"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

שטראוס השלימה את עסקת הענק ותחלק דיווידנד גדול לבעלי המניות

שטראוס השלימה את עסקת הענק למכירת סלטי סברה לפפסיקו שהכניסה לקופתה כמעט 900 מיליון שקל • שטראוס החליטה על חלוקת דיווידנד מיוחד לבעלי המניות

,עודכן
0השמעה
עופרה שטראוס. צילום: יהושע יוסף

לאחר השלמת העסקה למכירת סברה לפפסיקו ב- 886 מיליון שקלים הודיעה היום שטראוס שתחלק דיווידנד מיוחד לבעלי המניות בהיקף של 200 מיליון שקל (כ-56 מיליון דולר). נזכיר כי מדובר בעסקה משמעותית שיזם המנכ"ל שי באבד במרה לעמוד בתוכנית האסטרטגית שהתוותה הנהלת החברה והיא להתמקד בסיגמנטים רווחים ופעילות סברה הבשילה למכירה מה שמותיר בקופת שטראוס לא מעט כסף.

נזכיר כי הרווח הנקי שנבע לחברה בגין העסקה הנו בטווח של כ-350 מיליון שקלים וזה סכום משמעותי שמצביע על בגרות של חברה שיכולה גם לעצור סיגמנטים ולמכור אותם ברווח משמעותי. יתר התקבולים מהעסקה ישמשו להמשך השקעות, מימוש האסטרטגיה והפחתת חוב. בגין העסקה, מנכ"ל הקבוצה, שי באב"ד, יקבל תגמול חד פעמי בכפוף לאישור האספה הכללית של בעלי מניות החברה.

שי באב"ד, מנכ"ל שטראוס,צילום: יוסי זליגר

בעקבות ההודעה של החברה עולה מניית שטראוס ב-1% והיא משלימה מהלך עליות מרשים של כמעט 14% מתחילת השנה כשרק החודש (ואנחנו נמצאים באמצע החודש) עלתה המניה ביותר מ-6%. שטראוס נזכיר היא אחת החברות המרכזיות בכלכלה הישראלית והיא נסחרת בבורסה לפי שווי חברה של 9 מיליארד שקל שמשקף מכפיל הון של 2.93.

שטראוס עוד לא פרסמה את הדוחות הכספיים לרבעון הרביעי של השנה אולם את הרבעון השלישי של 2024 היא עם עלייה משמעותית של כמעט 12% בהכנסות, שהסתכמו בכ-3 מיליארד שקל. הרווח התפעולי הסתכם בכ-223 מיליון שקל, שמהווה כ-7.4% מסך כל המכירות. הרווח הנקי לבעלי המניות של החברה עמד על כ-102 מיליון שקל.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר