ליאורה עופר מצטרפת לגל הגיוסים בבורסה. עופר מתכננת לגייס יותר ממיליארד שקל באמצעות הנפקת אג"ח במליסרון. ההנפקה דורגה על ידי מעלות S&P בדירוג הגבוה AA ישראלי. באמצעות הגיוס מתכוונת עופר לפרוע את סדרות האג"ח שלה סדרה 18 וסדרה 19 שהן בהיקף כספי כולל של 1.7 מיליארד שקל.
מליסרון מוכרת לציבור הרחב בעיקר מהקניונים שבבעלות החברה וממותגים תחת המותג 'קניוני עופר'. בסך הכל מחזיקה עופר דרך מליסרון ב-29 קניונים ומשכירה שטחי מסחר ל-2,700 שוכרים. היקף הפידיונות בקניוני עופר עומד על יותר מ-10 מיליארד שקל ובסך הכל מדובר על קניונים שמשתרעים על פני למעלה ממיליון מ"ר.
כמה נתונים מעניינים על קניוני עופר יכולים ללמד על התנהלות הישראלים מתחילת השנה. בשלושת הרבעונים הראשונים של השנה ירדו פדיונות בתי הקולנוע שממוקמים בקניונים של מליסרון ב-11%, זינוק של 19% נרשם בפידיון חנויות התכשיטים, וזינוק של 16% נרשם בפידיון חנויות האופנה.
מליסרון, אחת החברות הגדולות בבורסה בתל אביב, נסחרת בישראל לפי שווי של יותר מ-15 מיליארד שקל. לחברה יש היום נכסים בשווי כספי כולל של 28 מיליארד שקל ומזומנים בקופה בהיקף של כמעט 900 מיליון שקל.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו