"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
שיתוף כתבה
מנכ"ל אינטל מציג את האסטרטגיה החדשה: ואיפה ישראל בתוכנית?
ליפ-בו טאן שהוזעק כדי להוציא את אינטל מהמשבר הגדול חשף הלילה לראשונה את החזון שלו לחברה • "אינטל נשארה מאחור בחדשנות ולא עמדה בציפיות של הלקוחות"
משרדי אינטל בקליפורניה. צילום: GettyImages

מנכ"ל אינטל מציג את האסטרטגיה החדשה: ואיפה ישראל בתוכנית?

ליפ-בו טאן שהוזעק כדי להוציא את אינטל מהמשבר הגדול חשף הלילה לראשונה את החזון שלו לחברה • "אינטל נשארה מאחור בחדשנות ולא עמדה בציפיות של הלקוחות"

,עודכן
0השמעה
[object Object]

אחד התפקידים המאתגרים ביותר בעולם הטק כרגע הוא מנכ"ל אינטל. החברה נמצאת כבר תקופה במשבר עמוק עד כדי שבוול סטריט רומזים שהמשקיעים לא יזילו דמעה אם החברה תפורק ותימכר בחתיכות או תירכש במלואה על ידי חברה מתחרה.

בנאום פומבי ראשון ומשמעותי מאז כניסתו לתפקיד, הציג היום (שלישי) מנכ"ל אינטל, ליפ-בו טאן, באירוע Intel Vision 2025, חזון אישי ומחייב לעתיד החברה וזה כבר מתחיל להיות מעניין.

ליפ-בו טאן,צילום: אינטל

טאן, ותיק עמק הסיליקון עם רקורד מוכח הפתיע באמירה שאינטל "נשארה מאחור בחדשנות ולא עמדה בציפיות לקוחותיה".

"חלק מהאנשים שואלים אותי, 'ליפ-בו, למה לקחת על עצמך את התפקיד הזה עכשיו?'", שיתף טאן את הקהל. "התשובה פשוטה מאוד: אני אוהב את החברה הזו. היה לי קשה מאוד לראות אותה נאבקת. פשוט לא יכולתי להישאר מהצד, בידיעה שאני יכול לעזור לשנות את המצב. זה לא יהיה קל. נשארנו מאחור בחדשנות וכתוצאה מכך, היינו איטיים מדי להסתגל ולענות על הצרכים שלכם. מגיע לכם יותר טוב, ואנחנו צריכים להשתפר. ואנחנו נשתפר. ברור מאוד מהשיחות המוקדמות שיש לנו הרבה עבודה קשה לפנינו. ישנם תחומים שבהם לא עמדנו בציפיות שלכם," הודה. "אני ארכיב צוותים חזקים כדי לתקן את טעויות העבר".

התוכנית האסטרטגית של טאן כוללת רכיב מרכזי והוא להחזיר את אינטל להיות "חברה הממוקדת בהנדסה", תוך משיכת ושימור הכישרונות המובילים בתעשייה. "אני מאמין שאינטל איבדה חלק מהכישרונות הללו לאורך השנים," אמר. "אני רוצה ליצור תרבות של חדשנות והעצמה. השאיפה שלנו היא בסופו של דבר ליצור את המוצרים הטובים ביותר ולהפוך לפאונדרי הטוב ביותר. וזה ידרוש מאיתנו לשחרר את העוצמה של המהנדסים שלנו".

הוא הדגיש את הצורך לפעול בזריזות ובמיקוד, תוך אימוץ תרבות של "היום הראשון בסטארט-אפ", גם בתוך חברה גדולה כמו אינטל. "הכי חשוב, נפשט את הדרך בה אנו עובדים. בירוקרטיה הורגת חדשנות. בקריירה שלי ראיתי איך צוותים קטנים וממוקדים נעים מהר מאוד, מחדשים ומתחרים בשחקנים קיימים. אנחנו נתרגל את זה באינטל".

שינוי גישה אסטרטגי: מתוכנה לחומרה, סיליקון ייעודי ועידן ה-AI

טאן הציג שינוי תפיסה מהותי בגישה התכנונית של אינטל. "בעבר, הגישה של אינטל הייתה 'מבפנים החוצה'. תכננו חומרה, ואז הבנתם איך לפתח את התוכנה," הסביר. "העולם השתנה. צריך להפוך את זה. מעתה והלאה, נתחיל מהבעיה שאתם מנסים לפתור, ומעומסי העבודה ואז נעבוד אחורה. גישה זו דורשת אימוץ חשיבה של "תוכנה תחילה "(Software-first) ו"תוכנה 2.0.

"בהתאם לכך, אינטל תתמקד בפיתוח "סיליקון ייעודי" - (Purpose-built silicon) שבבים המתוכננים ומותאמים במיוחד לעומסי עבודה ספציפיים, בדגש על עולמות הבינה המלאכותית , מרכזי הנתונים והקצה (Edge). טאן הדגיש את הפוטנציאל העצום של ,AI לא רק בענן אלא גם בעולם הפיזי עם התפתחויות כמו רובוטיקה הומנואידית, והתחייב למקד את אינטל בתחומים אלו, תוך פיצול עסקים שאינם בליבה".

כדי להמחיש את המחויבות לביצוע, טאן אישר כי מפת הדרכים הטכנולוגית של אינטל מתקדמת כמתוכנן. תהליך הייצור המתקדם Intel 18A צפוי להיכנס לייצור המוני (high-volume production) כבר במחצית השנייה של 2024 .(H2 2024) המוצר הראשון שייהנה מטכנולוגיה פורצת דרך זו יהיה מעבד Panther Lake למחשבים אישיים, המפותח במרכזי הפיתוח של אינטל בישראל. זוהי אבן דרך קריטית בדרך להחזרת אינטל למנהיגות טכנולוגית.

אינטל גם הציגה באירוע מוצרים נוספים המדגימים את האסטרטגיה החדשה, כולל מעבדי Intel Xeon 6 למרכזי נתונים, מאיץ הבינה המלאכותית ,Intel Gaudi 3 ומעבדי Intel Core Ultra המניעים את מחשבי ה-AI PC.

עכשיו צריך לזכור את חשיבות הקשר בין אינטל לישראל. אינטל מחזיקה בישראל מרכזי פיתוח ומפעלי ייצור שאחראים על חלק לא מבוטל מהתוצר הישראלי, מהייצוא וכמובן מתשלומי המסים וכאן צריך להקשיב היטב לנאום של בו טאן שכן הוא מסמן את התקוות הגדולות שלו ממרכז הפיתוח הישראלי. כאן בו טאן מסמן את עולם ה-AI כשהמעבדים החדשים והמתקדמים של אינטל, שמיועדים למחשבים ניידים, מפותחים בישראל וזה נתון חשוב מאוד.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו