שדה נפט בארצות הברית. צילום: רויטרס

בבנקים הזרים מגיבים להפסקת האש: צפו לירידה במחירי הנפט

להפסקת האש עם לבנון יש השפעות עולמיות ובבית ההשקעות Themes הזדרזו לעדכן את הלקוחות

המלחמה במזרח התיכון איימה להפר את הסדר העולמי בכל הנוגע למעבר סחורות ובעיקר למחירי הנפט כשהחשש הגדול היה מתקיפה ישראלית על הבארות באיראן ותקיפה נגדית של איראן בערב הסעודית.

בבתי ההשקעות הבינלאומיים החלו להגיב להסכם הפסקת האש כשענקית ההשקעות Themes הוציאה הלילה (בין שלישי לרביעי), עדכון למשקיעים שבו היא מעריכה כי להסכם הפסקת האש תהיה השפעה מיידית על מחירי הנפט.

לגבי השפעות לטווח הבינוני, אומר הבנק ללקוחותיו, כי צריך לראות כיצד ההסכם נשמר ונאכף מבלי להיגרר שוב למלחמה כוללת.

תושב צידון חוגג את הפסקת האש, צילום: רויטרס

האמריקנים רגישים מאוד למחירי הנפט, ובאירופה סובלים בלאו הכי ממשבר אנרגיה שנובע בין היתר מהמלחמה בין רוסיה לאוקראינה. המצב הזה גרם לממשל האמריקאי בחורף שעבר לפתוח את מאגרי החירום שלו בעיקר כדי לווסת את המחירים אבל גם למנוע משבר באספקה.

הלילה עלה מחיר הנפט בעולם בשיעור מתון של 0.17% לרמה של 68.9 דולר לחבית וזה מחיר נמוך שכן מתחילת השנה והודות לשימוש במאגרי החירום האמריקאיים המחיר ירד ב-2%. 

בשולי הדברים (ואולי במרכזם) לנפט יש משקל גדול מאוד על האינפלציה העולמית ולכן הכלכלות המערביות מפעילות כל לחץ אפשרי כדי לשמור על מחירים סביב ה-70 דולר לחבית שהם פחות או יותר, מחירי שיווי משקל.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...