולם לקראת פסח שנת 2024, עלתה צריכת הביצים בכ-13%. רוב הישראלים צורכים ביצים "רגילות" ורק כ-14% צורכים ביצים "מיוחדות". בהשוואה לעולם צריכת הביצים של הישראלים גבוהה: ב-2021 הצריכה באירופה הייתה 198 ביצים לנפש לשנה והצריכה העולמית הממוצעת הייתה 148 ביצים לנפש לשנה. סין דורגה במקום הראשון עם כ-314 ביצים לנפש, ואחריה מקסיקו עם 306 ביצים לנפש, הצריכה בארה"ב עומדת על 226 ביצים לנפש.

הביקוש לבשר בקר עולה ב-50% לקראת החג

בתחום הבשר, ממוצע האספקה של בשר בקר ב-2023 עמד על כ-17.7 ק"ג לנפש. כ-43% מהכמות היא של בשר שנשחט בישראל וכ-57% מהכמות היא של בשר מיובא. ב-2024 לקראת חג הפסח, נצפתה עלייה של 50% בביקוש בהשוואה ל"ימים רגילים". בהשוואה לעולם, ממוצע הצריכה במדינות ה-OECD נמוך מישראל ועמד על 14.2 ק"ג לנפש. ארגנטינה מובילה במקום הראשון עם 36.8 ק"ג לנפש, במקום השני ארה"ב עם 25.3 ק"ג לנפש, ובמקום השלישי ברזיל עם 24.6 ק"ג לנפש.

פסח. עליי בצריכת הביצים והבשר לקראת החג., צילום: pexels

ב-2023 הייתה הצריכה המקומית של עוף טרי והודו כ-49 ק"ג לנפש בשנה. ב-2024, לקראת חג הפסח נצפתה עלייה בביקוש לעוף טרי והודו של כ-9% בהשוואה לימים רגילים. בנוגע לעולם, הצריכה של הישראלים גבוהה יחסית לממוצע במדינות ה-OECD העומדת על 21.8 ק"ג לנפש בשנה. הממוצע העולמי נאמד ב-14.9 ק"ג לנפש. צריכה גבוהה של בשר עוף נרשמה גם בארה"ב עם 34.9 ק"ג לנפש בשנה ובפרו עם 33.1 ק"ג לנפש בשנה.

במשרד החקלאות מציינים כי על מנת להיערך לליל הסדר, יובאו עד כה 10 טונות של שורש החזרת מהונגריה, המשמש להכנת המאכל המסורתי.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...