אינטל נמצאת בבעיה. כולם מכירים את הליבה שלה, אבל השאלה הגדולה היא: איך מתמודדים עם הבעיה. כלומר איך מדביקים את הפער בעולמות ה-AI וחוזרים למרכז העשייה בעולמות השבבים. וכן, איך אפשר בלי, יש סיפור ישראלי במינוי הזה.
אם כן, דירקטוריון אינטל ובעלי המניות בחברה החליטו להתמודד עם המציאות ומינו את ליפ בו-טאן למנכ"ל החברה. גורמים באקו-סיסטם שמחבר את עולמות הטכנולוגיה עם כסף אוהבים את המינוי - והמניה טסה היום (חמישי) בניו יורק ב-15%. בו-טאן, אומרים בכירי האקו-סיסטם, אומרים כי הוא נחשב למנהיג טכנולוגי בעל שם עולמי.
בו-טאן, הם מספרים, מגיע לתפקיד לאחר שכיהן כמנכ"ל Cadence Design Systems, שאותה הביא לגבהים חדשים הן במונחי הכנסות והן במונחי שווי חברה. במייל ראשון ששלח לעובדי אינטל לאחר המינוי הדגיש בו-טאן את מחויבותו להאצת האסטרטגיה של החברה, ציין את הפוטנציאל הגדול של אינטל, והביע ביטחון ביכולתה לחזור להובלת התעשייה ולנצח בתחרות הטכנולוגית הגלובלית, הם מספרים.
אם כן, בו-טאן כיהן בעבר כמנכ"ל Cadence Design Systems (2009-2021), תקופה שבה הכפיל את הכנסות החברה והוביל לזינוק של למעלה מ-3,200% בערך המניה שלה. יש לו גם היכרות עמוקה עם אינטל כשכיהן בדירקטוריון אינטל בין ספטמבר 2022 לאוגוסט 2024, ומכאן שיש לו הכרות עם החברה, עם הבעיות שלה ועם היכולת שלה לצמוח בכל הקשור לתחומי השבבים והתוכנה.
מה הקשר הישראלי לדברים? אינטל היא מעסיק משמעותי בכלכלה הישראלית והיא גם משלמת לא מעט מסים כאן, וזה בלי להכניס לחשבון את המעגלים הרחוקים יותר מהאקו-סיסטם של החברה.
בו-טאן היה בין המשקיעים הראשונים בחברת Habana Labs הישראלית (שנרכשה על ידי אינטל תמורת כ-2 מיליארד דולר), והשקיע בחברות ישראליות חדשניות כמו Classiq (מחשוב קוונטי) ו-ProteanTecs מחיפה. במהלך כהונתו ב-Cadence הרחיב משמעותית את פעילות החברה בישראל, הקים ואף הגדיל מרכזי מו"פ שמעסיקים מאות עובדים, והפך את ישראל למוקד אסטרטגי גלובלי עבור החברה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו