"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
לאחר הורדת הדירוג - בכיר במשק: "מדובר הצבעת אי אמון חריפה במדיניות הכלכלית של הממשלה"
סוכנות דירוג האשראי הבינלאומית הורידה את הדירוג של ישראל בפעם השנייה השנה, ובאופן חריג במיוחד בשתי דרגות • • חן הרצוג ל"ישראל היום": "הורדת הדירוג אינה נובעת מעלויות המלחמה אלא בגלל כשלון התמודדות עם התקציבים האזרחיים" • נשיא התאחדות התעשיינים: ״הממשלה חייבת להכין תוכנית כלכלית אחראית שתוביל להעלאה חזרה של הדירוג״
חברות דירוג נוספות ילכו בעקבותיה? משרדי מודי'ס בניו יורק. צילום: GettyImages

לאחר הורדת הדירוג - בכיר במשק: "מדובר הצבעת אי אמון חריפה במדיניות הכלכלית של הממשלה"

סוכנות דירוג האשראי הבינלאומית הורידה את הדירוג של ישראל בפעם השנייה השנה, ובאופן חריג במיוחד בשתי דרגות • • חן הרצוג ל"ישראל היום": "הורדת הדירוג אינה נובעת מעלויות המלחמה אלא בגלל כשלון התמודדות עם התקציבים האזרחיים" • נשיא התאחדות התעשיינים: ״הממשלה חייבת להכין תוכנית כלכלית אחראית שתוביל להעלאה חזרה של הדירוג״

היאלי יעקבי-הנדלסמן
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

סוכנות הדירוג מודי'סהודיעה הערב (שישי) על הורדה נוספת של דירוג האשראי של ישראל בשתי דרגות, מרמה של A2 לרמה של Baa1 (מקביל לרמה של +BBB) עם תחזית שלילית. הכלכלן הראשי של BDO, חן הרצוג, אמר ל"ישראל היום" כי "מדובר בהצבעת אי אמון חריפה במדיניות הכלכלית של הממשלה".

הדוח המלא

"מודיס למעשה קובעת שהממשלה נכשלה בגיבוש מדיניות כלכלית מותאמת למציאות העכשווית", מסביר הרצוג. "המלחמה חייבה הגדלה של תקציב הביטחון, אולם הורדת הדירוג אינה נובעת מעלויות המלחמה אלא בגלל כשלון התמודדות עם התקציבים האזרחיים.
הממשלה לא ביצעה שינוי סדרי עדיפויות. לא קיצצו תקציבים מיותרים ולא גובשה מדיניות מעודדת צמיחה לשנת 2025".

חן הרצוג, הכלכלן הראשי של פירמת הייעוץ BDO, צילום: נתי חדד

"יש כאן תעודת נכשל מצד מודי'ס למדיניות הכלכלית וביכולת של הממשלה לגבש תקציב מעודד צמיחה לשנת 2025. מודי'ס מורידה את תחזית הצמיחה של ישראל לשנת 2025 מארבעה אחוזים ל-1.5 אחוזים. כלומר צמיחה שלילית לנפש של 0.5 אחוזים גם בשנת 2025".

"תקציב המדינה נערך תחת תחזית צמיחה של כארבעה אחוזים בשנת 2025, ולכן לפי הערכות מודי'ס מדובר בתקציב שאינו מתאים למציאות הכלכלית".

נשיא התאחדות התעשיינים, ד"ר רון תומר, הגיב בחריפות למצב הכלכלי המורכב שנוצר ומסר כי "הורדת הדירוג הנה תמרור אזהרה חמור שלא ניתן להתעלם ממנו".

ד"ר רון תומר, צילום: אורן בן חקון

"ניתן היה למנוע את הורדת הדירוג ואת המצב הגרוע שאנו נמצאים בו כעת, אם הממשלה הייתה נערכת מבעוד מועד עם תוכניות כלכליות המותאמות למדינה במצב מלחמה עם הוצאות גבוהות. עם זאת, המצב הנוכחי מהווה הזדמנות לרפורמה כלכלית מקיפה שתחזק את המשק הישראלי לטווח הארוך".

נשיא ההתאחדות הדגיש כי הממשלה חייבת לפעול באופן מיידי ונחרץ. "כעת הממשלה חייבת להכין תוכנית כלכלית אחראית שתוביל להעלאה חזרה של הדירוג. אנו קוראים לממשלה לקדם תקציב אחראי בהקדם ובד בבד לשבת עם ראשי המגזר העסקי ליצירת תוכנית האצה למשק שתוביל לצמיחה ויצירת אופק חיובי למדינת ישראל".

כמו כן, הוא הדגיש את חשיבות שיפור הסביבה העסקית להשקעות, כחלק מהתוכנית הכוללת. "עלינו לפעול באופן נחרץ לשיפור האקלים העסקי בישראל. זה כולל הפחתת הבירוקרטיה, יצירת תמריצים להשקעות זרות וקידום רפורמות שיגבירו את התחרותיות של המשק הישראלי בזירה הגלובלית".

שר האוצר בצלאל סמוטריץ', צילום: אורן בן חקון

"בנוסף, יש להגדיל את ההשקעה בתשתיות טכנולוגיות ובמחקר ופיתוח, כדי לשמר את היתרון התחרותי של ישראל", ד"ר תומר הסביר כי "המצב הנוכחי מהווה נקודת מפנה קריטית עבור הכלכלה הישראלית ורק פעולה מהירה ונחושה מצד הממשלה, בשיתוף המגזר העסקי, יכולה לא רק להחזיר את דירוג האשראי למסלולו, אלא גם להניח את היסודות לצמיחה כלכלית איתנה שיובילו בעתיד להעלאת הדירוג של מודי'ס".

כאמור, חברת הדירוג הבינלאומית מודי'ס הודיעה על הורדת דירוג האשראי של ישראל בשתי רמות מרמת A2 ל-Baa1, וצירפה להחלטה דו"ח חמור במיוחד על מצבה הכלכלי של ישראל ללא תגובה מתאימה ונחרצת מצד הממשלה.

הורדת הדירוג הגיעה לאחר ניסיונות שלא צלחו מצד משרדי רה"מ והאוצר לשכנע את כלכלני מודי'ס שממשלת ישראל פועלת לצמצום דרסטי של הגירעון, אולם בחברה סבורים שאין היתכנות כזאת עם התרחבות המלחמה והוצאות הענק סביבה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...