המשקיעים נרגעים: עליות שערים בבורסה בתל אביב

אחרי הירידות החדות של אתמול היה חשש כבד שהמשקיעים הזרים ימלאו את חדרי המסחר עם פקודות מכירה אולם כרגע החשש הזה לא מתממש • הבנקים מתקנים את הירידות החדות של אתמול אולם עדיין הם נסחרים מתחת למחיר בו פתחו את שבוע המסחר

(ארכיון). צילום: יהושע יוסף

אחרי הנפילות אתמול (ראשון) בבורסה, היום (שני) נרשמת רגיעה. החשש הגדול היה בגלל המצב הפוליטי בישראל הציבור והמשקיעים הזרים ישגרו פקודות מכירה בכל מחיר מה שימשיך את המגמצה השלילית של אתמול. אבל החשש הזה אינו מתממש ולא רק זאת אלא אף רואים שחקנים שאוספים סחורה במחירים האלה וזה אמור להיות נתון מעודד, לפחות תיאורטית.

מניות הבנקים עולות ביותר מ-3% וזאת אחרי שירדו אתמול ביותר מ-7%. שאר המדדים הכבדים עולים בכ-1%. מניית קבוצת דלק עולה בכמעט 3% בין היתר בשל העובדה שחלק מפעילות הגז במאגרי תמר וכריש שמספקים גז טבעי לחברת החשמל בישראל, נמצאים בתחזוקה שוטפת, מה שפותח לניומד שבשלית קבוצת דלק ומפעילה את מאגר לוויתן, אפשרות למכור יותר גז כאן בישראל ובמחירים יחסית גבוהים.

רפי גוזלן, הכלכלן הראשי של בית ההשקעות IBI אומר כי "בישראל, התגובה החריפה בשווקים בתחילת השבוע המחישה כי החזרה של ההפיכה המשפטית לא נלקחה בחשבון, והיא תפסה את השווקים בהפתעה גמורה.

"תגובת השווקים בתחילת השבוע שיקפה עליית מדרגה רוחבית בפרמיית הסיכון של המשק הישראלי וכללה פיחות מהיר בשער החליפין של השקל, עליית תשואות בשוק איגרות החוב וירידות חדות בשוק המניות.  למרות התגובה החריפה אתמול בשוק המקומי, האינדיקטורים השונים לבחינת פרמיית הסיכון נעים ברובם מעט מעל לרף התחתון בו נסחרו בשנה האחרונה, כך שללא מפנה במדיניות הממשלה, העלייה בפרמיית הסיכון של המשק תימשך.

"עליית המדרגה בפרמיית הסיכון כאשר ברקע סביבת האינפלציה גבוהה מהיעד מחזקת את עמדת ההמתנה בה נמצא בנק ישראל ודוחה את מועד הפחתת הריבית" הוא מסיים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר