"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

רפאל שברה שיא עם צבר הזמנות של יותר מ-60 מיליארד שקל ורווח נקי של כמעט מיליארד שקל

התעשיה הביטחונית הישראלית שוברת שיאים • רפאל היא אחת מהחברות שניתן לכנות אותן "חוד החנית" של התעשיה הביטחונית הישראלית והיא שברה ב-2024 שיאי רווחיות, צבר הזמנות והכי חשוב: יעילות המוצרים שכוללים את כיפת ברזל, קלע דוד וכן הלאה

,עודכן
0השמעה
כיפת ברזל בפעולה, ארכיון. צילום: רפאל

התעשיה הביטחונית הישראלית שוברת שיאים השנה וזה כמובן בגלל המלחמה. המוצרים של התעשיה הישראלית נמצאים כבר שנה וחצי בפעילות מבצעית והמוצרים האלה, יעילים מאוד, מצילים חיי אדם ובעיקר מאפשרים לחיות חיים כמה שיותר נורמליים בישראל של השנה וחצי האחרונות.

רפאל היא אחת מהחברות שניתן לכנות אותן "חוד החנית" של התעשיה הביטחונית הישראלית. המוצרים שלה כוללים את כיפת ברזל, קלע דוד ומעיל רוח וכעת החברה עובדת במרץ (ולפחות לפי אינדיקציות ראשונות) וביעילות על פיתוח מערכות הלייזר שאמורים ליירט איומים מהאוויר בעלות נמוכה משמעותית מהעלות של כיפת ברזל.

כך או אחרת, רפאל פרסמה היום (רביעי) את הדוחות השנתיים שלה והם מצביעים על רווחי שיא ולא פחות חשוב על צבר הזמנות משמעותי שחצה את רף 60 מיליארד השקלים. רפאל אגב, כדי לעמוד במשימה של אספקת מיירטים ומערכות יירוט לצבא, גייסה לא פחות מ-1,800 עובדים חדשים במהלך השנה וזה נתון חשוב מאוד לכלכלה הישראלית.

אם כן, רפאל סיימה את שנת 2024 עם צמיחה של 27% במכירות שהגיעו להיקף של 17.8 מיליארד שקל, עם הזמנות חדשות בהיקף של 30.4 מיליארד שקל ועם עלייה של 64% ברווח נקי שהגיע לסך 950 מיליון שקל.

צבר ההזמנות של החברה הגיע בסוף 2024 ל -64.8 מיליארד שקל. פילוח המכירות של החברה מגלה שכמעט מחצית מהמוצרים של רפאל מיוצאים לחו"ל ומחציתם נמכרים למערכת הביטחון בישראל וגם זה נתון חשוב מאוד למעמה הכלכלי של ישראל (גם במונחי תזרים מזומנים של מט"ח).

מנתוני החברה עולה עוד כי הרבעון הרביעי של שנת 2024 היה הרבעון החזק בשנת הפעילות ורבעון שיא במכירות ברפאל בכלל עם מכירות של 5.5 מיליארד שקל (שהם עליה של כ- 20% לעומת 4.5 מיליארד שקל ברבעון 4 בשנת 2023). ההזמנות ברבעון זה עומדות על כ- 11 מיליארד שקל.

יובל שטייניץ,צילום: משה שי

יו"ר רפאל, ד"ר יובל שטייניץ: "רפאל מסכמת שנה נוספת של הישגים חסרי תקדים. שנה שבה נוכחנו פעם נוספת בהשפעתה העצומה של רפאל על ביטחונה של מדינת ישראל, ובתרומתה המשמעותית על המשק הישראלי. המתקפות מאיראן ב-14 באפריל וב- 1 באוקטובר, ומלחמת "חרבות ברזל" כולה, ייחתמו בספר ההיסטוריה של רפאל, צה"ל וקורות העימותים הצבאיים באשר הם.

"המערכות המתקדמות מבית רפאל, כמו "כיפת ברזל", "קלע דוד" ו"מעיל רוח", הצילו חיי אדם של אלפים ולצד זאת אפשרו לנהל שגרת מלחמה וסיפקו אורך נשימה לכוחות המתמרנים ובמקביל המשכנו השנה גם את פיתוחה של מערכת הלייזר של רפאל שהיא היחידה מסוגה בעולם.

"הרכש המקומי של רפאל הוא מנוע צמיחה לכלכלה הישראלית וליישובי הצפון בפרט והצמיחה של רפאל מאפשרת הזדמנויות יוצאות דופן המסייעות לשיקום הצפון הלכה למעשה. אנצל מעמד זה להודות בשמי ובשם הדירקטוריון להנהלת החברה ולעובדות ועובדי רפאל ולבני משפחותיהם על מסירותם ומקצוענותם".

מנכ"ל רפאל, יואב תורג'מן: "שנת 2024 הייתה שנת שיא מבחינת רפאל בעיצומה של מלחמה רב זירתית, הארוכה והקשה בתולדות ישראל, מלחמה שבה לרפאל, כחברה המהווה נדבך מרכזי בביטחון המדינה, חלק משמעותי בהישגי מערכת הביטחון בהתקפה, במודיעין ובהגנה.

"המערכה העצימה פגשה את רפאל בתקופה של ביקושי שיא מהעולם עם צבר הזמנות חסר תקדים. הודות למאמץ העילאי של כל אחת ואחד מאנשי רפאל, שנקראו אל הדגל בתקופה מורכבת כל כך, סיימנו את שנת 2024 עם נתוני שיא ועם צמיחה מדהימה של יותר מ- 27%.

"במסגרת מגמת הצמיחה קלטנו השנה לשורות החברה כ- 1,800 עובדות ועובדים חדשים, טובי האנשים שיפתחו את הדורות הבאים של המערכות המתקדמות בעולם, הגדלנו את ההשקעות במחקר ובפיתוח ולצד מרכזי הפיתוח בצפון, בבאר שבע בירושלים ובתל אביב פתחנו גם שלוחה חדשה בחדרה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר