"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
הבורסה נפתחה בעליות; הישראלים מתעלמים מבנק ישראל ונפטרים משטרות ה-200 שקלים
לאור ירידת הדולר, על רקע הדיווחים על הפסקת אש, ההערכות הן שהצרכנים ינסו לנצל שער נמוך יחסית להמרת שטרות של 200 שקלים • זאת, לפני שתהיה הדרדרות במציאות הביטחונית שתזניק את הדולר שוב
שטרות כסף (אילוסטרציה). צילום: יהושע יוסף

הבורסה נפתחה בעליות; הישראלים מתעלמים מבנק ישראל ונפטרים משטרות ה-200 שקלים

לאור ירידת הדולר, על רקע הדיווחים על הפסקת אש, ההערכות הן שהצרכנים ינסו לנצל שער נמוך יחסית להמרת שטרות של 200 שקלים • זאת, לפני שתהיה הדרדרות במציאות הביטחונית שתזניק את הדולר שוב

היאלי יעקבי-הנדלסמן
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

הדיווחים מאז שעות הבוקר סביב האפשרות להפסקת אש וקיום מו״מ עם חיזבאללה מטלטלות את השווקים בישראל.

הבורסה נפתחה עם מסכים ירוקים ועליות חדות. השקל מתחזק הבוקר אל מול הדולר והיורו ביותר מ-1%. מול הדולר הוא התחזק באחוז ועשירית וירד לאזור ה-3.69. האופטימיות הזהירה שברירית במיוחד והמגמות עלולות להתהפך כך שמוקדם מדי לדעת כיצד יינעל יום המסחר.

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון, צילום: אורן בן חקון

לאור ירידת הדולר, על רקע הדיווחים על הפסקת אש, ההערכות הן שהצרכנים ינסו לנצל שער נמוך יחסית להמרת שטרות של 200 שקלים. זאת, לפני שתהיה הדרדרות במציאות הביטחונית שתזניק את הדולר שוב.

כבר כעת, על רקע הדיווחים על היתכנות ביטול שטר ה-200 שקלים, ועל אף שבנק ישראל הודיע היום (חמישי) כי ביטול השטר, אינו על הפרק: הישראלים נוהרים ורוכשים מט"ח במקום שטרות של 200 שקלים. לפי הערכות, הישראלים מעדיפים להיפטר מהשטרות של ה-200 שקלים בשל העובדה שראש הממשלה רוצה במהלך זה. למרות שבנק ישראל הבהיר כי צעד זה אינו על הפרק, הציבור אינו סומך על אמירה זו ומעדיף לא לקחת סיכון.

לדברי ערן בן מנדה, סמנכ"ל תפעול ומכירות בחברת הפינטק GMT המתמחה בהעברות כספים בינלאומיות: "גם היום אנחנו רואים ביקוש גבוה להמרות מט"ח כפי שראינו בימים האחרונים. אנחנו צופים כי הפיחות היחסי בשער הדולר, שבא בעקבות הדיווחים על אפשרות להפסקת אש בצפון, יגרום לביקוש גבוה להמרות מט"ח מצד ישראלים שמחזיקים במזומן. לצד זאת, הודעת בנק ישראל לפיה אין כוונה לבטל את שטר ה-200 שקל, עשויה לצנן במעט את הביקוש בתקופה הקרובה. כשהציבור נמצא ב"חוסר ודאות" ומצבים משתנים - הוא ימשיך לרכוש ולנהור לכיוונים אחרים״.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...