בהתאם לתחזיות המוקדמות: מדד המחירים לצרכן לחודש נובמבר ירד ב-0.4%. עם זאת, קצב האינפלציה השנתי עומד על 3.5% והוא עדיין גבוה - אך מתכנס ליעד יציבות המחירים.
מודי שפריר, אסטרטג השווקים בחדר המסחר של בנק הפועלים מעריך כי כעת נסללת הדרך לשלוש הורדות ריבית עד לסוף השנה הבאה. מהנתונים עולה כי מחירי הפירות והירקות הטריים ירדו בשיעור חד של 6.6%, מחירי התחבורה ירדו ב-1.5% כשמנגד נרשמו עליות בסעיף ההלבשה, המזון והדיור.
שכר הדירה למי שחידש חוזה עלה ב-2.6% ואילו שכר הדירה לדירות אליהן נכנס שוכר חדש עלה ב-3.6%. עוד בתחום הנדל"ן, מדד תשומות הבנייה עלה ב-0.3% כשמתחילת השנה עלה המדד הזה ב-2.6%.
ויקטור בהר, מנהל המחלקה הכלכלית בחטיבה הפיננסית של בנק הפועלים אמר כי "הגירעון התקציבי השנתי ירד בנובמבר לשיעור של 7.7% מהתוצר. הגירעון פוחת מדי חודש בעיקר בשל יציאה מהתחשיב השנתי של חודשי המלחמה הראשונים, בהם הגירעון היה גבוה במיוחד. זה מאותת כנראה שהגירעון בשנה הבאה לא צפוי להיות בסביבה הנוכחית של 7%, אלא יותר סביב היעד של משרד האוצר - 4.8%.
"הוצאות הממשלה בנטרול אלו שקשורות למלחמה, עלו ב- 7.5%, שיעור גבוה, שאמור לפחות באופן משמעותי בשנה הבאה. ההכנסות ממסים המשיכו לגדול בשיעור נאה, אם כי בסיס ההשוואה מתחיל להיות בעייתי כי ההכנסות ממסים נפלו עם פרוץ המלחמה בשנה שעברה. בעוד כשבועיים יכנסו לתוקפן שורה של העלאות מסים החל ממע"מ, דמי ביטוח לאומי, ועלייה של מחירים בפיקוח כמו ארנונה, מים, חשמל ותחבורה ציבורית. אנו מעריכים כי ההגעה להסכם הפסקת אש בצפון, והצעדים שהממשלה נקטה מעלים את הסיכוי שהממשלה תצליח להפחית את הגירעון בשנה הבאה לסביבה של היעד" אומר בהר.
"הוצאות הממשלה בנטרול אלו שקשורות למלחמה, עלו ב-7.5%, שיעור גבוה, שאמור לפחות באופן משמעותי בשנה הבאה. ההכנסות ממסים המשיכו לגדול בשיעור נאה, אם כי בסיס ההשוואה מתחיל להיות בעייתי כי ההכנסות ממסים נפלו עם פרוץ המלחמה בשנה שעברה. בעוד כשבועיים יכנסו לתוקפן שורה של העלאות מסים החל ממע"מ, דמי ביטוח לאומי, ועלייה של מחירים בפיקוח כמו ארנונה, מים, חשמל ותחבורה ציבורית. אנו מעריכים כי ההגעה להסכם הפסקת אש בצפון, והצעדים שהממשלה נקטה מעלים את הסיכוי שהממשלה תצליח להפחית את הגירעון בשנה הבאה לסביבה של היעד", אמר בהר.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו