נגיד בנק ישראל מודיע היום (שני) כי הריבית במשק תישאר ללא שינוי.
לדברי ויקטור בהר, מנהל המחלקה הכלכלית בבנק הפועלים, העלייה בקצב האינפלציה בישראל בינואר נבעה מעליות מסים ומחירי שירותים שבפיקוח ממשלתי – בניגוד לעליות במדינות אחרות, הנובעות בעיקר ממצב שוק העבודה והגירעונות התקציביים. "עליות המחירים בישראל משקפות את ההרעה במצב התקציבי בעקבות המלחמה, אך הן פחות מעידות על המגמה קדימה", ציין בהר.
בעוד שבעולם העלייה באינפלציה נחשבת למעוררת דאגה, בישראל ייתכן כי התחזקות השקל תרכך את עליות המחירים. עם זאת, בהר הזהיר כי שער החליפין תנודתי וכי אם האינפלציה בעולם תמשיך לעלות, גם בישראל יורגשו ההשלכות – במיוחד על רקע שוק עבודה הדוק ועליות שכר שנתיות העולות על 5%. תחזית האינפלציה בישראל ל-12 החודשים הקרובים נותרה 2.3%, תוך ציפייה לבלימת הצריכה בעקבות התייקרויות והגברת הנסיעות לחו"ל.
בהר הדגיש כי לא צפויה ירידת ריבית במחצית הראשונה של השנה, בין היתר בשל השפעות חיצוניות ושוק עבודה חזק בישראל. שוק הנגזרים מגלם שתי הפחתות ריבית עד סוף השנה – בדומה לתחזיות הריבית בארצות הברית. תשואת אג"ח ממשלת ישראל לעשר שנים נמוכה בעשר נקודות בסיס מזו של ארה"ב, מה שמעיד על ציפיות להתחזקות השקל בטווח הארוך.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו